Sport

Dinamo a scăpat de emoții! E în play-off-ul pentru ”sferturile” Ligii Campionilor la handbal masculin

Danezii de la GOC s-au impus în fața polonezilor de la Wisla Plock, iar rezultatul o califică matematic pe Dinamo în play-off-ul pentru ”sferturile” Ligii Campionilor la handbal.
16.02.2023 | 00:50
Dinamo a scapat de emotii E in playofful pentru sferturile Ligii Campionilor la handbal masculin
Înaintea partidei cu PSG, handbaliștii de la Dinamo au primit o veste excelentă: sunt matematic calificați în play-off-ul pentru sferturile Ligii Campionilor. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a cedat în Portugalia, 23-32, în precedenta partidă din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. O înfrângere care a amânat verdictul în ceea ce privește ”biletele” pentru play-off-ul care decide ultimele calificate în sferturi. Însă pentru numai o săptămână.

Dinamo întâlnește PSG fără să mai aibă emoții privind play-off-ul

În urmă cu o săptămână, cu o victorie la Porto, Dinamo își asigura matematic prezența în play-off. Însă, după un start de partidă în care au condus, elevii lui Pascual au intrat la cabine cu un deficit de un gol.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în repriza secundă, gazdele au avut inițiativa. S-au desprins la 3 goluri la jumătatea timpului de joc din această parte, iar mai apoi, au profitat de căderea ”dulăilor” și s-au impus la 9 goluri.

Mai mult, Dinamo cădea pe locul 5 după ce GOC izbutea să se impună pe terenul lui Veszprem. Cu toate acestea, Dinamo păstra șanse reale de calificare. Pentru că singura echipă care îi mai amenința prezența în play-off era Wisla Plock.

ADVERTISEMENT

Cu 7 puncte la activ, polonezii aveau nevoie de un parcurs fără greșeală în ultimele trei runde. Dar și ca trupa lui Pascual să se împiedice în aceste partide.

Presiunea a dispărut însă după meciurile derulate astăzi în această grupă. Wisla a pierdut la șapte goluri în Danemarca, în fața lui GOC, scor 24-31. Diferența a fost făcută în prima repriză, încheiată cu 18-11 pentru gazde, căci în partea a doua ambele formații au înscris de 13 ori.

ADVERTISEMENT

Wisla rămâne cu 7 puncte, patru mai puține decât Dinamo. Astfel că, fie și în condițiile în care Dinamo nu mai obține vreun punct, iar polonezii s-ar impune în ultimele două partide, aceștia nu îi mai pot devansa pe bucureșteni.

La egalitate de puncte, 11, criteriul de departajare îl reprezintă meciurile directe. Iar elevii lui Xavi Pascual au câștigat ambele înfruntări, 32-27 acasă și 28-26 în deplasare.

ADVERTISEMENT

Astfel că pot aborda confruntarea cu PSG, de astăzi, dar și meciurile cu GOC (23 februarie, acasă) și Magdeburg (2 martie, deplasare), fără presiunea calificării. Însă pot forța o clasare mai bună, și, implicit, o misiune mai ușoară în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT