Fotbal intern

Dinamo în negocieri cu un portar rus, fost la Zenit: „Vreau să vin!” Ce i-au transmis agenții. Exclusiv

26.01.2021 | 13:51
Dinamo in negocieri cu un portar rus fost la Zenit Vreau sa vin Ce iau transmis agentii Exclusiv
Dinamo în negocieri cu un portar rus, fost la Zenit: ”Vreau să vin la Dinamo” Ce i-au transmis agenții. Foto: Fox
ADVERTISEMENT

Marius Nicolae, noul director sportiv al lui Dinamo, a dezvăluit că a vrut să aducă un portar cu experiență la naționala Rusiei. FANATIK a aflat numele jucătorului care a fost aproape să ajungă în „Groapă”, fiind vorba despre rusul Iuri Lodigin.

Dinamo încearcă să întărească echipa, după ce a pierdut mulți fotbaliști în ultimele săptămâni, iar un post extrem de important este cel de portar!  Echipa are practic doar doi goalkeeperi, amândoi neexperimentați, Mihai Eșanu și Aleksander Mitrovic.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost posibil pentru că alb-roșii i-au pierdut pe Tomas Mejias Osorio, dar și pe Rene Hinojo, cei doi spanioli care au părăsit gruparea din cauză că nu și-au primit salariile.

Dinamo a ratat un portar rus, fost la Zenit. Agenții l-au întors din drum

Marius Nicolae a vrut să aducă la Dinamo un portar de 30 de ani, cu 19 meciuri în Champions League și 15 în Europa League. FANATIK a aflat că numele goalkeeperului este Iuri Lodigin, fost jucător la Zenit Sankt Petersburg. Rusul este impresariat de compania Wasserman, care are jucători sub contract ca Federico Valverde sau Aymeric Laporte.

ADVERTISEMENT

Portarul și-ar fi dorit să ajungă la Dinamo, formație despre care auzise multe lucruri frumoase, dar a fost oprit de impresarii săi, care i-au pus în vedere problemele de la echipa din Ștefan cel Mare.

„Dacă mergi acolo să nu te aud după aceea că ești neplătit sau ai rămas fără echipă pentru că Dinamo poate ajunge oricând în faliment”, i-au transmis agenții fotbalistului, conform surselor FANATIK.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, el a semnat săptămâna trecută cu o formație de primă ligă din Grecia, PAS Giannina, pentru jumătate de an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. Portarul era cotat, la un moment dat, la 10 milioane de euro. Evaluarea sa a scăzut, însă, la doar 500.000 de euro.

Iuri Lodigin are dublă cetățenie, greacă și rusă și a debutat la 19 ani la Skoda Xanthi. Cele mai importante echipa la care a jucat au fost Olympiacos, Zenit și Gaziantep FK, ultima echipă pentru care a apărat fiind Arsenal Tula. Din august rămăsese însă liber de contract și de aceea ar fi acceptat oferta lui Dinamo.

ADVERTISEMENT
  • Doi portari are Dinamo: Mihai Eșanu (22 de ani) și Aleksander Mitrovic (17 ani);
  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Yuri Lodygin;

Marius Nicolae a povestit cum a încercat să-l atragă pe Yuri Logygin

Fără a oferi vreun nume, directorul sportiv al lui Dinamo a vorbit despre faptul că a vrut să aducă un goalkeeper rus la Dinamo în această iarnă. El a dezvăluit că portarul a fost impresionat de suporteri, însă impresarii l-au convins că mutarea nu ar fi una convenabilă, din punct de vedere financiar.

„Am avut pe lista un portar cu 15 selecții la naționala Rusiei și cu 160 de meciuri la Zenit Saint Petersburg, care a zis, da, aș veni, pentru că mă interesează un club mare ca Dinamo și vreau să vin. Dar ulterior a mers în Grecia, după discuțiile cu el, părea convins de tot ceea ce înseamnă Dinamo, plus suporterii.

Numai că a fost sfătuit clar de impresari și de agenții lui, fiind niște agenți foarte, foarte mari. I-a spus: ”În România nu calci. Și mai ales la un club ca Dinamo. Pentru că nu mai vii înapoi la noi să ne spui că nu ți-ai luat banii sau nu știu ce s-a întâmplat cu echipa, că a intrat în faliment și așa mai departe”. Ăsta e un exemplu mic, dar e un exemplu care doare”, a dezvăluit Nicolae la Prosport.

Problemele „câinilor roșii” continuă, deși Pablo Cortacero a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că a trimis banii necesari măririi de capital promise pentru luna ianuarie. Clubul continuă să depindă de banii proveniți de la sponsori, deținătorii drepturilor TV și suporterii organizați în programul DDB.

  • 3 jucători a adus Dinamo în ianuarie: Andrei Blejdea, Gevaro Nepomuceno și Steliano Filip;
  • De 3 oameni a dezvăluit Nicolae că mai au nevoie „câinii”, inclusiv un portar
ADVERTISEMENT