Fotbal intern

Dinamo o putea încurca pe FCSB! Cornel Dinu: ”Teribila lor forță ar fi putut scoate măcar un egal”. Exclusiv

04.02.2021 | 14:09
Dinamo o putea incurca pe FCSB Cornel Dinu Teribila lor forta ar fi putut scoate macar un egal Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș de fier al lui Dinamo, Cornel Dinu, știe care a fost absența de marcă din tabăra lui Dinamo, în derby-ul cu FCSB, câștigat de roș-albaștri cu 1-0.

Cornel Dinu a analizat într-un editorial FANATIK prestația marilor rivale din fotbalul românesc și a concluzionat că un rezultat de egalitate ar fi fost la îndemâna roș-albilor, dacă ar fi beneficiat de susținerea fanilor.

ADVERTISEMENT

”Cred că dacă suporterii ’câinilor roșii’ ar fi fost în tribune, teribila lor forță de susținere a echipei ar fi putut să așeze pe tabela de scor măcar un egal. C-așa-i în fotbal… Ades, pe aripile încurajărilor tribunei, carul mic răstoarnă carul mare”, a punctat editorialistul FANATIK.

Dinamo nu a profitat de apărarea vulnerabilă a lui FCSB

Cornel Dinu nu a fost doar unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din istoria lui Dinamo, ci și antrenorul echipei în patru mandate. Mărturisește că: ”La cât de apărător am fost ca jucător, ca antrenor am fost adeptul ofensivei”.

ADVERTISEMENT

Editorialistul a demascat marile carențe ale celor două rivale și crede că Dinamo ar fi trebuit să profite de nesiguranța liniei defensive a celor de la FCSB, cu Ovidiu Popescu reprofilat fundaș dreapta, cu Miron și Cristea de multe ori desincronizați în axul central și cu Radunovic încă neintegrat în sistemul de joc al roș-albaștrilor.

”Aș fi încercat o partitură mai amplă, cu presing incipient pe construcția din fașă a oaspeților și cu o retragere imediată în fața propriului careu. Dacă nu reușeam să scot în evidență deficiențele de pasare ale cam ciudaților, mai mult ca distribuire, apărători adverși.

ADVERTISEMENT

În fotbal, în principal, căutând victoria, singura care contează, trebuie să lovești acolo unde este vulnerabil ’zmeul’ adversar. Ca în basme. Deci în apărarea FCSB-ului în cazul de față”, a explicat Cornel Dinu.

FCSB a marcat și s-a speriat

În opinia lui Cornel Dinu, liderul la zi în Liga 1, FCSB, a avut o primă repriză bună, în care puteau să mai înscrie, dacă nu ar fi etalat o criză de idei și o vizibilă teamă în a-și asuma decizii.

ADVERTISEMENT

”În prima repriză FCSB se putea detașa pe tabelă. Dacă înscriau din loburile în careu, lovitura liberă Tănase la două minute după ce au deschis scorul, pe Coman și Octavian Popescu, și apoi al aceluiași Octavian Popescu, pe același neinspirat Coman”, a arătat Dinu.

Fostul selecționer a găsit puterea să glumească pe seama indeciziei atacanților de la FCSB, la o lovitură liberă din minutul 11, și a rememorat o situație similară dintr-un meci al echipelor naționale ale României și Bulgariei.

”Băieții lui ’Faceți Ce Spune Becali’ nu-i exclus să fi comunicat precum Romilă și Boloni la o lovitură liberă contra Bulgariei, la Blagoevgrad, în februarie 1980: ’Las la mine că dau la tine’. Atunci, cei doi s-au prăbușit, spre deliciul lui Piști Covaci. Acum doar s-au privit, transmițându-și ezitarea”, a glumit Cornel Dinu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,78 este cota pentru „1 si peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT