News

Din Cuba până în Thailanda, destinațiile de vacanță se redeschid pe rând. Insula care a votat să rămână închisă turiștilor

Cu doar două luni rămase din 2021, tot mai multe țări din întreaga lume își relaxează restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid-19.
01.11.2021 | 14:56
Din Cuba pana in Thailanda destinatiile de vacanta se redeschid pe rand Insula care a votat sa ramana inchisa turistilor
Din Cuba până în Thailanda, destinațiile de vacanță se redeschid pe rând. Insula care a votat pentru a rămâne închisă turiștilor Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turiștii străini vaccinați vor putea călători înspre destinații precum Barbados, Cambodgia, Iran, Israel sau Marea Britanie încă din această lună.

Există însă o insulă ai cărei locuitori s-au opus prin vot redeschiderii granițelor pentru turiști începând din ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Din Cuba până în Thailanda, destinațiile de vacanță se redeschid una câte una

FANATIK vă prezintă o listă a țărilor care își redeschid granițele pentru a primi turiștii străini, vaccinați împotriva Covid-19.

1. Anguilla, una dintre cele mai bune destinații potrivit Lonely Planet

Anguilla, o insulă din estul Mării Caraibelor, s-a pregătit pentru sezonul turistic de iarnă, actualizându-și cerințele de călătorie, începând cu luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Modificările includ reducerea costurilor sale de testare de la 200 USD la 50 USD și eliminarea cerinței de testare pentru Covid-19 în ziua a patra.

Doar vizitatorii pre-aprobați, complet vaccinați se pot bucura de apele sale azurii, stațiunile de lux, de cele 33 de plaje publice și de temperaturile de 27 de grade Celsius (cu excepții pentru persoanele sub 18 ani și pentru gravide).

ADVERTISEMENT

Acele cerințe stricte ar putea merita: miercuri, Anguilla a fost desemnată una dintre „Cele mai bune destinații de vizitat” de ghidul Lonely Planet 2022.

2. Australia: Rezidenții pot călători din nou

Începând cu 1 noiembrie, cetățenii australieni complet vaccinați și rezidenții permanenți vor putea în sfârșit să călătorească în afara țării fără a avea nevoie de o permisiune specială.

ADVERTISEMENT

Două dintre statele țării adoptă abordări ușor diferite pentru a reduce restricțiile impuse de pandemia de Covid-19.

Pentru majoritatea persoanelor imunizate cu două doze, majoritatea restricțiilor Covid din statul Victoria se vor ridica în noiembrie, dar adulții nevaccinați și copiii mai mari vor fi în continuare afectați de restricții.

În New South Wales, restricțiile s-au relaxat deja pentru cei vaccinați, dar rezidenții nevaccinați vor trebui să continue să respecte regulile de izolare până la 1 decembrie.

3. Barbados: Fără carantină pentru cei vaccinați

Insula Barbados din estul Caraibelor tocmai și-a ales primul președinte, Sandra Mason, care va prelua de la regina Elisabeta a II-a funcția de șef al statului.

Ea va depune jurământul pe 30 noiembrie, care este cea de-a 55-a aniversare a independenței Barbadosului de Marea Britanie.

Dacă doriți să sărbătoriți alături de localnici, din decembrie până în aprilie este perioada de vârf pentru a vizita insula, când vremea este cea mai uscată.

În această săptămână, Barbados a eliminat obligativitatea de carantină pentru călătorii complet vaccinați, precum și cel de-al doilea test PCR obligatoriu.

4. Cambodgia: Redeschidere pentru călătorii internaționali

Înainte de pandemie, Cambodgia devenea una dintre cele mai fascinante destinații din Asia de Sud-Est.

Turiștii străini vaccinați vor putea în curând să o viziteze din nou, începând cu zonele de plajă și petreceri din Sihanoukville și insula Koh Rong, precum și stațiunea Dara Sakor, dezvoltată de China, care se redeschide pe 30 noiembrie.

Totuși, cea mai mare atracție a țării este orașul Siem Reap și legendarul complex de templu budist Angkor Wat. Vizitatorii străini vor trebui să aștepte până în ianuarie 2022 pentru a explora minunea arheologică.

5. Cuba: Întâmpină turiști luna viitoare

După ce și-a vaccinat acum cea mai mare parte a populației cu vaccinurile de producție locală (care sunt încă în curs de revizuire de către Organizația Mondială a Sănătății), Cuba se pregătește să-și deschidă granițele și să relaxeze cerințele de intrare până pe 15 noiembrie.

Vizitatorii vor avea nevoie doar de dovada vaccinării sau de un test PCR recent pentru a intra în țară.

6. Insula Paștelui: a votat împotriva redeschiderii

Îndepărtatul teritoriu chilian al Insulei Paștelui, renumit pentru statuile sale uriașe de piatră, a fost închis vizitatorilor de la începutul pandemiei, iar rezidenții vor să îl mențină așa.

Pe 24 octombrie, locuitorii insulei, dintre care majoritatea sunt indigeni Rapa Nui, au votat împotriva redeschiderii granițelor sale în ianuarie 2022, deși decizia finală revine autorităților sanitare chiliene de pe continent.

7. Iran: Granițele sunt din nou deschise

Iranul este plin de comori arheologice spectaculoase, nu mai puțin de 24 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și o serie de moschei frumoase.

Este, de asemenea, pe lista de avertizări de călătorie pentru cetățenii din SUA și Marea Britanie din cauza preocupărilor de securitate, inclusiv „risc de răpire și arestare arbitrară”.

Pentru cei care doresc totuși călătoria, Teheran Times informează că granițele sunt din nou deschise pentru turiștii străini.

8. Israel: Redeschidere pentru turiștii vaccinați

Ministerul Turismului din Israel a anunțat joi că țara va primi turiști vaccinați care călătoresc pe cont propriu, începând cu 1 noiembrie.

Pănă acum, doar grupurilor turistice organizate le-a fost permis accesul în Israel.

9. Noua Zeelandă: noi măsuri de relaxare

La fel ca vecina ei Australia, Noua Zeelandă se îndepărtează de strategia sa zero-Covid și se pregătește să se redeschidă lumii.

Chris Hipkins, ministrul responsabil cu răspunsul la Covid-19 din Noua Zeelandă, a anunțat joi că, din noiembrie, călătorii din țările Pacificului, inclusiv Samoa, Tonga și Vanuatu, nu vor mai fi obligați să intre în carantină la sosire.

Pentru acei călători complet vaccinați din străinătate care încă mai trebuie să se plaseze în carantină, șederea de 14 zile într-un hotel va fi scurtată la șapte zile, cu un plan de a trece la un sistem de izolare la domiciliu pentru sosirile complet vaccinate mai târziu în 2022.

10. Marea Britanie și-a șters lista roșie

Mai rămăseseră doar șapte țări în inventarul abundent al destinațiilor de pe „lista roșie” a Angliei – Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Haiti, Panama, Peru și Venezuela – și toate erau gata să fie eliminate pe 1 noiembrie.

Aceasta înseamnă că oricine din orice țară va putea intra în Anglia, deși va fi în continuare supus cerințelor de testare sau de carantină, în funcție de statutul de vaccinare.

Regulile variază în celelalte națiuni din Marea Britanie: Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

11. Thailanda se redeschide turiștilor vaccinați din peste 60 de țări

Zeci de mii de călători sunt așteptați să sosească luni în Thailanda, deoarece țara se redeschide pentru turiști după 18 luni de restricții cauzate de pandemia de Covid-19.

Turiștilor vaccinați din peste 60 de țări cu „risc scăzut” li se permite să intre în țară și să evite carantina hotelieră. Se estimează că numărul turiştilor va ajunge la 15 milioane anul viitor, aducând peste 30 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, o mare parte din țară se confruntă în continuare cu restricții, doar aproximativ 42% din populație este complet vaccinată. Thailanda înregistrează în continuare aproape 10.000 de infecții cu Covid pe zi.

Pandemia de coronavirus a lovit economia Thailandei, care anterior atragea 40 de milioane de turiști pe an. Anul trecut, sosirile de turiști au scăzut cu peste 80%.

Aeroporturile care deservesc Bangkok și Phuket se numără printre cele deschise către țări precum Marea Britanie, China, Japonia, SUA și cea mai mare parte a Europei.

ADVERTISEMENT
Tags: