News

Diana Șoșoacă, luată la rost într-o piață din Brăila. „Ce cauți la ambasada Rusiei? Pe bunicii noștri i-au omorât rușii!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a avut parte de o primite ostilă într-o piață din Brăila, cu un cetățean care i-a reproșat dur atitudinea filorusă.
11.02.2024 | 12:11
Diana Sosoaca luata la rost intro piata din Braila Ce cauti la ambasada Rusiei Pe bunicii nostri iau omorat rusii
Liderul SOS România, Diana Șoșoacă/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Senatorul Diana Șoșoacă, liderul SOS România, a făcut o vizită la Brăila, însă primirea nu a fost întocmai cordială în timpul preumblării sale printr-o piață din oraș, întrucât un cetățean i-a reproșat cu duritate atitudinea filorusă, informează stiripesurse.ro.

„Vii tu aici ca să ne aduci iar rușii?”

Localnicul i-a cerut Dianei Șoșoacă să plece din oraș, reproșându-i că vrea să-i readucă pe ruși în România, deși aceștia se fac vinovați de moartea bunicilor noștri. Șoșoacă a replicat în stilul caracteristic, trimițându-l „la reanimare” pe cetățeanul nemulțumit. Prezentăm mai jos fragmente din dialogul dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Brăilean: Doamna Șoșoacă, care-i treaba cu rușii?
Diana Șoșoacă: Rușii au câștigat războiul!
Brăilean: Eu nu m-am luptat la Revoluție ca să vii tu cu comuniștii aici, în Brăila! Ai înțeles? Te duci frumos și pleci din Brăila!
Diana Șoșoacă: Nu plec eu, mă! Pleci tu!
Brăilean: Ai înțeles?
Diana Șoșoacă: Tu pleci! Pesedistule!

Pe măsură ce dialogul celor doi se încingea, s-au făcut auzite și vociferări din partea simpatizanților Dianei Șoșoacă, însă brăileanul nu s-a lăsat descurajat și a continuat să-i reproșeze pozițiile pro-rusești avute de la începutul războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Brăilean: Ce cauți la Ambasada Rusiei?
Diana Șoșoacă: E treaba mea, mă! Bravo, mie, că m-am dus!
Brăilean: Bunicii noștri au murit, i-au omorât rușii și vii tu aici ca să ne aduci iar rușii?!
Diana Șoșoacă: Bravo, mie, că eu am tupeu, tu nu ai tupeu!

Diana Șoșoacă, o susținătore vehementă a Moscovei

Diana Șoșoacă este un susținător nedisimulat al Rusiei, în paralel cu atitudinile sale antieuropene și anti-NATO. De altfel, ea este și autoarea a două extravagante proiecte de lege prin care propunea anexarea Republicii Moldova la România fără ca basarabenilor să li se ceară opinia sau a unor teritorii din Ucraina care au aparținut României interbelice: Bucovina de nord și ținutul Herța.

ADVERTISEMENT

În iunie 2023, Diana Șoșoacă a acordat un amplu interviu unei publicații din Rusia, Eurasia Daily (EADaily), o agenție de știri specializată în geopolitică, adresată ”rușilor din întreaga lume”, considerată apropiată de Kremlin.

Proiectele mele de legi privind recuperarea teritoriilor istorice ale României din Ucraina și reunificarea României cu Republica Moldova au trezit interesul presei internaționale, astfel că articole pe aceste teme au apărut în foarte multe țări. Firește că au fost dezbateri ample despre inițiativele mele legislative și în Rusia, așa cum au fost și în Ucraina și în multe alte țări. Iar după ce aceste proiecte de legi au fost dezbătute la televiziunile din Rusia și au fost invitați experți și analiști să le comenteze, presupun că jurnaliștii de acolo au considerat că este momentul să mă întrebe și pe mine, autorul acestor proiecte, despre semnificația lor”, justifica Șoșoacă interesul presei ruse față de persoana sa.

ADVERTISEMENT

Cu câteva luni înainte, ea acordase un interviu și unei publicații pro-ruse din Serbia, Pecat, în care acuza Occidentul pentru un plan deliberat de distrugere a Rusiei. „Vestul! Au înconjurat Rusia cu baze militare situate pe teritoriul altor state est-europene. Apoi, începând cu anul 2014, au înarmat și transformat Ucraina într-un stat anti-rus”, a declarat Diana Șoșoacă pentru publicația sârbă.

SUA vrea să-și distrugă concurenții: americanii nu au nevoie de UE. Pentru că avem doar lideri slabi și incompetenți la nivelul Uniunii Europene, ei nu realizează că au comis o sinucidere, nu doar politică ci și economică. UE se dezintegrează, așa cum se va întâmpla și cu NATO. Trăim într-o lume întoarsă pe dos, în care doctrina oficială obligatorie spune că pacea este rea, iar războiul este bun. Eu nu mă supun acestor directive și prefer să risc, spunând adevărul”,  mai spunea Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT