News

Dialog între Cosmin Prelipceanu și Ludovic Orban: “S-a născut un dosar în campanie și apoi am fost achitat” / “Aveți discurs de Liviu Dragnea”

Ludovic Orban și Cosmin Prelipceanu au intrat în dialog luni, la Digi24, cei doi declarând: "s-a născut un dosar în campanie și am fost achitat" / "aveți discurs de Liviu Dragnea".
09.08.2021 | 22:07
Dialog intre Cosmin Prelipceanu si Ludovic Orban Sa nascut un dosar in campanie si apoi am fost achitat  Aveti discurs de Liviu Dragnea
ADVERTISEMENT

Orban i-a criticat dur pe cei de la USR-PLUS în urmă cu aproximativ o lună, spunând despre aceștia că “pare că nu s-au născut aici” și acuzându-i că “nu jură pe Biblie”.

În replică, Florin Cîțu, a spus că nu înțelege acest discurs al lui Ludovic Orban, deoarece nu există un curent naționalist în interiorul PNL.

ADVERTISEMENT

Dialog Prelipceanu – Orban: “S-a născut un dosar în campanie” / “Aveți discurs de Liviu Dragnea”

Cosmin Prelipceanu: “Ați declarat că ‘avem niște parteneri de guvernare care pare că nu s-au născut aici, pe care nu i-am văzut la manifestările naționale și care nu jură pe Biblie’. La cine v-ați referit?”

Ludovic Orban: “Nu e adevărat ce am zis?”

Cosmin Prelipceanu: “Ce ați vrut să spuneți?”

Ludovic Orban: “Sunt unii dintr-o formațiune politică care nu fac aceste lucruri.”

Cosmin Prelipceanu: “La USR v-ați referit?”

Ludovic Orban: “Era despre niște parteneri de guvernare.”

Cosmin Prelipceanu: “De ce e important?”

Ludovic Orban: “Pentru că atunci când prezentat parte din viziunea doctrinară din PNL, am adăugat valori creștine și valori conservatoare: familia, credința, susținerea Bisericii, a satului românesc, a tradițiilor.

ADVERTISEMENT

PNL este un partid ancorat în trecutul României, este un partid cu rădăcini istorice, un partid național liberal ar trebui să fie continuatorul politicilor înaintașilor noștri care au pus preț pe aceste valori.”

Cosmin Prelipceanu: “Spuneți că ați adăugat aceste valori.”

Ludovic Orban: “Nu, le-am accentuat.”

Cosmin Prelipceanu: “Ok și cei de la USR nu le împărtășesc. De ce mai sunteți la guvernare alături de ei?”

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: “Sunt lucruri în care te înțelegi, lucruri în care nu te înțelegi. Pe baza lucrurilor unde ne înțelegem le-am inclus în programul de guvernare și ne respectăm toate înțelegerile.

Eu am fost scos din cursa pentru Primăria Capitalei, m-am retras pentru că sunt un om de onoare, mi-am dat demisia din toate funcțiile, unul dintre puținii oameni politici care ar fi făcut asta.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Cine și ce v-a făcut atunci?”

Ludovic Orban: “S-a născut un dosar în pre-campanie care nu a stat în picioare și am fost achitat.”

Cosmin Prelipceanu: “Aveți discursul lui Liviu Dragnea.”

Ludovic Orban: “Nu, nu, e mare diferență. Dacă era cineva din zona aceea, nu s-ar fi retras niciodată din campanie.”

Cosmin Prelipceanu: “Ne spuneți că există o entitate obscură care intervine în lupta politică. Asta este exact ce spune Liviu Dragnea.”

Ludovic Orban: “Nu, nu are nicio legătură cu ce are Liviu Dragnea.”

Cosmin Prelipceanu: “Liviu Dragnea spunea că la el e statul paralel.”

Ludovic Orban: “Am zis eu ceva despre statul paralel? Sunt unii entuziaști care doresc să intervină.”

Cosmin Prelipceanu: “Cine?”

Ludovic Orban: “Nu vreau să mă pronunț despre acest lucru. Voi folosi doar armele democratice în această luptă. Orice comparație cu Liviu Dragnea este o jignire.”

Cosmin Prelipceanu: “Este un curent în PNL care spune că aveți un discurs naționalist care seamănă cu cel al lui Liviu Dragnea.”

Ludovic Orban: “Este un curent susținut de doamna Gorghiu și de domnul Boc. Nu i-aș spune un discurs naționalist, este unul de a susține a valorilor tradiționale, a ceea ce ne dă personalitate ca națiune. Dacă începi să menții și să afirmi identitatea este un lucru bun, nu este un lucru rău.”

Cosmin Prelipceanu: “Atunci ești patriot. Când spui că ceilalți nu fac aceste lucruri și ar trebui, atunci este un discurs naționalist.”

Ludovic Orban: “Așa îl calificați dumneavoastră.”

Cosmin Prelipceanu: “Acesta este un discurs de excludere a celorlalți.”

Ludovic Orban: “Nu a fost un discurs de excludere.”

ADVERTISEMENT