Sport

Diana Șoșoacă iese la atac și se implică în scandalul din justiție dintre CSA Steaua și FCSB! „Este o gravă eroare juridică. Nu se poate așa ceva”

Senatorul Diana Șoșoacă a decis să se implice în scandalul juridic dintre CSA Steaua și FCSB. Politicianul este gata să ia actele la verificat pentru a vedea dacă s-au comis greșeli.
03.02.2024 | 16:31
Diana Sosoaca iese la atac si se implica in scandalul din justitie dintre CSA Steaua si FCSB Este o grava eroare juridica Nu se poate asa ceva
Gigi Becali, Diana Șoșoacă și Florin Talpan, în războiul CSA Steaua - FCSB. Diana Șoșoacă se implică în scandalul dintre CSA Steaua și FCSB! // Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Diana Iovanovici Șoșoacă a vorbit în direct pe canalul de Youtube Templul Sportului, unde a discutat despre scandalul din justiție dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua și FCSB, echipa lui Gigi Becali.

Diana Șoșoacă se implică în scandalul dintre CSA Steaua și FCSB!

Avocata Diana Șoșoacă e convinsă că există o eroare juridică la modul în care a fost tranșată disputa dintre CSA Steaua și FCSB. De asemenea, a povestit că a făcut sport în tinerețe.

ADVERTISEMENT

„Tare mi-e că dacă voi ajunge la măduva subiectului voi descoperi ceva ce alții nu vor să aflu. Din ceea ce am discutat am rămas siderată ca avocat. Cum să existe o instanță care să spună că pentru o anumită perioadă de timp tot palmaresul aparține nimănui. Așa ceva nu există.

Tu ca instanță trebuie să stabilești cui îi aparține acea echipă, care a fost entitatea. Au existat niște bani care au fost băgați în această echipă. Acea entitate trebuia să fie cea care să aibă palmaresul. Totuși vorbim despre Steaua București. Știu ce mizerie este în fotbal, știu ce se întâmplă în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Eu am văzut că apoi a apărut FCSB. Mereu m-am întrebat ce s-a întâmplat cu CSA. Băiatul meu e cu fotbalul. Fetița mea face gimnastică ritmică de performanță. Și eu am făcut sport de performanță. În clasele 1-4 eram portar la fotbal. Eram cea mai înaltă din clasă. M-au pus portar pentru că nimeni nu reușea să-mi dea gol”, și-a început Diana Șoșoacă discursul aprins.

Diana Șoșacă e convinsă: „Aceasta este o gravă eroare juridică”

Diana Șoșoacă a continuat și a explicat de ce consideră că există o eroare juridică în procesul pentru identitate dintre CSA Steaua și FCSB.

ADVERTISEMENT

„Nu am înțeles niciodată ce s-a întâmplat. Eu trebuie să văd acte. Dacă nu vezi actele, anumite chichițe juridice, nu poți să înțelegi. Eu l-am rugat frumos pe domnul Gabi Safta să-mi spună situația. Mi-a zis că există o perioadă în care palmaresul nu aparține nimănui. Aceasta este o gravă eroare juridică. Nu se poate așa ceva.

Dacă voi sesiza un act de ilegalitate din partea magistratului, va avea din partea mea plângere penală. Pentru că există răspunderea magistratului, dar nimeni nu are curajul să le facă plângere penală. Poate sunt printre puținii avocați din țară care a făcut plângere penală magistraților. Tuturor le e frică de repercusiuni. Înseamnă că Armata a făcut CSA special pentru a mai sifona niște bani”, a adăugat Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață i-a explicat Dianei Șoșoacă situația!

Gheorghe Mustață a intervenit și el în cadrul emisiunii și a vorbit despre demersul Dianei Șoșoacă. „Doamna Șoșoaca este unul dintre senatorii României care vrea să scoată în evidență anumite nereguli din punct de vedere al abuzurilor din România. Doamna Șoșoacă se luptă singură cu sistemul. Pentru mine nu există Steaua lui Becali sau Steaua de la CSA, este o singură Steaua.

În 1998 echipa a fost transferată la AFC. UEFA a impus atunci ca toate echipele să devină profesioniste și private. În 1998 când CSA Steaua a transferat echipa către AFC, nemaiavând bani a apelat la o persoană privată care se numește Gigi Becali. Acest om le-a dat sume de milioane de euro la momentul respectiv. AFC nu mai avea cum să facă să-i dea banii omului și a transferat toți jucătorii din AFC în societate privată. S-a transferat totul atunci”.

Cum au fost împărţite palmaresul, titlurile şi cupele obţinute sub denumirea Steaua, conform ultimei decizii a instanţei:

  • 1947 – 1998 la CSA Steaua

  • 1998 – 2003 la AFC Steaua

  • 2003 – 2017 la FCSB

 

ADVERTISEMENT