News

Dezvăluirile unui prizonier rus. Soldații lui Vladimir Putin se rănesc ca să scape de război

Un soldat rus capturat de forțele ucrainene a dezvăluit cât de apăsătorare este atmosfera în rândul camarazilor săi, care preferă să se rănească pentru a scăpa de războiul din Ucraina.
11.05.2022 | 17:06
Dezvaluirile unui prizonier rus Soldatii lui Vladimir Putin se ranesc ca sa scape de razboi
soldați ruși - foto: nara.getarchive.net
ADVERTISEMENT

Prizonierul a dezvăluit că există și cazuri în care unii soldați ruși cedează psihic și se sinucid. Totodată, se pare că armata comandată de Vladimir Putin are probleme mari cu rațiile livrate pe front.

Unii soldați au cedat psihic și vor să revină în Rusia

Soldatul rus care a vorbit despre ororile războiului se numește Andrey Ushakov, are 20 de ani și a fost intervievat de un jurnalist ucrainean. Interviul a fost preluat de presa britanică și dezvăluie amănunte terifiante de pe frontul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, se pare că în rândul forțelor ruse s-a instalat panica și dorința de a reveni cât mai repede în Rusia. Ushakov a subliniat că în țara natală nu se pot întoarce decât răniții sau cei care au căzut sub focul ucrainenilor.

Cei care se împușcă singuri sau își provoacă diverse răni sunt trecuți pe lista Cargo 300, în timp ce pe lista Cargo 200 apar soldații ruși morți în război. ”Toată lumea a intrat în panică și a vrut să plece, dar nu a existat nicio cale.

ADVERTISEMENT

Singura opțiune pentru a merge era Cargo 300. Unii oameni nu au suportat asta și s-au împușcat mortal. Doi militari s-au împușcat pentru că nu au putut face față. Nu exista altă cale de ieșire.

Mental, ei nu puteau face față la ceea ce se întâmpla acolo”, a adăugat soldatul capturat de ucraineni. Și asta nu ar fi singura problemă a armatei lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Lipsa apei și a hranei, o altă problemă pentru armata rusă

Jurnalistul ucrainean Volodymyr Zolkin a aflat de la prizonier că lipsa apei și a hranei a fost des întâlnită printre trupele ruse. ”Ni s-a dat puțină mâncare în general. Au fost zile în care trei dintre noi am împărțit o rație uscată”, a precizat soldatul rus de 20 de ani.

Mai departe, Ushakov a povestit că s-a înrolat pentru a-și susține familia. El a povestit că provine dintr-un sat sărac din regiunea Perm, astfel că armata era o soluție bună pentru a depăși problemele financiare, conform dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Printre altele, prizonierul a descris ce reacție a avut mama lui când ucrainenii i-au permis s-o sune pentru a-i spune că este teafăr: ”I-am spus că tot ce a văzut la televizor sunt minciuni, dar nu m-a crezut.  M-a întrebat dacă sunt sub hipnoză când i-am spus că tot ce a văzut la televiziunea rusescă sunt minciuni.

(…) Avem atât de multe probleme în satul nostru. Vindem gaz peste tot în lume, dar nu avem gaz în satul nostru. Și am primit electricitate doar anul trecut.”

 

 

ADVERTISEMENT