Sport

Dinamo, cel mai important meci al sezonului în EHF Champions League! Duel şoc în play-off cu THW Kiel, de patru ori câştigătoare a competiţiei

Dinamo joacă în play-off-ul EHF Champions League cu THW Kiel. Este cel mai important meci al sezonului pentru "dulăi", care vor juca împotriva unui club legendar.
22.03.2023 | 08:00
Dinamo cel mai important meci al sezonului in EHF Champions League Duel soc in playoff cu THW Kiel de patru ori castigatoare a competitiei
Secvenţă din meciul Dinamo - PSG. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo şi-a îndeplinit obiectivul pentru actuala stagiune şi a obţinut calificarea în play-off-ul EHF Champions League. “Dulăii” au încheiat pe locul 5 în grupa A, după o luptă dusă până în ultima etapă cu GOG Gudme pentru locurile 4-5. În următoarea fază, echipa lui Xavi Pascual întâlneşte un gigant al Europei.

Dinamo, cel mai important meci al sezonului în EHF Champions League!

Miercuri, de la ora 19:45, Dinamo joacă în Sala Polivalentă împotriva lui THW Kiel, cvadruplă campioană europeană. Biletele s-au vândut imediat şi este un nou sold-out al “dulăilor” în Champions League.

ADVERTISEMENT

THW Kiel nu a avut cel mai reuşit parcurs în competiţie până acum, în condiţiile în care a încheiat abia pe locul 4 în grupa B. Nemţii au fost devansaţi de Nantes, Kielce şi Barcelona, astfel că drumul spre Final Four este lung şi trece pe la Bucureşti.

Constelaţia de vedete care vine la Bucureşti

Nemţii vin la Bucureşti cu o constelaţie de vedete: Niklas Landin, Domagoj Duvnjak, Sander Sagosen sau Miha Zarabec. Kiel este marea favorită a acestei “duble”, însă elevii lui Xavi Pascual au arătat că pot avea prestaţii solide în Europa, în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Dinamo a câştigat cinci meciuri şi a obţinut trei egaluri în grupe, fiind calificată în faza următoare cu trei etape înainte de finalul fazei grupelor. “Dulăii” au pierdut acasă doar cu PSG şi Magdeburg, astfel că pot spera la un succes pe teren propriu.

Xavi Pascual, până la Dinamo în 2026: “Suntem o echipă foarte bună, dar nu este suficient”

Xavi Pascual şi-a prelungit contractul cu Dinamo până în 2026, iar obiectivul “dulăilor” este calificarea în Final Four în următorii ani. Antrenorul iberic a vorbit într-un interviu acordat FANATIK despre planurile pe care le are la Dinamo:

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, foarte importantă la Dinamo a fost susţinerea preşedintelui care a spus că vrea să continuăm pe acest drum. Cred că sunt mulţumiţi de ceea ce facem şi trebuie să continuăm. Dar dacă ne oprim sau ne considerăm deja o echipă grozavă…

Dar, suntem o echipă foarte bună, dar nu este suficient. Suntem departe de echipele de top şi dacă avem ca obiectiv calificarea într-un Final Four în trei ani, cred că va fi foarte dificil, dar vom încerca”, a spus Pascual.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea din acest duel joacă împotriva lui PSG în sferturile de finală!

Pentru Dinamo este prima calificare în play-off, după schimbarea sistemului din Champions League. “Dulăii” sunt la a doua participare în această formulă şi indiferent de rezultatul dublei cu THW Kiel, obiectivul în competiţie a fost îndeplinit.

Pe plan intern, Dinamo merge ceas şi are aproape asigurat un nou titlu de campioană a României. Roş-albii au punctaj maxim după 21 de etape jucate, la 13 lungimi de ocupanta locului doi, CSM Constanţa.

Returul dintre THW Kiel şi Dinamo va avea loc miercurea viitoare, pe 29 martie, de la ora 19:45, în Wunderino Arena din Kiel. Învingătoarea din acest duel va întâlni PSG în sferturile de finală.

  • 2020 este anul în care THW Kiel a câştigat Champions League ultima oară
  • 6 titluri consecutive a obţinut Dinamo (în 2020 a fost sezonul îngheţat şi nu s-a acordat trofeul)
ADVERTISEMENT