Sport

Dinamo – Oțelul Galați 1-3, în ultimul meci al etapei a 2-a din Liga 2. ”Câinii”, puși cu botul pe labe de Dorinel Munteanu. Cum arată clasamentul. Video

Dinamo a fost învinsă la Clinceni de Oțelul Galați, scor 1-3, în ultimul meci al etapei a 2-a din Liga 2 Casa Pariurilor, într-un meci în care ”câinii” au ratat un penalty.
16.08.2022 | 16:48
Dinamo  Otelul Galati 13 in ultimul meci al etapei a 2a din Liga 2 Cainii pusi cu botul pe labe de Dorinel Munteanu Cum arata clasamentul Video
ADVERTISEMENT
16-08-2022
15:02

Dinamo - Oțelul Galați 1-3 (Buhăescu 45+1 / Gorovei 33, Maxim 56, Cîrjan 66)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Oțelul se impune în fața lui Dinamo, scor 3-1, și urcă pe locu de play-off.

l2c

Min. 77 – Dinamo a obținut un penalty după faultul lui Rus asupra lui Lazăr. Neluț Roșu a transformat, dar arbitrul Valentin Porumbel a dictat repetarea loviturii pentru că mai mulți jucători dinamoviști au pătruns în suprafața de pedeapsă. La a doua încercare, Roșu a fost ghicit de Dur-Bozoancă și gălățenii păstrează avantajul.

Min. 66 – GOOOL Oțelul!!! Cîrjan a primit o minge cu spatele în careul dinamoviștilor, a pivotat pe lângă Țone și a înscris cu lejeritate.

Min. 56 – GOOOL Oțelul!!! Maxim a preluat un balon la mijlocul terenului, a reușit o combinație bună cu Jardan și l-a învins pe Oncescu cu un șut de la 16 metri.

Min. 45+1 – GOOOL Dinamo!!! Vasile Buhăescu marchează din fața porții după o pasă excelentă a lui De Moura.

Min. 33 – GOOOL Oțelul!!! Răzvan Gorovei deschide scorul din lovitură liberă cu șut cu pământul.

Min. 16: Vali Lazăr pune pentru prima oară în pericol poarta celor de la Oțelul, însă Dur-Buzoancă reține șutul centrare. 

Min. 1. A început ultimul meci al etapei a 2-a de la Clinceni. 

Dinamo: Oncescu – Moura, Țone, Giafer, Buleică – Dudea, Roșu, Bordușanu, Bani, Lazăr, Buhăescu. Antrenor: Ovidiu Burcă. Rezerve: Fara, I. Roșu, Țîră, Iglesias, Crețu, Ionescu, Badea, Șerban, Florescu

Oțelul Galați: Dur-Buzoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea, Jardan, Adăscăliței, Gorovei, Mitoi, Cîrjan, Nica. Antrenor: Dorinel Munteanu. Rezerve: Pop, Cireș, Markovic, Berisha, Farcaș, Maxim, Cisotti, Sîrghi, Ilie.

Partida Dinamo – Oțelul Galați are loc marți, 16 august, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 2-a din Liga 2, acest meci încheind practic runda începută vineri cu Csikszereda – Concordia Chiajna 0-1. Este o partidă dificilă pentru câini, pentru că deși Oțelul este abia revenită în eșalonul secund are ambiții mari, buget foarte bun și lot valoros, premise pentru a lupta pentru promovare sau, în primă fază, pentru un loc de play-off.

Unde se joacă meciul Dinamo – Oțelul Galați

Confruntarea Dinamo – Oțelul Galați se desfășoară marți, 16 august, de la ora 18:00, pe stadionul din Clinceni, în etapa a 2-a a Ligii 2. Pe același stadion au obținut câinii, în runda inaugurală, primul succes din acest sezon, 1-0 cu nou promovata Progresul Spartac, dar fără a etala un joc deosebit. A fost nevoie de o eroare a portarului advers pentru obținerea celor trei puncte.

ADVERTISEMENT

Dinamo și-ar fi dorit mult să poată disputa acest meci pe stadionul Arcul de Triumf, dar toate încercările au fost în zadar și în cele din urmă, pentru ca la meci să poată fi prezentă și galeria din Ștefan cel Mare s-a convenit că soluția optimă este să se meargă tot la Clinceni, unde la primul joc au venit numeroși suporteri.

Cum arată cele două echipe trimise în teren de Ovidiu Burcă și Dorinel Munteanu

Dinamo: Oncescu – Moura, Țone, Giafer, Buleică – Dudea, Roșu, Bordușanu, Bani, Lazăr, Buhăescu. Antrenor: Ovidiu Burcă. Rezerve: Fara, I. Roșu, Țîră, Iglesias, Crețu, Ionescu, Badea, Șerban, Florescu

ADVERTISEMENT

Oțelul Galați: Dur-Buzoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea, Jardan, Adăscăliței, Gorovei, Mitoi, Cîrjan, Nica. Antrenor: Dorinel Munteanu. Rezerve: Pop, Cireș, Markovic, Berisha, Farcaș, Maxim, Cisotti, Sîrghi, Ilie.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Oțelul Galați

Partida Dinamo – Oțelul Galați se joacă marți, 16 august, de la ora 18:00, pe stadionul din Clinceni, în etapa a 2-a din Liga 2 și va fi transmisă în direct de toate cele trei posturi de televiziune de specialitate: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. De asemeni, o puteți vedea intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Clinceni este o zi frumoasă, cu cer senin pe tot parcursul zilei și fără nici o amenințare de precipitații. Temperatura maximă a zilei va urca până la 30 de grade iar la ora 18:00, ora jocului, se va păstra cam în aceeași parametri, ceea ce presupune introducerea unor pauze de hidratare pe reprize. Va conduce acest meci arbitrul Valentin Porumbel din Oltenița.

Cine este Oțelul Galați, adversara lui Dinamo din acest meci

Denumirea completă a echipei oaspete este ACS Suporter Club Oțelul Galați, fiind continuatoarea echipei care a câștigat campionatul în anul 2011 și imediat după aceea și-a adjudecat și Supercupa României.  Oțelul este singura echipă din regiunea Moldova campioană a României și care a jucat în grupele Champions League. Problemele financiare acute au dus în 2016 la desființarea acelei echipe.

ADVERTISEMENT

Intrarea în insolvență a unui club, la care proprietar a ajuns omul de afaceri Dan Adamescu,  care după participarea în grupele Champions League primise 22 de milioane de euro de la UEFA, este unul dintre cele mai ciudate cazuri din istoria sportului românesc. Noul club a fost fondat de suporteri în 2016 și din 2017 și-a recâștigat culorile, însemnele și palmaresul vechii echipe, luând-o pas cu pas din Liga a 4-a până la actuala promovare.

Istoricul meciurilor dintre Dinamo și Oțelul Galați

Ultima confruntare dintre Dinamo și Oțelul datează din anul 2015, când declinul echipei de la Dunăre devenise accentuat și câinii s-au impus lejer cu 4-0 la București și 1-0 la Galați. De altfel din 1986, anul în care gălățenii au venit în prima divizie sub denumirea de Oțelul, până atunci orașul fiind reprezentat de Dunărea Galați, marea majoritate a partidelor disputate cu Dinamo gazdă au revenit câinilor, unele chiar la scoruri severe.

Există totuși un rezultat de egalitate în 2002 și patru succese ale oțelarilor la București. Primul a avut loc în anul 2000, când a fost 2-1 pentru moldoveni, al doilea în 2006, dinamoviștii capotând la scor de neprezentare, al treilea în 2009, scor 0-1 și ultimul în 2010, anul câștigării titlului de către Oțelul, cu scorul de 2-1.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – Oțelul Galați

Casele de pariuri merg pe ideea că Dinamo este echipa favorită din acest meci, motiv pentru care acordă cota de 2,20 la victorie câinilor și ridică la 3,30 cota pentru ca Oțelul să fie echipa care să poată obține cele trei puncte, Egalul este cotat la 2,90 semn câ nu este imposibil să avem parte și de acest deznodământ.

Un gol înscris de gălățeni are cotă 1,50 dar el nu este deloc imposibil pentru că privind componența celor două loturi antrenorul oaspeților, Dorinel Munteanu, pare a avea la dispoziție jucători mult mai buni și mai ales mai experimentații decât puștii lui Ovidiu Burcă. De altfel, chiar unul dintre titularii lui Dinamo, unul dintre puținii jucători cu experiență, mijlocașul Neluț Roșu, are puterea să recunoască faptul că la actualul lot șansele echipei sale de a spera la clasarea pe unul dintre primele două locuri sunt destul de mici, pentru că sunt prea mulți tineri, lipsiți de știința unor astfel de jocuri.

ADVERTISEMENT