Life

Diferența dintre unt și margarină: care este, de fapt, mai sănătos. Sigur nu știai

Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri.
01.10.2023 | 14:35
Diferenta dintre unt si margarina care este de fapt mai sanatos Sigur nu stiai
Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri. Sursa foto: Pinterest. Colaj. Fanatik
ADVERTISEMENT

Diferența dintre unt și margarină: care este, de fapt, mai sănătos. Sigur nu știai. Eterna dezbatere dintre cele două produse alimentare poate fi elucidată simplu și rapid aruncând un ochi asupra rândurilor de mai jos.

Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri

Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri. Nutriționiștii sunt de părere că ambele produse au avantaje și dezavantaje pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Untul este făcut din smântână sau lapte pentru a separa componentele solide de cele lichide. Acesta este utilizat cel mai frecvent pentru gătit și copt și are o culoare deschisă. Pe de altă parte, margarina reprezină un substitut pentru unt.

Majoritatea producătorilor obișnuiesc să o facă din uleiuri pe bază de plante, printre care se numără cel de canola, palmier și soia. De asemenea, medicii spun că amândouă produsele au cantități mari de grăsimi diferite.

ADVERTISEMENT

Mai mult, untul este de origine animală, este un derivat al produselor lactate și conține colesterol. Are grăsimi saturate și un conținut caloric de circa 750 de calorii la 100 de grame. În plus, formatul său solid este ideal pentru a se întinde ușor pe pâine.

De asemenea, specialiștii mai transmit că reprezintă o sursă din vitaminele A, D și E, proteine și minerale, precum: calciu, sodiu, potasiu, fosfor și magneziu. Untul se găsește în supermarket la pachet și poate fi sărat sau nesărat.

ADVERTISEMENT

Margarina, diferită față de unt

Pe de altă parte, margarina este de origine vegetală și se fabrică din uleiuri de soia, porumb, măsline și floarea soarelui. Nu conține colesterol, în timp ce grăsimea din compoziția sa este una nesaturată, chiar dacă are acizi grași ”trans” datorită procesului de conversie a grăsimilor.

De asemenea, valoarea sa calorică este de aproximativ 900 de calorii la 100 de grame. Formatul său este mai cremos și mai ușor de întins pe pâine, iar culoare duce spre galben. Totodată, acest aliment furnizează vitamine organismului doar dacă sunt adăugate în compoziția sa.

ADVERTISEMENT

Decizia de a consuma unt sau margarină depinde de fiecare persoană în parte. În prezent, studiile realizate nu au ajuns la o concluzie clară în privința alimentului care este mai sănătos pentru organismul omului.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din...
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Regele Charles începe să-i cedeze din funcții moștenitorului William
Regele Charles începe să-i cedeze din funcții moștenitorului William
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie