Sport

Diana Belbiţă va concura sub steagul Canadei: “Puteţi să mă consideraţi trădătoare, nu-mi pasă”

23.10.2019 | 14:48
Diana Belbita va concura sub steagul Canadei Puteti sa ma considerati tradatoare numi pasa
ADVERTISEMENT

Luptătoarea Diana Belbiță a făcut un anunț care nu lasă loc de echivoc. Ea a decis ca de acum înainte să reprezinte Canada și nu România, țara ei natală. Diana Belbiță a pierdut primul ei meci în UFC în fața lui Molly McCann și a ieșit destul de șifonată din această dispută.

Diana Belbiță va lupta pentru Canada în UFC

Însă mai mult decât semnele de pe față și de pe corp, amintiri ale superiorității incontestabile a adversarei, pe Diana Belbiţă au durut-o criticile venite din partea compatrioților ei, motiv care a și determinat-o să reprezinte de acum Canada în următoarele meciuri pe care le va susține, pentru că este hotărâtă să facă progrese mari în viitor și să obțină rezultate bune.

ADVERTISEMENT

A trecut puțin timp de la debutul meu în UFC și sunt fericită că sunt acasă. Zilele acestea am avut parte de mult surprize, majoritatea constând în torturi de ciocolată. Trebuie să recunosc că nu le-am putut mânca pe toate, oricât de mult mi-aș fi dorit.

Diana Belbiță va reprezenta Canada. Românca a fost bătută măr în lupta cu Molly McCann

Dezamăgită de criticile compatrioților

Fizic mă simt foarte bine, vânătăile de pe fața mea abia se mai văd, iar corpul meu are o capacitate de refacere foarte bună, astfel încât, deja mi-am reluat antrenamentele, dar bineînțeles, și regimul alimentar, deoarece îmi doresc să fiu mult mai pregatită pentru următoarea luptă în UFC.

ADVERTISEMENT

Nu sunt supărată dupa această luptă, dar sunt dezamagită. Sunt dezamagită de oameni. Sunt pusă la zid de compatrioții mei doar pentru că nu am obținut o victorie, într-o promoție în care nici un alt român nu a obținut o victorie vreodată și nu înțeleg de unde atâta răutate și agresivitate.

Diana Belbiță va reprezenta Caanada. S-a ales cu multe vânătăi pe față și pe corp din acea dispută

A primit mai multă susținere din partea străinilor

Nu datoram nimănui victoria și nu datorez lumii absolut nimic pentru că nu a muncit nimeni alături de mine și nu cred că nu e nimeni în măsură să mă judece acum. Lupta asta a fost a mea și a echipei mele, așa cum vor fi și cele de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Am primit mult mai multă susținere necondiționată din partea oamenilor străini, decât din partea românilor. Ani de zile am luptat cu mândrie sub steagul României și am încercat să îl ridic cât mai sus. Zilele acestea am fost mândră să spun că sunt româncă ori de câte ori cineva m-a întrebat de unde sunt, iar tot ce primesc acum sunt critici.

Își asumă decizia cu orice risc

Oricât de mult îmi iubesc țara, nu vreau să mai fiu reprezentantul unor oameni care atunci când ești jos te blamează și nu știu altceva să facă decât să încerce să te țină acolo.

ADVERTISEMENT

Judecați-mă, daca asta vreți! Mă puteți considera trădătoare. Chiar nu îmi pasă! Pe mine nu m-a crescut statul, pe mine m-au crescut părinții și au făcut-o cu greu.

Diana Belbiță va reprezenta Caanada. Criticile românilor au îndepărtat-o de tricolor și au apropiat-o de steagul cu frunza de arțar

Canada a primit-o cu brațele deschise

Așadar, am decis că voi lupta sub steagul Canadei, țara a cărui oameni m-au primit cu brațele deschise și țara unde eu mă simt ACASĂ. Toți cei care mă iubesc și mă susțin cu adevărat, cred că vor fi alături de omul și sportivul Diana Belbiță, indiferent de ce culori reprezint”, a fost mesajul Dianei Belbiţă.

ADVERTISEMENT