Fotbal intern

Dinamo îşi testează jucătorii pentru COVID-19. „Poate dispare şi virusul ăsta. Să plece, că ne e dor de fotbal“

12.05.2020 | 21:27
Dinamo isi testeaza jucatorii pentru COVID19 Poate dispare si virusul asta Sa plece ca ne e dor de fotbal
ADVERTISEMENT

Dinamo şi-a convocat jucătorii după ce Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat condiţiile în care sportivii profesionişti pot reveni la antrenamente. Programul echipei a fost deja comunicat fotbaliştilor.

Vineri, dinamoviştii vor fi testaţi pentru coronavirus şi vor intra în cantonament

Vineri, toţi componeţii formaţiei din „Ştefan cel Mare“ trebuie să se prezinte pentru a efectua testele pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus. Achiziţionarea acestora a presupus un efort financiar de câteva mii de euro.

ADVERTISEMENT

După ce Iohannis a anunţat că sportivii profesionişti pot relua antrenamentele, Dinamo a început pregătirile. Reunirea lotului se va face la baza de la Săftica. Ionel Dăciulescu a precizat că toate procedurile au fost făcute conform protocolului impus de Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea răspândirii bolii.

„Arată totul bine la Săftica, a fost făcută curăţenia, dezinfectarea. Mai aşteptăm lămuriri din partea Ligii, Federaţiei, ca să vedem ce paşi trebuie să facem, ce proceduri“

ADVERTISEMENT

Jucătorii s-au plictisit de izolare şi aşteaptă reluarea antrenamentelor. Se aşteaptă la un cantonament precum cel pe care îl fac de obicei în intersezon sau în pauza de iarnă.

„Am fost anunţaţi să fim miercuri în Bucureşti, pentru ca vineri să fim testaţi. Atunci, sau cel mai târziu luni, intrăm în cantonament. E ca şi cum ar veni perioada pregătitoare de iarnă sau vară.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt 2 săptămâni… le duci în izolare. Aşa ni s-a spus că stăm. Poate dispare şi virusul ăsta, să ne mai lase în pace. Să plece, că ne e dor de fotbal“, a declarat mijlocaşul Ioan Filip pentru Digisport.

Situaţie delicată pe toate planurile

Liga 1 s-a întrerupt după ce s-au disputat primele două etape de play-off şi play-out. Dinamo se află pe locul 10, cu doar două poziţii şi trei puncte deasupra locului de baraj pentru menţinerea pe prima scenă, ocupat de Clinceni. Chindia, penultima în clasament şi prima care ar retrograda direct în acest moment, este la egalitate cu Academica. Niciodată în istorie, „câinii“ nu au fost atât de aproape de Liga 2.

ADVERTISEMENT

Situaţia de la Dinamo este incertă, în ultimele zile apărând mai multe discuţii legate de vânzarea clubului. Mai mult, Montini, un jucător important al alb-roşilor, ar putea părăsi formaţia din „Ştefan cel Mare“.

ADVERTISEMENT