Sport

Dinamo a mai stins o datorie importantă la ANAF. Cât mai au de plătit ”alb-roșiii” pentru a ieși din insolvență

Dinamo luptă pentru evitarea retrogradării, iar acționarii au mai făcut câțiva pași importanți pentru a scoate clubul din insolvență
08.04.2024 | 22:02
Dinamo a mai stins o datorie importanta la ANAF Cat mai au de platit albrosiii pentru a iesi din insolventa
Fanii lui Dinamo așteaptă cu nerăbdare ca acționarii să scoată clubul din insolvență FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a mai stins o datorie importantă pe care o avea la ANAF. În drumul spre mult așteptata ieșire din insolvență, gruparea din Ștefan cel Mare a terminat de achitat în integralitate cele 2.848.991 lei (570.000 de euro), reprezentând datorii curente născute după deschiderea procedurii de insolvență și eșalonate în 10 luni.

Dinamo mai are de plătit 926.000 de euro la ANAF

În cel mai recent raport depus la tribunal de administratorul judiciar al lui Dinamo se menționează că alb-roșiii au virat către fisc ultimele două rate restante în valoare de 485.929 lei, plus 1.585.917 de lei debite aferente lunilor decembrie 2023 – ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai are însă de plătit din urmă la ANAF suma de 508.751 lei, peste 100.000 de euro, pe care a reușit să o eșaloneze la plată pe o perioadă de 12 luni. E vorba despre alte datorii care s-au acumulat după data deschiderii procedurii de insolvență, în 2021.

În paralel, Dinamo mai are de achitat către ANAF, conform planului de reorganizare modificat, suma de 4.129.472 lei, circa 826.000 de euro. În total 926.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, Dinamo a rambursat 1.553.793 lei, circa 311.000 de euro, din datoria totală pe care o are la ANAF, în cuantum de 5.683.265 lei, aproximativ 1.137.000 de euro, conform tabelului definitiv actualizat al creditorilor. ANAF deține drept garanție baza de la Săftica până la stingerea completă a datoriei.

Acționarii vor să scoată Dinamo din insolvență în 2024

Acționarii lui Dinamo și-au propus să scoată clubul din insolvență în 2024, chiar dacă planul de reorganizare modificat a fost prelungit până în noiembrie 2025.

ADVERTISEMENT

„Așa ne dorim”, anunța la începutul lunii martie administratorul special, Andrei Nicolescu. ”Cred că o să avem o întâlnire la nivel de acționariat, să facem niște previziuni și după ne vedem și cu Răzvan Zăvăleanu. Știți că este o diferență dintre a depune cererea și a ieși efectiv.

Trebuie să facem un calendar care ne privește pe noi, cum vedem noi că ne facem treaba noastră. După aceea, la instanță vom vedea ce se întâmplă”, a spus Andrei Nicolescu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri, pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT
  • 5.830.659,56 lei (1,19 milioane de euro) este datoria pe care Dinamo trebuie să o achite către Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (APCH) după ce va ieși din insolvență

În martie, Dinamo a scăpat definitiv de datoria în valoare de 1.156.000 de euro pe care au revendicat-o Diego Fabbrini, Ismael Lopez, Juan Camara și Rene Hinojo. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat sentința definitivă în favoarea lui Dinamo.

Dinamo este în insolvență din iunie 2021

Dinamo a intrat în insolvență pentru a doua oară în iunie 2021, iar din septembrie 2023 Tribunalul București i-a aprobat un nou plan de reorganizare prin care au fost șterse datorii de 5 milioane de euro.

În prima insolvență, întinsă pe durata unui an și trei luni – 14 mai 2014 – 24 septembrie 2015 – Dinamo a achitat doar 3.486.133 lei, circa 784.000 de euro, ceea ce a însemnat 4,48% din datoriile totale înscrise la masa credală, 77.826.649 (aproximativ 17.500.000 de euro).

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni