News

Diana Șoșoacă, asemănată cu Hannibal Lecter în presa din Italia, după ce a purtat botniță în Parlament: „O manieră categoric deplasată”

Diana Șoșoacă a fost asemănată cu personajul Hannibal Lecter în presa din Italia, după ce a apărut cu botniță în Parlament la ședința de luni, 6 decembrie.
09.12.2021 | 20:18
Diana Sosoaca asemanata cu Hannibal Lecter in presa din Italia dupa ce a purtat botnita in Parlament O maniera categoric deplasata
Diana Șoșoacă, asemănată cu Hannibal Lecter în presa din Italia. după ce a apărut cu botniță în Parlament. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei din Italia și a fost comparată cu personajul fictiv Hannibal Lecter. În urmă cu câteva zile, senatoarea a apărut cu botniță în Parlament pentru a susține un discurs.

Senatoarea a purtat botnița în semn de protest față de încălcarea drepturilor constituționale.

ADVERTISEMENT

Ședința din plenul Parlamentului a fost organizată pentru a celebra 30 de ani de la adoptarea Constituției. În timpul discursului, Diana Șoșoacă a explicat motivele pentru care a ales să poarte o botniță.

Diana Șoșoacă, asemănată cu Hannibal Lecter în presa din Italia

Diana Șoșoacă a fost asemănată cu personajul fictiv Hannibal Lecter în presa din Italia. Luni, senatoarea și-a făcut apariția cu botniță în plenul Parlamentului pentru a protesta față de încălcarea drepturilor constituționale.

ADVERTISEMENT

Senatoarea a purtat un costum tradițional românesc și o basma. Această apariție a stârnit numeroase controverse.

Luni, de Sfântul Nicolae, Diana Șoșoacă a explicat că i-a fost adusă o botniță de Moș Nicolae. Botnița simbolizează, a mai precizat ea, încălcarea drepturilor și libertăților românilor.

ADVERTISEMENT

După această apariție, senatoarea a intrat în vizorul presei italiene. Jurnaliștii din Italia au descris-o ca fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un „discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație”, în publicația Periodico Italiano.

„Cu o mască asemănătoare lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă demnă de orice bun politician de extremă dreapta , Diana Iovanovici Șoșoacă face furori pe web pentru decizia de a se prezenta în Parlament într-o manieră categoric deplasată.

ADVERTISEMENT

Ultima dintre ‘ideile’ deputatului extremist a fost aceea de a se prezenta la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și cu haine tradiționale românești.

Un simbol al protestului, aproape ca și cum ar fi reprezentat o ‘botniță’ pusă de o putere puternică ce ar fi obligat populația să se supună măsurilor anti-coșmar ca într-o dictatură. Fotografia a făcut înconjurul internetului și a ajuns în special în centrul unei discuții pe rețeaua de socializare Reddit.

Au existat numeroase critici pe rețeaua de socializare, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni alimentează nemulțumirea populației. De asemenea, există și cei care au subliniat faptul că deputata s-a făcut cunoscută pentru că a declarat că vaccinurile fac populația sterilă”, au mai notat jurnaliștii publicației din Italia.

Diana Șoșoacă, discurs controversat în Parlament

Diana Șoșoacă și-a motivat alegerea de a purta botniță, spunând că în acest fel protestează față de încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Senatoarea a mai spus că starea de alertă din România este „creată artificial” și că încalcă statul de drept.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat: este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament de către președinte și Guvern.

Și rog aici reprezentantul Curții Constituționale să aibă mai mult curaj, așa cum a avut în decizia 457/2020, punctul 68, în care au menționat că starea de alertă încalcă statul de drept.

Este creată artifical și nu există fundament constituțional pentru existența acesteia”, a declarat Diana Șoșoacă luni, în Parlamentul României.

La finalul lunii noiembrie, o senatoare a chemat Poliția după ce Diana Șoșoacă a refuzat să poarte mască în Partament. Aceasta a purtat, în schimb, o mască din plastic transparent.

Senatoarei Diana Șoșoacă i s-a mai atras atenția și în trecut pentru refuzul de a purta mască de protecție.

ADVERTISEMENT