Fotbal international

Dezvăluiri despre Kujtim Fejzulai, monstrul care a terorizat Viena. Islamistul a jucat fotbal în Austria

06.11.2020 | 08:20
Dezvaluiri despre Kujtim Fejzulai monstrul care a terorizat Viena Islamistul a jucat fotbal in Austria
ADVERTISEMENT

Kujtim Fejzulai este autorul atentatului de la Viena soldat cu patru morți și alți 23 de răniți. Se pare că simpatizantul ISIS se putea camufla foarte bine în viața de zi cu zi, ba chiar juca în Liga Națională de minifotbal, la o echipă denumită El Buhari, al cărei nume provine de la un învățat al tradiției islamice.

Monstrul care a terorizat centrul Vienei cu o armă automată, părea că are o viață normală, ca orice alt imigrant din Austria, numai că în spatele acestei măști se ascundea un criminal cu sânge rece, dornic să ucidă în numele islamului.

ADVERTISEMENT

Autorul atacului de la Viena a fost neutralizat de forțele speciale austriece la doar nouă minute după ce a deschis focul prin centrul Vienei și a băgat groază într-un oraș întreg, care nu mai avusese parte de astfel de evenimente tragice de foarte mulți ani.

Kujtim Fejzulai era simpatizat ISIS și jucător de fotbal la El Buhari

Kujtim Fejzulai a fost legitimat la El Buhari (n.r. după numele lui Muhammad al-Bukhari, care a trăt în 810-870 și era un mare învățat) în 2014, la o echipă care joacă în Liga Națională de Minifotbal a Austriei, informație confirmată chiar de președintele federației austriece.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Austriece de Minifotbal, Nima Moshirian, a oferit mai multe detalii despre această informație care a apărut în presa din Austria după atacul terorist: “Am verificat rapoartele de joc, Fejzulai a fost folosit în acel sezon, 2014-2015, într-o singură partidă”, a explicat Moshirian.

Alin Constantin, președintele echipei românești FC Valahia, care evoluează în prima divizie de minifotbal austriacă, a precizat pentru Libertatea: “Aveam niște prieteni, îl cunoșteau, mi-au spus că era un copil bun, nimeni nu știe ce l-a făcut să se radicalizeze. Aveam niște prieteni, îl cunoșteau, mi-au spus că era un copil bun, nimeni nu știe ce l-a făcut să se radicalizeze”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Kujtim Fejzulai avea 20 de ani și era originar din Macedonia de Nord

Se pare că teroristul era în vizorul poliției, fiind monitorizat după ce a fost și condamnat în Austria, dar a reușit să păcălească sistemul: “Este vorba de eliberarea prematură a unui individ radicalizat”, a precizat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer.

Un cetățean român care lucra la un restaurant din centrul Vienei, chiar pe una din străzile în care care Kujtim Fejzulai și-a desfășurat atacul, a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut: “Am vorbit cu personalul să închidă uşile. Auzisem cea de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla. Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în staţiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă”.

ADVERTISEMENT

Atacul terorist a șocat autoritățile din Viena, care au reușit în ultimii ani să preîntâmpine astfel de evenimente, spre deosebire de alte țări precum Franța sau Belgia: “Neoficial, oficial, nu ştiu, am înţeles că au luat şi ostatici în centru. E de neînţeles cum de nu au putut opri acest atac terorist. Cu ani în urmă, când erau foarte multe atacuri – în Franţa, Belgia şi în toate ţările europene erau atacuri teroriste – Austria le lua din faţă”, spune George Andrei Frumosu, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT