Sport

Dinamo continuă să mute pe piața transferurilor! Andrei Nicolescu vrea să umple golul din Ștefan cel Mare: trei nume pe lista „câinilor”. Exclusiv

Dinamo face spectacol pe piața transferurilor! Andrei Nicolescu a anunțat că se află în discuții pentru a umple singurul post rămas liber în Ștefan cel Mare.
21.02.2024 | 14:08
Dinamo continua sa mute pe piata transferurilor Andrei Nicolescu vrea sa umple golul din Stefan cel Mare trei nume pe lista cainilor Exclusiv
Andrei Nicolescu vrea să umple golul lăsat liber la Dinamo. Oficialul „alb-roșiilor” a anunțat o nouă mutare. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo traversează o perioadă propice în SuperLiga. După 3 înfrângeri consecutive în campionat, echipa lui Zeljko Kopic a legat din nou 2 victorii la rând și a scăpat de ultimul loc din clasament. „Câinii” au făcut spectacol pe piața transferurilor în această iarnă, însă Andrei Nicolescu a anunțat că schimbările nu s-au oprit la sosirea fundașului Edgar Ie.

Dinamo continuă să mute pe piața transferurilor! Andrei Nicolescu vrea să umple golul din Ștefan cel Mare

La finalul anului trecut, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Dinamo, prin Andrei Nicolescu, l-a dat afară pe directorul sportiv Gabi Glăvan, cel care a venit în Ștefan cel Marei la începutul sezonului și care a fost responsabil pentru campania eșuată de transferuri de la Dinamo din prima parte a stagiunii.

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a dezvăluit că vrea să aducă un nou director sportiv pentru a întări staff-ul din Ștefan cel Mare și pentru a umple golul lăsat liber după plecarea lui Gabriel Glăvan.

„Da, este o discuție, începe cursul la FRF pentru director sportiv, în vederea implementării acestei necesități pentru toate cluburile și în ideea ca toate cluburile din Liga 1 să înțeleagă același lucru despre noțiunea și despre responsabilitățile directorului sportiv. 

ADVERTISEMENT

Suntem în discuții cu câțiva potențiali oameni care să fie în zona asta, discuțiile nu sunt simple, depind de multe contexte și condiții. Dar, cu siguranță, Dinamo va avea un director sportiv în perioada următoare. Nu știm cât de repede, dar căutăm acest lucru”, spunea Andrei Nicolescu, pentru Pro TV.

FANATIK a aflat numele de pe lista lui Dinamo

După anunțul lui Andrei Nicolescu, FANATIK a intrat în posesia listei de pe care Dinamo vrea să numească noul director sportiv al clubului. Primul este Vlad Munteanu, fost fotbalist extrem de important în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș stânga a câștigat de două ori titlul (2002 și 2004), dar și o Supercupă a României (2006) cu Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare a vrut să-l coopteze în conducere pe Vlad Munteanu și la finalul anului trecut, înainte ca Gabi Glăvan să fie dat afară.

„Câinii” îl vor pe Vlad Munteanu, însă fostul fotbalist ezită să facă pasul în Ștefan cel Mare. Din informațiile FANATIK, Vlad Munteanu, în prezent manager operațional al FRF, se teme să plece de la Casa Fotbalului, deoarece o posibilă venire la Dinamo ar atrage după sine o mult mai mare presiune.

ADVERTISEMENT

Al doilea nume de pe listă, variantă pe gustul lui Zeljko Kopic

Al doilea nume de pe lista lui Dinamo este un director sportiv croat. O astfel de alegere l-ar mulțumi din plin pe Zeljko Kopic. Antrenorul croat a fost cel care s-a ocupat de transferurile oficializate de Dinamo în perioada de mercato din iarnă.

Totuși, tehnicianul venit pe banca lui Dinamo la finalul anului trecut nu a ales greșit. Jocul „câinilor” a înregistrat o îmbunătățire vizibilă, iar principalul argument îl reprezintă ultimele rezultate. Georgi Milanov, Eddy Gnahore sau Darko Velkovski s-au integrat perfect la Dinamo.

Ultimul nume de pe listă și cel mai surprinzător este Mario Nicolae. În prezent, fostul director sportiv al lui Dinamo activează la Vejle BK, care ocupă penultimul loc în primul eșalon din Danemarca.

Mario Nicolae a fost managerul sportiv al lui Dinamo în sezonul 2020/2021, când „câinii” s-au salvat spectaculos de la retrogradare. În toamna anului 2021, Mario Nicolae a semnat cu Vejle BK, după o lungă perioadă în care a colaborat de la distanță cu danezii.

Mario Nicolae a plecat de la Dinamo la finalul lunii iunie 2021, când înțelegerea în Ștefan cel Mare a ajuns la final. Contractul nu a mai fost prelungit, iar în locul său la Dinamo au ajuns Iuliu Mureșan, pe postul de director executiv, și Mihai Matei, pe postul de director sportiv.

  • FC Argeș, U Cluj, Petrolul, Dinamo și în China, alături de Contra, au fost echipele la care a activat Mario Nicolae înainte de a semna cu Vejle. 
  • 3 nume se află pe lista lui Andrei Nicolescu pentru a alege director sportiv la Dinamo
ADVERTISEMENT