News

Dezvăluiri terifiante în dosarul soților Moroșan, acuzați de crimele de la Onești: ”Lasă-l să-i omoare pe toți”. Ucigașul îi acuză pe polițiști

Gheorghe Moroșan, bărbatul din Onești care a executat doi muncitori pe care i-a luat ostatici în fostul său apartament, este aproape de o condamnare pe viață.
20.05.2022 | 14:17
Dezvaluiri terifiante in dosarul sotilor Morosan acuzati de crimele de la Onesti Lasal sai omoare pe toti Ucigasul ii acuza pe politisti
Gheorghe și Aurelia Moroșan sunt acuzați de omor calificat, respectiv complicitate la omor / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Apar informații noi în dosarul crimelor de la Onești, în care Gheorghe Moroșan a ucis doi bărbați care veniseră să execute lucrări de reparații la apartamentul pe care ucigașul îl pierduse în urma unui proces. Joi, 19 mai, la Tribunalul Bacău au fost audiați polițiștii care au participat la intervenție.

Soția criminalului de la Onești către un polițist: ”Să-i omoare pe toți”

Aceștia au declarat, în fața instanței, că soția lui Moroșan nu numai că nu a încercat să-și împiedice partenerul să facă vreo faptă necugetată ci chiar l-a încurajat.

ADVERTISEMENT

”Au fost mai mulți polițiști audiați. În fapt, dosarul ăsta vizează fapte de omor. Aurelia (soția lui Gheorghe Moroșan, n.r.) e complice la infracțiunea de omor.

Polițiștii care au asistat la eveniment au relatat că soția îl încuraja pe Moroșan. Îi spunea să-i ucidă. În momentul în care polițistul i-a spus că trebuie să-l convingă pe soțul ei să renunțe la toată nebunia asta, ea i-a răspuns, citez: ”Nu, lasă-l să-i omoare pe toți că și ei ne-au făcut nouă rău”. Asta a fost afirmația ei”, a declarat pentru FANATIK avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familiile victimelor în procesul de la Tribunalul Bacău.

ADVERTISEMENT

Avocat Cuculis: ”Soții Moroșan spun că și-au făcut dreptate”

Procesul în care Gheorghe și Aurelia Moroșan sunt inculpați a început în noiembrie 2021, iar cei doi au reușit să-i șocheze inclusiv pe magistrați, prin faptul că nu au arătat nici un moment că ar regreta fapta. Pe de-o parte, soții Moroșan susțin că și-au făcut dreptate, pe de altă parte, criminalul spune că nu el a omorât victimele ci polițiștii care au intrat peste ei în casă.

sotii Moroşan
Gheorghe Morosan si Aurelia Morosan, complicele sau la crimele din Onesti. Asa arata Aurelia, sotia lui Morosan, femeia care l a ajutat sa si puna in aplicare teribilul plan
Foto: colaj Fanatik

”Soții Moroșan spun că ei doar și-au făcut dreptate. Nu există nici o remușcare din partea lor, pur și simplu nu-i interesează. Părerea mea e că suferă amândoi de sociopatie.

ADVERTISEMENT

Ei susțin că victimele au fost ucise de polițiști, când au intrat peste ei”, a mai declarat Adrian Cuculis pentru FANATIK.

Ucigașul de la Onești, aproape de o condamnare pe viață

Avocatul crede că procesul celor doi inculpați este aproape de final și că acesta se va încheia cu o condamnare pentru Gheorghe și Aurelia Moroșan.

ADVERTISEMENT

”Apreciez că vor mai fi cam două termene. El este acuzat de omor calificat, ea la complicitate la omor calificat. La cum s-a desfășurat procesul, eu cred, realmente, că va lua închisoare pe viață. Undeva, la 25 de ani, dar oricum, pedeapsa maximă”, a mai declarat avocatul Cuculis.

Fimul crimelor de la Onești

Gheorghe și Aurelia Moroșan au locuit într-un imobil din strada Stirenului, în municipiul Onești, până în 2010, atunci când au fost nevoiți să-l părăsească în urma unei sentințe civile. Apartamentul a fost preluat de compania pentru care a lucrat soția lui Moroșan.

Pe 1 martie 2021, inculpații au fost anunțați de un vecin că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare. Cei doi au plecat către locul respectiv, nu înainte de a trece pe la un magazin de unde au achiziționat 10 coliere autoblocante, pe care bărbatul le-a folosi pentru a-și imobiliza victimele. El mai avea supra lui un cuțit și două spray-uri cu piper.

La ora 11:48, Moroșan a sunat la 112 și a anunțat că are doi ostatici pe care nu-i va elibera decât în momentul în care va primi înapoi certificatul de proprietar asupra apartamentului din Onești sau suma de 300.000 de euro.

Procuror: Moroșan și-a înjunghiat ostaticii pentru că a fost lovit cu piciorul

Negocierile au durat mult, iar în jurul orei 17:00, una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe agresor, într-un gest de apărare. Conform rechizitoriului, Moroșan și-a ieșit din minți și a lovit de mai multe ori cu arma pe care o avea asupra lui.

În acest timp, echipajele Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Brașov au forțat ușa și au executat mai multe focuri de armă asupra agresorului. Una din victime era deja decedată iar a doua a murit la spital.

ADVERTISEMENT
Tags: