Fotbal intern

Dinamo – FCSB este “no contest” la nivel financiar. Unii aproape de faliment, alții cu transferul record

02.02.2021 | 10:31
Dinamo  FCSB este no contest la nivel financiar Unii aproape de faliment altii cu transferul record
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB este miercuri, de la ora 20:45, în etapa a 21-a din Liga 1. Dacă pe plan sportiv se poate vorbi de un oarecare echilibru, disputa dintre cele două rivale este tranşată clar de lider.

În vreme ce “roş-albii” sunt în mare pericol de faliment, FCSB a realizat cel mai mare transfer din Liga 1. Man la Parma, pentru 13 milioane de euro, sumă care ar mai putea creşte cu două milioane de euro, în funcţie de evoluţiile fotbalistului de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

FCSB şi-a pierdut golgheterul în weekend. Dennis Man, autorul a 14 goluri în acest campionat, a semnat cu Parma şi a debutat deja în înfrângerea cu Napoli, scor 0-2.

Până pe 30 aprilie, Dinamo trebuie să scape de datoriile pe care le acumulase la finalul anului trecut. Riscă să rămână fără licenţă

Ar mai fi şi ceva “mărunţiş” din transferul lui Sergiu Buş în Coreea de Sud, la Seongnam. Alţi 300.000 de euro care intră în conturile lui Gigi Becali. De altfel, acesta chiar a anunţat că avea de încasat o datorie consistentă de la club.

ADVERTISEMENT

“Banii îi trag eu. Aveam 12 milioane de euro împrumutați la club. Îi trag la mine!”, spunea Becali după oficializarea transferului lui Dennis Man.

În vreme ce Becali face planuri cu milioanele încasate pe Dennis Man, Dinamo numără zilele pe care le mai are pentru a obţine banii care să o scape de ameninţarea falimentului.

ADVERTISEMENT

Ar avea nevoie de aproximativ două milioane de euro două milioane de euro până pe 30 aprilie pentru a obţine licenţa pentru sezonul viitor de Liga 1.

O altă variantă ar fi să obţină amânări la plata unor datorii care erau scadente până în 31 decembrie 2020. Data până la care face verificarea Comisia de Licenţiere. Dar şi aceste negocieri sunt din ce în ce mai complicate.

ADVERTISEMENT

Dacă din punct de vedere financiar este aproape de colaps, Dinamo pare să se regăsească pe plan sportiv. A urcat pe 9 după victoria cu UTA, de la Arad, scor 1-0. Au reapărut speranţele de play-off, dar pentru asta ar fi de mare folos o victorie în faţa rivalei FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,45 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT