Fotbal intern

Diego Salomao, primul interviu la Dinamo: “A fost o alegere uşoară!”

Diogo Salomao este primul transfer al lui Dinamo. Mijlocaşul portughez a semnat un contract pentru doi ani cu echipa "câinilor" şi a ajuns deja în cantonamentul din Slovenia. Salomao a acordat...
28.06.2017 | 16:52
Diego Salomao primul interviu la Dinamo A fost o alegere usoara
ADVERTISEMENT

Diogo Salomao este primul transfer al lui Dinamo. Mijlocaşul portughez a semnat un contract pentru doi ani cu echipa “câinilor” şi a ajuns deja în cantonamentul din Slovenia. Salomao a acordat primul interviu din postura de jucător al lui Dinamo.

Mijlocaşul portughez a fost în proprietatea lui Sporting Lisabona între 2010 şi 2016, dar a fost împrumutat la Deportivo şi Mallorca. Salomao a vorbit despre transferul său la Dinamo, dar şi despre asemănarea cu Ronaldo.

ADVERTISEMENT

“A fost o alegere uşoară. Dinamo este un club cunoscut”

– De ce ai semnat cu Dinamo?
– Am ales Dinamo, pentru că este un club cu istorie, are multă forţă aici, în România. În Portugalia, Dinamo este un club cunoscut, aveam deja o idee despre ce club e, puterea pe care o are şi a fost o alegere uşoară. Nu a durat mult să ajungem la un acord.

– Cum a fost primul antrenament?
– A fost bine, am avut ocazia să cunosc tot stafful tehnic, toţi colegii şi am avut o primă impresie bună. Acum trebuie să mă adaptez cât mai repede la dinamica echipei, la felul în care funcţionează, care este puţin diferit, e normal, se schimbă de la ţară la ţară.

ADVERTISEMENT

Salomao: “Diferenţa dintre Cristiano şi mine e enormă” 

– Înainte de a veni aici, ce ştiai despre Dinamo?
– Ştiam de la jucătorii care au evoluat aici, jucătorii emblematici care au fost la echipă, care au jucat meciuri aici, ca Mutu, Cosmin Contra.

– Ai fost comparat cu Cristiano Ronaldo.
– Diferenţa este enormă. Cristiano este într-o poziţie în care nu se compară cu nimeni. Cristiano este printre cei mai buni din lume, este jucătorul portughez de referinţă şi nu se poate compara. În acest moment este idolul multor oameni, un jucător care face diferenţa peste tot în lume şi unul dintre cei mai mari din Portugalia.

ADVERTISEMENT

“Colegii mi-au spus că oraşul este foarte liniştit” 

– Ai jucat cu Emanuel Culio. Acum veţi fi adversari.
– Da, am vorbit cu el. Am avut ocazia să vorbesc cu el. Ştiu că s-a dus la Cluj. Un jucător pe care îl cunosc bine, un fost coleg şi am avut ocazia să-l am coleg şi la Deportivo La Coruna.

– Ce ştiai despre România înainte să vii aici?
– Am vorbit cu mai mulţi colegi din echipă care erau la Mallorca şi care au jucat aici, am adunat informaţiile de bază despre oraş, cum se trăieşte, care sunt condiţiile şi toţi mi-au vorbit foarte frumos. Au spus că oraşul este foarte liniştit, are locuri foarte frumoase şi bineînţeles că sunt puţin nerăbdător să cunosc şi această parte a vieţii.

ADVERTISEMENT

“Hagi şi Mutu au fost doi jucători de referinţă. Îi ştiam din perioada 1998, când România juca la Mondiale”

– Cine este jucătorul tău preferat?
– Ronaldo, Il Fenomeno. Jucătorul brazilian.

– Nu Ronaldo al tău?
– Nu. Îl admir foarte mult pe Ronaldo, dar în perioada în care am crescut eu Ronaldo, brazilianul, era punctul de referinţă. Am crescut în acea perioadă din 1998, când Ronaldo juca la Mondialul din 1998 şi pentru mine este un exemplu de când eram mic.

– Care este postul tău preferat?
– Atât pe dreapta, cât şi pe stânga. Pe banda dreaptă sau stângă.

– Cine a fost un jucător mai mare, Hagi sau Mutu?
– Sunt doi jucători foarte valoroşi, doi jucători pe care i-am cunoscut şi eu în perioada asta, în 1998, când au participat la Mondiale. Şi Mutu a fost într-o fază ulterioară. Doi jucători de referinţă aici, în România, care au proiectat ţara la un alt nivel în fotbal. Şi sunt foarte cunoscuţi amândoi. Nu se pot compara, pentru că sunt faze diferite şi perioade diferite în care au jucat.

– De Steaua ai auzit?
– Nu, nu ştiu nimic.

ADVERTISEMENT