Sport

Dinamo – Farul 0-2, în etapa 10 din SuperLiga. „Marinarii” ies din criză, „câinii” se afundă în subsol. Clasamentul actualizat

Dinamo a pierdut pentru a treia oară la rând în SuperLiga, 0-2 pe teren propriu cu Farul, și se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului.
22.09.2023 | 22:51
Dinamo  Farul 02 in etapa 10 din SuperLiga Marinarii ies din criza cainii se afunda in subsol Clasamentul actualizat
Budescu a deschis scorul pentru Farul în prima repriză a meciului cu Dinamo. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
22-09-2023
17:59

Dinamo - Farul 0-2 (Budescu 32, Vînă 90)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final. Dinamo continuă seria rezultatelor negative, a înregistrat al treilea eșec consecutiv și se afundă tot mai rău în subsolul clasamentului din SuperLiga. „Câinii” ocupă momentan un loc de baraj, dar sunt în pericol să cadă pe unul direct retrogradabil după această etapă.

Farul lui Hagi, în schimb, a luat o gură mare de oxigen și începe să spere din nou la play-off după un început ezitant de campionat.

Clasament SuperLiga

Min. 90+2: Patriche reia cu exteriorul din 10 metri, Aioani respinge în corner.

Min. 90: GOOOL Farul! Bine găsit în careu de Mazilu, Vînă înscrie din 6 metri cu un șut puternic, sub bară.

Min. 85: Corner pentru Dinamo, Lucas Alves retrimite în fața porții, dar Costin nu reușește să reia în plasă din doi metri.

Min. 72: Louis Munteanu șutează la colțul scurt, dar Golubovic respinge.

Min. 68: Politic șutează din interiorul careului, dar Aioani reușește să rețină.

Min. 62: Kiki face un fault stupid la 40 de metri de poartă asupra lui Costin, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 32: GOOOL Farul! Budescu deschide scorul cu un șut pe jos, din careu.

Min. 27: Budescu șutează din întoarcere din afara careului, dar balonul trece peste transversală.

Min. 14: Ghezali centrează în fața porții, Amzăr reia slab din 4 metri, direct în brațele lui Aioani.

Min. 5: Artean șutează din 6 metri mult peste poartă.

Min. 4: Neluț Roșu scapă singur cu Aioani, dar intră în unghi și șutează la colțul scurt din 6 metri, direct în portarul constănțean.

Min. 1: A început partida.

22-09-2023
16:38

Echipele de start la Dinamo - Farul

Dinamo: Golubovic – Lucas, Bena, Homawoo – De Moura, Cr. Costin, Larrucea, N. Roșu, Amzăr – Ghezali, D. Politic. Rezerve: Dujmovic – I. Roșu, Gregorio, Țîră, D. Iglesias, Bordușanu, A. Bani, Patrice, R. Grigore. Antrenor: Ovidiu Burcă 

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie Artean, Kiki – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, L. Munteanu, Budescu. Rezerve: Buzbuchi – Dussaut, M. Popescu, G. Marins, N. Popescu, Vînă, Grygoryan, Rivaldinho, Sali. Antrenor: Gică Hagi

Meciul Dinamo – Farul are loc vineri, 22 septembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 10-a din SuperLiga. Este partida a două echipe aflate vădit în criză de formă și, evident, de rezultate, care ocupă locurile 13, cu 8 puncte și respectiv 11, cu o lungime mai mult. Farul are o victorie în cinci etape, restul sunt eșecuri, Dinamo nu a mai învins de trei partide, luând un singur punct.

Unde se joacă meciul Dinamo – Farul, în etapa 10 din SuperLiga

Confruntarea Dinamo – Farul se desfășoară vineri, 22 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, în etapa a 10-a din SuperLiga. „Câinii” ar fi vrut ca partida să aibă loc pe Arena Națională, unde au jucat contra lui FC U Craiova 1948, dar nu se poate, deoarece arena este din nou închisă pentru un festival de muzică. În București nu există decât varianta Arcul de Triumf, dar antrenorul Ovidiu Burcă e nemulțumit de această soluție, ca urmare a calității scăzute a gazonului.

ADVERTISEMENT

Au încercat să mute partida la Târgoviște, dar au primit răspuns nefavorabil din partea clubului Chindia. Nici varianta Rapid nu a avut mai mulți sorți de izbândă. Gică Hagi a propus ca jocul să aibă loc la Ovidiu, fapt de neacceptat în mod logic de Dinamo.

Însă, cu timpul trecând implacabil, Dinamo trebuie să accepte Arcul de Triumf, altfel regulamentul prevede, dacă nu găsește stadion, pierderea meciului la masa verde cu 3-0. Din punctul de vedere al jucătorilor lui Dinamo starea gazonului va fi din nou o problemă serioasă și în acest meci.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Dinamo – Farul

Partida Dinamo – Farul se joacă vineri, 22 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, în etapa a 10-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La București, vineri, 22 septembrie, va fi o întoarcere în timp cu o lună în urmă, pentru că vom avea temperaturi foarte ridicate preț de câteva zile. Vor fi nu mai puțin de 32 de grade la orele amiezii, cerul va afișa un soare strălucitor, ca de reclamă, până la apus, iar umbrela se va dovedi un accesoriu nefolositor. Va conduce acest meci Szabolcs Kovacs din Carei, fratele celui considerat la UEFA și FIFA drept cel mai bun arbitru român, Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Ce absențe sunt în întâlnirea Dinamo – Farul

Antrenorul „câinilor”, Ovidiu Burcă, a recunoscut că echipa nu traversează un moment prea bun, după ce reușise, la un moment dat, câteva rezultate bune. El admite că Dinamo va avea un meci foarte greu cu Farul pentru că și dobrogenii au probleme și vor să iasă cât mai repede din ele. Burcă nu îi are la dispoziție pe mijlocașul spaniol Iglesias și pe atacantul Bordușanu.

Gică Hagi crede că lucrurile nu stau chiar atât de rău la Dinamo și că echipa este în permanentă creștere. Hagi promite fanilor că echipa sa va începe ascensiunea după ce, urmare a prezenței inclusiv în Europa o bună perioadă de timp, Farul a sacrificat deliberat câteva partide, în speranța unui tun financiar în cazul pătrunderii în grupele Conference League, obiectiv ratat la ultimul meci din play-off. Nu are absențe la acest joc și  foarte probabil va acorda minute și ultimului venit, armeanul Grygorian.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri pentru jocul Dinamo – Farul

Echipa favorită a caselor de pariuri la acest meci între două formații aflate în evidentă derivă este cea constănțeană. Oamenii lui Hagi au cotă 2,00 la victorie, iar „câinii”, pentru a mai aduce o nouă neplăcere campionilor României, au cotă de 3,80 la victorie. Șansă dublă „X2” are cotă 1,25, iar șansă dublă „1X” are cotă de 1,85. Un gol marcat de oaspeți are cotă modică, de numai 1,22, iar o reușită a lui Dinamo are cotă 1,60.

De la rebranduirea clubului constănțean din fuziunea Farului cu Viitorul Constanța s-a jucat un singur meci, în 2022, pe terenul lui Dinamo. Era acea perioadă vitregă, cu un lot alcătuit aproape din juniori, după gravele probleme finaciare care au lovit ca un taifun și au dus, firește, la retrogradare. Atunci Farul s-a impus la pas, doar cu 2-0, pentru că a ratat enorm, altfel scorul ar fi ajuns la cel puțin cinci lungimi diferență.

ADVERTISEMENT