Sport

Horațiu Moldovan a ajuns la Madrid pentru a semna cu Atletico. Fanii l-au așteptat la aeroport

Horațiu Moldovan a ajuns la Madrid pentru a efectua vizita medicală și pentru a semna contractul cu Atletico. Portarul naționalei este încântat de noua destinație.
23.01.2024 | 09:36
Horatiu Moldovan a ajuns la Madrid pentru a semna cu Atletico Fanii lau asteptat la aeroport
Horațiu Moldovan a ajuns la Madrid pentru a semna cu Atletico: „Un vis devenit realitate”
ADVERTISEMENT
22-01-2024
21:13

Horațiu Moldovan, întâmpinat cu urări la aterizarea în Spania

La aeroportul din Madrid, Horațiu Moldovan a fost întâmpinat cu entuziasm de către mai mulți suporteri români stabiliți în Spania. Aceștia i-au transmis urări de “La mulți ani” portarului care a pus umărul la calificarea României la Euro 2024.

Moldovan, care a împlinit 26 de ani pe 20 ianuarie, a avut parte de o primire călduroasă din partea fanilor, care au dorit să marcheze într-un mod inedite venirea sa în Spania. Moldovan a lăsat SuperLiga pentru La Liga după ce a acceptat oferta celor de la Atletico Madrid.

Horațiu Moldovan zboară luni la Madrid pentru a semna cu Atletico, mutare anunțată în premieră de FANATIK. Portarul naționalei României a refuzat să meargă în capitala Spaniei cu avionul privat pus la dispoziție de Dan Șucu. Fotbalistul de 26 de ani a oferit ultimele impresii înainte de a semna cu noua echipă.

Horațiu Moldovan a plecat la Madrid pentru a semna cu Atletico: „Un vis devenit realitate”

Ultima oară la Rapid, Horațiu Moldovan schimbă echipa în perioada de mercato din iarnă. Portarul care s-a calificat la Euro 2024 cu naționala României face un salt uriaș în carieră și semnează cu Atletico Madrid. Nimeni alta decât trupa lui Diego Simeone, care se bate an de an la câștigarea trofeelor din Spania cu Real Madrid și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Va fi a doua mutare de mare anvergură din fotbalul românesc în actuala perioadă de mercato după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, dezvăluit în exclusivitate de FANATIK. Horațiu Moldovan a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Jan Oblak, portarul titular de pe Wanda Metropolitano.

”Sunt cu gândul doar la ce urmează. Mă bucur că este aproape să se concretizeze această ofertă, sunt foarte bucuros. Va fi cea mai mare concurență de până acum. Oblak este, probabil, cel mai bun portar din lume.

ADVERTISEMENT

Este un vis devenit realitate, încă nu mă hazardez, mai am de trecut vizita medicală. Cred că este un exemplu pentru toți copiii care joacă fotbal, să aibă încredere necondiționată în ei pentru că la fotbal totul este posibil”, a declarat Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan vrea să învețe limba spaniolă: „Nu mă descurc foarte bine”

Horațiu Moldovan este ferm convins că performanța echipei naționale, de a se califica la Campionatul European 2024, l-a ajutat să se transfere la Atletico Madrid. Portarul de 26 de ani vrea să învețe cât mai repede limba spaniolă.

ADVERTISEMENT

”Da, cred că această calificare la Campionatul European o să ajute pe toată lumea. Ne bucurăm că avem șansa de a face pasul către echipe mult mai mari. Nu mă descurc foarte bine cu limba spaniolă, dar o voi învăța foarte repede”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan, cuvinte de mulțumire pentru Rapid: „Dacă nu erau ei, nu eram nici în Liga 1”

Horațiu Moldovan urmează să încaseze salariu de 800.000 de euro în primul an la Atletico Madrid. Ulterior, salariul portarului român va creşte progresiv cu câte 180.000 de euro în fiecare sezon. Moldovan va semna un contract valabil pe 4 ani şi jumătate.

ADVERTISEMENT

La plecarea în Spania, Moldovan a ținut să-i mulțumească Rapidului. Giuleștenii l-au transferat pe Moldovan de la UTA Arad în urmă cu 3 sezoane. „Vreau să le mulţumesc celor de la Rapid. Dacă nu erau ei, nu eram nici la Liga 1.

Cred că sunt foarte mulţi oameni cărora le mulţumesc, dar nu stau acum să îi numesc pe toţi. Sunt foarte multe amintiri frumoase, cred că şi promovarea, şi intrarea în playoff. Întâlnirea cu suporterii pe noul Giuleşti, chiar am amintiri frumoase şi am ce povesti nepoţilor.

Cel mai greu moment de la Rapid, a fost la început, când am semnat şi am pierdut la Slobozia. Au fost foarte multe discuţii, dar când a apărut Atletico Madrid nu poţi refuza această echipă. Au fost şi cei mai decişi.

Mai am de făcut vizita medicală. Cu Diego Simeone nu am apucat să vorbesc. Cu Mister Edi am schimbat câteva mesaje, îi mulţumesc pe această cale”, au fost cuvintele lui Horaţiu Moldovan la plecarea din România.

  • 2,6 milioane de euro este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform Transfermarkt.com
  • 800.000 de euro a fost clauza de reziliere plătită de Atletico Madrid pentru Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan, ultimele declarații înainte de plecarea în Spania pentru a semna cu Atletico Madrid: „Un vis devenit realitate”

ADVERTISEMENT