News

Diana Șoșoacă, amendată pentru protestul din Capitală: „Nimeni nu este mai presus de lege”

22.03.2021 | 14:26
Diana Sosoaca amendata pentru protestul din Capitala Nimeni nu este mai presus de lege
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că senatoarea Diana Șoșoacă, una dintre cele mai aprigi contestatare ale restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, a fost amendată după protestul organizat weekend-ul trecut în Capitală.

Doamna senator este campioană la amenzi, dar se pare că n-o interesează”, a adăugat oficialul, fără a oferi mai multe detalii pe marginea subiectului. Surse oficiale citate de știrileprotv.ro au dezvăluit, însă, că polițiștii au aplicat nu una, ci trei sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 1.000 de persoane, s-au adunat sâmbătă în Piața Victoriei, Parcul Izvor și Piața Universității, pentru a protesta, la îndemnul controversatei avocate, față de măsurile de combatere a pandemiei. Nimeni nu purta mască, iar de distanțare fizică nici nu se putea pune problema.

Diana Șoșoacă, amendată pentru protestul din Capitală

Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectarea legii.

ADVERTISEMENT

Aici cred că este o problemă morală pentru aceşti oameni. Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok.

Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască”, a declarat și premierul Florin Cîțu, adăugând că i-a solicitat ministrului de Interne să prezinte „o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”.

ADVERTISEMENT

Potrivit Jandarmeriei, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.950 de lei, „atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţii la manifestaţiile publice care au avut loc în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu”.

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

ADVERTISEMENT

Participanții la adunările publice au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

ADVERTISEMENT