Fotbal intern

Dinamo, probleme mari la Săftica: „Gazonul e catastrofal! S-au accidentat doi jucători” Exclusiv

Dinamo are probleme mari în desfășurarea antrenamentelor din cauza gazonului care se prezintă foarte prost, iar doi jucători s-au accidentat din această cauză.
23.09.2021 | 18:02
Dinamo probleme mari la Saftica Gazonul e catastrofal Sau accidentat doi jucatori Exclusiv
Dinamo, probleme mari la Săftica: „Gazonul e catastrofal! S-au accidentat doi jucători” Exclusiv
ADVERTISEMENT

„Câinii” întâmpină probleme la fiecare pas, iar gazonul de la Săftica este o problemă majoră pentru Sorin Colceag și jucătorii săi.

Dinamo joacă în Cupa României la Timișoara cu Ripensia, iar Iosif Rotariu crede că bănățenii pot produce surpriza, iar partida se va juca pe gazonul impecabil de pe „Dan Păltinișanu”.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo nu se pot antrena și riscă accidentări la fiecare pas

FANATIK a aflat că starea gazonului de la terenul de antrenament de la Săftica s-a înrăutățit mult în ultimele săptămâni, iar acesta este îngrijit acum de o singură persoană, destul de în vârstă și care face față cu greu.

Terenul de la Săftica ar fi trebuit de asemenea să fie reabilitat odată cu celelalte facilități, însă lucrările nu au mai avut loc din lipsa fondurilor.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii s-au antrenat de câteva ori chiar pe stadionul din Ștefan cel Mare, însă nici acesta nu se află într-o stare excelentă și trebuie menajat, mai ales că va juca acolo și Academica Clinceni: „Am avut antrenament în Ștefan cel Mare dar nici acolo gazonul nu e foarte bun și trebuie menajat. Nu poți să faci antrenament în fiecare zi acolo”, a spus Mirko Ivanovski în exclusivitate pentru FANATIK.

Dinamo vrea să schimbe gazonul de la Săftica și s-ar putea muta la baza naționalei de la Mogoașoaia

Dinamo a pierdut patru jucători pentru meciul cu FCSB, iar doi dintre s-au accidentat și din cauza calității precare a gazonului: „Nu putem să ne antrenăm așa. Avem nevoie de un teren bun. Doi jucători s-au accidentat din cauza terenului de la Săftica. E foarte slab”, a mai spus atacantul macedonean.

ADVERTISEMENT

În cazul în care DDB va reuși să strângă banii pentru schimbarea gazonului de la Săftica, lucrările ar putea dura o lună de zile, iar Dinamo trebuie să găsească o altă bază de pregătire, unda dintre opțiuni fiind baza naționalei de la Mogoșoaia.

„Gazonul e foarte slab! Prost tare de tot. Condițiile sunt bune acum, dar terenul e catastrofă. Terenul e catastrofal! Am vorbit că trebuie schimbat și să ne antrenăm la Mogoșoaia sau în altă parte”.

ADVERTISEMENT

Echipa națională va fi în cantonament la Mogoșoaia la începutul lui octombrie

O altă problemă pentru Dinamo e faptul că echipa națională a României va fi cantonată la Mogoșoaia de la începutul lunii octombrie pentru meciurile cu Armenia (8 octombrie) și Germania (11 octombrie), așa ca baza nu va fi disponibilă.

Dacă cei din conducerea clubului vor decide să schimbe gazonul, Dinamo va trebuie să scoată din buzunar zilnic cel puțin 400 de euro zilnic, pentru închierierea unei baze sportive, acestea fiind tarifele practicate.

Programul echipei a mai fost fost dat peste cap din cauza problemelor de la Săftica

Antrenamentul dinaintea meciului cu Farul Constanța a fost mutat pe stadionul din Ștefan cel Mare, după ce distribuitorul  a tăiat cu o zi în urmă gazele de la baza de la Săftica pentru neplata facturilor.

Ba mai mult, jucătorii au fost nevoiți să ia masa la Crystal Palace, hotelul lui Dumitru Dragomir, așa cum FANATIK a a aflat în exclusivitate.

Dinamo a avut probleme și cu nocturna la meciului cu FC Botoșani și putea pierde partida la „masa verde” cu 3-0 dacă problemele nu s-ar fi rezolvat la timp.

  • 4 săptămâni ar putea dura schimbarea gazonului de la Săftica
  • 2 jucători s-au accidentat din cauza condițiilor proaste în care se prezintă terenul de antrenament
  • 400 de euro ar costa zilnic închirierea unei baze de antrenament
ADVERTISEMENT