Sport

Duckadam îi laudă pe fanii dinamoviști, după farsa coregrafiei de la meciul Steaua – Manchester City: ”Am stat la șpriț cu ei. Bravo lor!”

Legenda Stelei Helmuth Dukadam a lăsat rivalitatea deoparte și, amintindu-și de cea mai mare farsă din istoria fotbalului românesc, a găsit puterea să-i felicite pe ”câini” chiar înaintea marelui derby Dinamo – FCSB.
26.01.2022 | 13:42
Duckadam ii lauda pe fanii dinamovisti dupa farsa coregrafiei de la meciul Steaua  Manchester City Am stat la sprit cu ei Bravo lor
Cea mai mare farsă pusă la care de fanii dinamoviști, la un meci al marii rivale FCSB
ADVERTISEMENT

Data de 16 august 2016 va rămâne în istoria fotbalului românesc datorită farsei pe care dinamoviștii au pus-o la cale chiar la un meci al marii rivale FCSB.

Mai înainte să înregistreze cea mai dură corecție pe teren propriu, într-un meci din cupele europene, 0-5 cu Manchester City, FCSB era umilită de fanii rivalei Dinamo, prin coregrafia pe care au pregătit-o și pe care suporterii roș-albaștrii au afișat-o involuntar.

ADVERTISEMENT

Helmuth Dukadam: ”Pentru că au reușit așa ceva, merită apreciat”

Fostul mare portar Helmuth Dukadam a rememorat momentul în care pe toată lățimea tribunei a doua a Arenei Naționale a apărut mesajul ”Doar Dinamo București”, afișat chiar de fanii roș-albaștrilor.

S-a întâmplat la meciul din manșa tur dintre FCSB și Manchester City, din barajul de calificare în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ideea ”diabolică” le-a aparținut, evident, suporterilor dinamoviști care i-au propus finanțatorului Gigi Becali să realizeze o coregrafie, gratis, pentru fanii echipei latifundiarului.

Fără să ceară amănunte Becali a acceptat. Ce a urmat este una dintre cele mai mari umilințe pe care le-au trăit suporterii roș-albaștrii de-a lungul rivalității istorice cu cei dinamoviști.

ADVERTISEMENT

”Am avut șansa, la un eveniment, să stau la un șpriț cu oamenii care au organizat acea farsă de la meciul nostru cu Manchester City. Cu oamenii care au pus la cale acea idee.

Chiar dacă nu mi-a plăcut, ceea ce le-a trecut prin cap și mai ales că au reușit așa ceva, merită apreciat. Să-i faci pe steliști să ridice acele plăcuțe pe care am văzut toți ce scria, merită să le spui, bravo lor!”, a spus Dukadam, în cadrul emisiunii Sport Report de la Radio Gold FM.

ADVERTISEMENT

Duminică, FCSB își poate lua revanșa ”sportivă”, în Ștefan cel Mare

Chiar dacă au trecut cinci ani și jumătate de la cea mai mare farsă din fotbalul românesc, roș-albaștrii nu uită acel moment și vor încerca să le administreze o umilință sportivă ”câinilor”, duminică.

Ultimul meci al aceste săptămâni, în Casa Pariurilor Liga 1 este chiar ”Derby de România, Dinamo – FCSB, iar trupa lui Toni Petrea are un avantaj evident în fața marii rivale.

Dinamo va aborda meciul cu o echipă încropită, cu jucători demoralizați de rezultatele obținute în acest campionat și de poziția din clasament (penultima).

Și în meciul tur FCSB le-a administrat roș-albilor o înfrângere greu de digerat 6-0, iar acum lucrurile s-ar putea repeta, chiar dacă nu la o scară atât de mare. Meciul Dinamo – FCSB se joacă de la ora 20:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,35 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT