Sport

Didier Deschamps, pus în încurcătură de Prima Doamnă a Franței cu o gafă colosală: ”De ce nu-l iei?”

Didier Deschamps s-a confruntat cu o situație inedită când Prima Doamnă a Franței l-a întrebat de ce nu convoacă la națională un jucător care însă nu este eligibil.
28.01.2024 | 15:40
Didier Deschamps pus in incurcatura de Prima Doamna a Frantei cu o gafa colosala De ce nul iei
Didier Deschamps s-a confruntat cu o situație inedită când Prima Doamnă a Franței l-a întrebat de ce nu convoacă la națională un jucător care însă nu este eligibil. Sursă foto: cnews.fr
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei ”cocoșului galic” pregătește cu mare atenție turneul final al Euro 2024, în care formația sa va întâlni în faza grupelor Austria, Olanda și o echipă din barajul de Liga Națiunilor.

Dialog fabulos între Prima Doamnă a Franței și Didier Deschamps

Însă, Didier Deschamps își face timp și pentru acțiuni umanitare. Ultima dintre acestea a fost la spitalul universitar din Reims, acolo unde a însoțit-o pe Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței.

ADVERTISEMENT

Doar că vizita s-a încheiat cum nu se poate mai prost. Și asta pentru că soția lui Emmanuel Macron a încercat să intre într-o discuție pe teme fotbalistice și a făcut o gafă majoră care l-a făcut să zâmbească până și pe seriosul selecționer al Franței.

Conform publicației Ouest France, Deschamps a fost întrebat de un jurnalist prezent la eveniment ce părere are de parcursul formației Reims în Ligue 1 (n.r. – locul 6 după 18 etape), moment în care tehnicianul a răspuns sincer: ”Nu am jucători de națională la Reims, privesc echipa la fel ca pe toate formațiile franceze și străine. Oricum, e foarte bine ce se întâmplă aici”.

ADVERTISEMENT

Doamna Macron i-a cerut să aducă la naționala Franței un japonez

De aici a pornit toată isteria ce a urmat, deoarece Brigitte Macron a intrat în discuție: ”E un japonez care joacă foarte bine la Reims. Cum îl cheamă?” Iar un ziarist prezent i-a transmis că este vorba de Junya Ito, deși la Reims mai evoluează și Keito Nakamura.

Prima Doamnă a Franței s-a luminat la față când a auzit numele atacantului japonez: ”Da, Junya Ito. E foarte bun”. Apoi, s-a întors spre Didier Deschamps și l-a întrebat sec:  ”Didier, trebuie selecționat în echipa Franței! De ce nu-l iei?”

ADVERTISEMENT

După un moment de uluială în care a zâmbit încurcat de întrebarea venită de la Prima Doamnă a Franței, selecționerul vicecampioanei mondiale i-a oferit un răspuns pe cât de simplu, pe atât de amuzant: ”Oh, pentru că e japonez”.

Didier Deschamps a preluat naționala Franței la 8 iulie 2012 și este unul dintre cei mai longevivi selecționeri din întreaga lume. Sub comanda sa, reprezentativa ”cocoșului galic” a devenit campioană mondială în 2018.

ADVERTISEMENT

Patru ani mai târziu, la competiția găzduită de Qatar, Franța a ajuns la un singur pas de apărarea trofeului, dar a pierdut în mod dramatic la loviturile de departajare finala în fața Argentinei lui Leo Messi, în ciuda unei prestații fabuloase a lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT
Tags: