Life

Din ce materiale sunt confecționate bateriile mașinilor electrice. Se aseamănă cu cele de la telefoane

Care sunt substanțele folosite pentru realizarea bateriilor pentru mașinile electrice. Acestea sunt similare cu cele de la telefoane.
07.02.2024 | 12:43
Din ce materiale sunt confectionate bateriile masinilor electrice Se aseamana cu cele de la telefoane
Care sunt substanțele folosite pentru realizarea bateriilor pentru mașinile electrice. Acestea sunt similare cu cele de la telefoane. Sursa foto: earth.org
ADVERTISEMENT

Din ce materiale sunt confecționate bateriile mașinilor electrice. Se aseamănă cu cele de la telefoane. Mașinile care nu sunt alimentate cu motorină sau benzină sunt tot mai căutate în ultimii ani în România și în afara granițelor.

Care sunt substanțele folosite pentru realizarea bateriilor pentru mașinile electrice. Acestea sunt similare cu cele de la telefoane

Care sunt substanțele folosite pentru realizarea bateriilor pentru mașinile electrice. Acestea sunt similare cu cele de la telefoane sau laptopuri, dar au o dimensiune mult mai mare. Majoritatea vehiculelor au baterii litiu-ion.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt tot mai cumpărate pentru că nu elimină emisii de dioxid de carbon, oxid de azot și alte substanțe nocive în timpul rulării. Pe de altă parte, un contra-argument are legătură cu materiile prime folosite.

Producătorii apelează la materiale care sunt extrase din diverse locuri de pe glob, apelându-se la procedee care generează emisii de substanțe nocive în atmosferă. Concret, bateriile mașinilor electrice sunt confecționate din 5 materii prime esențiale pentru producția de baterii Li-Ion.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt litiu, nichel, cobalt, mangan și grafit, considerate cele mai scumpe în industria de automobile. Dintre toate acestea, grafitul este folosit de cele mai multe ori pentru anodul unei baterii de la mașină.

Celelalte patru sunt utilizate pentru catodul bateriei de la mașină. De asemenea, bateriile mașinilor electrice sunt fabricate și din alte materii prime, precum aluminiu, cupru și fier. Cea mai costisitoare componentă a unui vehicul electric este bateria.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, bateriile de mașini electrice sunt foarte grele. Ele sunt depozitate de cele mai multe ori sub podeaua autoturismului, ceea ce oferă un centru de greutate corespunzător pentru manevrarea sa.

Materiile prime, de o importanță majoră pentru industria auto

Principalele 5 materii primite folosite pentru bateriile mașinilor electrice ( litiu, nichel, cobalt, mangan și grafit) au o importanță majoră pentru industria auto, dar și pentru multe ramuri ale industriei producătoare de produse electronice.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care au fost incluse pe o listă de materii prime critice de către Uniunea Europeană. Lista se actualizează o dată la trei ani, un astfel de tabel fiind realizat periodic și în Statele Unite ale Americii, notează autocritica.ro.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde