Sport

Dinamo, reprezentare numeroasă la CE de handbal masculin. Câți jucători ai ”dulăilor” sunt la turneul final

Timp de două săptămâni și jumătate lumea sportului va fi conectată la CE de handbal masculin, acolo unde Dinamo are un număr impresionant de jucători.
10.01.2024 | 18:58
Dinamo reprezentare numeroasa la CE de handbal masculin Cati jucatori ai dulailor sunt la turneul final
Timp de două săptămâni și jumătate lumea sportului va fi conectată la CE de handbal masculin, acolo unde Dinamo are un număr impresionant de jucători. Sursă foto: Mihai NEACSU/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Dulăii” domină de ani buni întrecerile interne și câștigă pe bandă rulantă campionatul și Cupa. Din păcate, formației din Ștefan cel Mare i-a fost refuzat accesul în actualul sezon din Champions League și a fost nevoită să joace în EHF European League.

Dinamo are 10 jucători la CE de handbal masculin

Așa cum era de așteptat, Dinamo se află în topul celor mai bine reprezentate echipe de club la CE de handbal masculin din Germania, competiție care se desfășoară în perioada 10-28 ianuarie. Nu mai puțin de 10 jucători ai campioanei României sunt prezenți la turneul final.

ADVERTISEMENT

Naționala României s-a calificat după o pauză de 28 de ani la competiția continentală, iar în lot au fost incluși și 5 handbaliști de la Dinamo. Este vorba de Robert Militaru, Dan Racoțea, Nicușor Negru, Călin Dedu, Daniel Stanciuc.

Pe lângă aceștia, în staff-ul reprezentativei noastre se află și oameni pe care îi regăsim la Dinamo. Vorbim aici de selecționerul Xavier Pascual, de preparatorul fizic Roger Font Ribas și de maseurul Victor Semen.

ADVERTISEMENT

Dar asta nu este tot, pentru că Dinamo are jucători la Europeanul de handbal și în alte naționale. Nu mai puțin de 5 la număr: sârbii Vladimir Cupara și Lazar Kukic, cehul Stanislav Kasparek, croatul Luka Cindric și ungurul Miklos Rosta.

Mai trebuie remarcat că alți doi jucători importanți de la Dinamo, Ante Kuduz, croatul naturalizat de România, și spaniolul Javier Humet, ratează turneul final din cauza unor accidentări. În plus, egipteanul Ali Zein va juca luna aceasta la Cupa Africii.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul României la Europeanul de handbal masculin

România îşi va desfăşura meciurile din grupă la Mannheim, în arena care are o capacitate de 13.200 de locuri. “Tricolorii” sunt într-o grupă cu Spania, Croaţia şi Austria. Primele două clasate merg în grupele principale.

Lotul convocat de Xavi Pascual pentru Campionatul European este următorul:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri (interi şi centri): Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)
ADVERTISEMENT

Euro 2024 se desfăşoară în Germania, între 10 şi 28 ianuarie. Iar la meciul de deschidere se va bate recordul mondial de asistenţă la un meci de handbal. Pe stadionul din Dusseldorf sunt aşteptaţi 54.000 de fani la meciul Germania – Elveţia.

ADVERTISEMENT