Life

Din ce sectă făcea parte Michael Jackson. Noi ciudățenii ies la iveală despre regele muzicii pop

Michael Jackson rămâne un personaj misterios chiar și la 12 ani de la moartea sa. Noi detalii despre viața lui uimesc și astăzi.
09.09.2021 | 13:27
Din ce secta facea parte Michael Jackson Noi ciudatenii ies la iveala despre regele muzicii pop
Michael Jackson, una din legendele muzicii internaționale. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Michael Jackson continuă să fie o sursă inepuizabilă de subiecte pentru întreaga lume. Viața lui a fost învăluită mereu în mister.

Una dintre ciudățeniile legate de biografia regelui muzicii pop este că nu i-a plăcut niciodată să își serbeze ziua de naștere și nici Crăciunul.

ADVERTISEMENT

Motivul? Se pare că Michael avea anumite credințe personale venite dintr-o sectă din care făcea parte de la vârsta de 5 ani.

Michael Jackson era unul dintre martorii lui Iehova

Puțini știu că Jackson făcea parte din secta Martorii lui Iehova de la o vârstă fragedă, datorită mamei sale. Katjerine Jackson s-a convertit la Martorii lui Iehova undeva în anul 1963. Femeia și-a crescut și copiii în spiritul acestei credințe.

ADVERTISEMENT

Michael a cochetat, așadar, de mic cu religia. Încă de la vârsta de 5 ani propovăduia anumite pilde și participa la întrunurile în care se vorbea despre Iehova.

Michael Jackson mergea din casă în casă să vorbească despre Iehova împreună cu una din surorile sale, La Toya.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea despre copilăria regelui muzicii pop știută de puțini a fost făcută chiar de La Toya în autobiografia ei scoasă în anul 1990, „Growing Up in the Jackson Family”.

„În fiecare dimineaţă, eu şi Michael băteam la uşa oamenilor din Los Angeles ca să le vorbim despre Iehova”, povestește La Toya în cartea ei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sectei din care făcea parte, Jackson nu își serba ziua de naștere și nici Crăciunul. Chiar și la câțiva ani buni după ce începuse să propovăduiască în cartier cuvântul Domnului, artistul nu a renunțat la această sectă.

Pedofilie, droguri și o credință contestată de mulți

Cântărețul a continuat să colinde pe la casele oamenilor și pe vremea când făcea parte din trupa Jackson 5. Odată ce a devenit cunoscut, s-a deghizat pentru a nu fi recunoscut, purtând mustață falsă.

Michael Jackson a fost implicat într-o serie de teme controversate. Cea care împarte și azi publicul în două fiind legată de pedofilie.

Muzicianul a fost acuzat că molesta sexual copii în ținutul său fabulos în care nu avea acces nimeni. Neverland-ul din Santa Barbara, California, ar fi fost locul în care Michael Jackson ducea copii de diferite vârste de care profita. În același timp consuma o serie de substanțe interzise.

Marele artist a murit pe 25 iunie 2009, în urma unei supradoze de pastile, corpul său fiind în ultima fază a vieții sale numai piele și os.

ADVERTISEMENT
Tags: