Sport

Oficial: Dinamo a anunțat un nou transfer! Prima reacție a jucătorului

Dinamo a reușit un nou transfer, în tentativa de a evita retrogradarea. De această dată ”câinii roșii” s-au întărit cu un portar.
23.01.2024 | 13:03
Oficial Dinamo a anuntat un nou transfer Prima reactie a jucatorului
Oficial: Dinamo a anunțat un nou transfer! Prima reacție a jucătorului. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
23-01-2024
11:00

Dorian Răilean a semnat cu Dinamo: ”Bine ai venit!”

Dinamo a oficializat transferul lui Dorian Răilean.  ”Bine ai venit, Dorian Răilean! Suntem pregătiți să anunțăm, prin intermediul paginilor oficiale de comunicare, transferul definitiv al portarului Dorian Răilean de la Chindia Târgoviște la Dinamo București.

30 de ani, născut la Chișinău și format la Șeriff Tiraspol, Dorian Răilean a fost titularul reprezentativei Moldovei în preliminariile pentru Euro 2024, cea mai bună campanie de calificare din istoria naționalei de peste Prut.

16 selecții a adunat Dorian Răilean pentru echipa națională a Moldovei. 14 meciuri a apărat Dorian Răilean pentru Chindia Târgoviște în Liga 2, în acest sezon competițional. ”Dinamo este un club greu de refuzat și sunt mândru că am venit la una dintre cele mai iubite echipe din România. Sper să ne bucurăm la finalul sezonului, alături de suporteri, de un loc în SuperLigă”, a transmis fotbalistul.


 

Până în acest moment, în perioada de mercato de iarnă, Dinamo a renunțat la Cătălin Țîră (liber), Filip Dujmovic (liber), Deniz Giafer (CS Tunari) și Ionuț Borcea (CS Tunari). La echipa din Ștefan cel Mare, au venit Darko Velkovski (liber), Domagov Pavicic (liber), Petru Neagu (liber) și Eddy Gnahore (Ascoli). Clubul nu respectă, momentan, criteriile de eligibilitate pentru lista A ce trebuie depusă la LPF. Conform regulamentului, o echipă poate avea un număr maxim de 13 jucători străini în total, comunitari și non-UE.

Dorian Railean va semna cu Dinamo

După ce au aflat că Adnan Golubovic este pe lista celor de la Rapid, pentru a-l înlocui pe Horațiu Moldoovan, ”câinii” urmează să-l transfere pe Dorian Railean, de la Chindia Târgoviște, conform GSP.ro. Internaționalul din Republica Moldova are și cetățenie română și o poate ajuta pe Dinamo să respecte regula impusă de FRF.

ADVERTISEMENT

Dorian Railean a fost titularul porții Moldovei în preliminariile pentru Euro 2024, cea mai bună campanie din istoria naționalei de peste Prut. Portarul s-a remarcat la echipa națională în partidele jucate împotriva Poloniei, naționala lui Robert Lewandowski. Moldova a câștigat meciul de pe teren propriu, scor 3-2, și a remizat în deplasare, 1-1.

Formația din Ștefan cel Mare l-a ofertat și pe Doru Popadiuc, actualul jucător al celor de la Disgyor, din prima ligă a Ungariei, dar transferul nu s-a concretizat.

ADVERTISEMENT

Dinamo vrea să renunțe la Lamine Ghezali

Deoarece a depășit numărul de jucători străini permiși în lot, Dinamo vrea să renunțe în această iarnă la francezul Lamine Ghezali. Mijlocașul a fost unul dintre oamenii importanți ai lui Dinamo în sezonul trecut și a contribuit la promovare, dar nu a reușit să înscrie sau să ofere vreo pasă decisivă în actualul sezon al SuperLigii.

Lamine Ghezali ar putea ajunge la Concordia Chiajna sau Gloria Buzău, cluburi care evoluează în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Kopic, după Petrolul – Dinamo 1-0: ”Trebuie să rezolvăm asta”

Zeljko Kopic a început slab noul an la Dinamo. Roș-albii au fost învinși la Ploiești de Petrolul, scor 0-1, prin golul lui Jair din minutul 80. Antrenorul lui Dinamo a fost mulțumit de anumite părți din jocul echipei sale și spune că echipa încă suferă în faza de atac, capitol la care promite să progreseze.

“Dacă nu creezi în ultima treime nu poți marca și sunt șanse mari să pierzi meciul. Avem nevoie să controlăm mai mult jocul. Cred că Pavicic a jucat foarte bine, mai ales în prima repriză. Toată echipa a avut o evoluție bună. E adevărat că au fost ceva greșeli la construcție și le-am oferit adversarilor câteva contraatacuri.

ADVERTISEMENT

Dar cred că am avut o evoluție solidă. Repet, am avut probleme în ultima treime și sunt conștient că trebuie să rezolvăm asta. Pavicic deja s-a adaptat. Eddy Gnahore a venit de două zile și va crește de la zi la zi”, a declarat Kopic.

ADVERTISEMENT