Life

Digi RCS RDS, anunț important pentru clienți. Toți sunt vizați, ce nu trebuie să faci

Digi RCS RDS, semnal de alarmă pentru utilizatori. Toată lumea este în vizor, vezi ce lucruri nu trebuie să faci niciodată.
21.04.2024 | 16:59
Digi RCS RDS anunt important pentru clienti Toti sunt vizati ce nu trebuie sa faci
Digi RCS RDS, semnal de alarmă pentru utilizatori. Toată lumea este în vizor, vezi ce lucruri nu trebuie să faci niciodată. Sursa foto: gandul.ro
ADVERTISEMENT

Digi RCS RDS, anunț importanț pentru clienți. Toți sunt vizați, ce nu trebuie să faci. Compania a trimis un e-mail prin care îi informează pe oameni asupra noilor tendințe în materie de cibersecurity pe care nu trebuie să le ignore.

Digi RCS RDS, semnal de alarmă pentru utilizatori. Toată lumea este în vizor, vezi ce lucruri nu trebuie să faci niciodată

Digi RCS RDS trage un semnal de alarmă pentru utilizatori. Toată lumea este în vizor, vezi ce lucruri nu trebuie să faci niciodată. Potrivit bugetul.ro, a apărut o nouă tentativă de fraudă care fură imaginea acestei companii.

ADVERTISEMENT

Imaginea firmei este utilizată de ceva timp pentru un atac cibernetic în masă. Mesajele primite de abonați sunt identice cu cele transmise de companie, motiv pentru care par extrem de reale. Singura diferență constă în cerința care apare în text.

Clienților li se cere să efectueze diferite operațiuni, care din păcate, generează pagube financiare semnificative. În unele situații fișierele criptate devin inaccesibile pentru totdeauna chiar dacă aparțin unei persoane sau unei organizații.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care Digi RCS RDS îi informează pe abonați asupra noilor tentative de fraudă. Concret, este vorba de ransomware-ul, un tip de malware care infectează dispozitivele, criptează datele și blochează accesul utilizatorilor până când aceștia plătesc o răscumpărare.

Ce alt timp de fraudă semnalează Digi RCS RDS

Digi RCS RDS semnalează și un alt tip de fraudă care circulă la ora actuală în rândul oamenilor care petrec foarte mult timp pe Internet. Mai exact, este vorba de tehnologia deepfake care utilizează inteligența artificială.

ADVERTISEMENT

În felul acesta se pot manipula extrem de ușor fotografii și înregistrări video spre a genera conținut fals și realist. Pentru a rămâne protejat este foarte important să verifici bine sursele informațiilor și să analizezi conținutul vizual sau audio.

De asemenea, ține cont de contextul reclamelor sau contactează companiile sau persoanele impersonate în cazul în care observi ceva în neregulă. Vigilența este cuvântul de ordine atunci când primești un mesaj sau un mail.

ADVERTISEMENT

„Rămâi vigilent și detectează orice amenințare digitală îți iese în cale. Împreună, putem face un pas înainte către un viitor digital mai sigur!”, spun reprezentanții Digi RCS RDS în avertismentul transmis utilizatorilor, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: