Sport

S-a scris istorie la CE de handbal masculin 2024! Câți spectatori au asistat la Germania – Elveția

Meciul dintre Germania și Elveția de la Campionatul European de handbal masculin a scris istorie. În tribunele stadionului din Dusseldorf au asistat 53.586 de fani.
10.01.2024 | 21:48
Sa scris istorie la CE de handbal masculin 2024 Cati spectatori au asistat la Germania  Elvetia
S-a scris istorie la CE de handbal masculin 2024! Câți spectatori au asistat la Germania - Elveția
ADVERTISEMENT
10-01-2024
19:55

Aproape 54.000 de fani în tribune la Germania - Elveția

Nu mai puțin de 53.586 de fani au ales să privească partida de handbal dintre Germania și Elveția din tribunele stadionului Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf,  Gazdele s-au lăudat că această cifră reprezintă un record mondial.

Cu toate acestea, este o informație pe jumătate adevărată. Asta, pentru că recordul ține doar pentru era modernă a handbalului. În trecut, în 1959 erau 93.000 de spectatori într-un meci între RFG și RDG, iar în timpul finalei olimpice din 1936 de la Berlin nu mai puțin de 100.000 de oameni priveau partida, conform watson.ch.

Campionatul European de handbal masculin se va desfăşura între 10 şi 28 ianuarie 2024 în Germania. Pentru acesst meci, nemţii au pregătit o adevărată sărbătoare, iar în tribune sunt aşteptaţi 54.000 de fani.

Se scrie istorie în meciul de deschidere de la Euro handbal: 54.000 de fani în tribune!

Va fi doborât recordul mondial de asistenţă la un meci de handbal. Confruntarea dintre Germania şi Elveţia se va desfăşura pe 10 ianuarie, de la ora 21:45, pe stadionul din Dusseldorf. Totul a fost deja amenajat pe stadionul care va găzdui meciuril de handbal.

ADVERTISEMENT

Toate cele 54.000 de bilete au fost vândute, astfel că deschiderea Europeanului de handbal masculin se va face în cel mai spectaculos mod posibil. Recordul actual a fost stabilit tot în Germania, în urmă cu un deceniu.

La confruntarea dintre Rhein-Neckar Löwen și HSV Hamburg au fost prezenţi 44.189 de fani, pe Frankfurt Arena. Noul record va fi stabilit miercuri, cu 13.000 de spectatori în plus faţă de precedenta performanţă de acest gen.

ADVERTISEMENT
Meciul de deschidere de la Dusseldorf. Sursa foto: EHF
Meciul de deschidere de la Dusseldorf. Sursa foto: EHF

“O prezență record la nivel mondial reprezintă entuziasmul față de acest turneu în Germania”

Cea mai mare asistenţă la un meci de la Campionatele Europene a fost înregistrată în 2022, în noua sală MVM Dome din Budapesta. Atunci, la meciul de deschidere dintre Ţările de Jos şi Ungaria au participat 20,022 de fani.

Secretarul general al EHF, Martin Hausleitner, a declarat că ziua de miercuri va fi una istorică, având în vedere că va fi doborât un nou record mondial de asistenţă în meciurile de handbal:

ADVERTISEMENT

“Având în vedere că se așteaptă ca Merkur Spiel-Arena să fie plină în ziua deschiderii, am atins deja o bornă importantă la EHF Euro 2024. Peste 50.000 de fani pe stadion și o prezență record la nivel mondial reprezintă entuziasmul față de acest turneu în Germania și la nivel internațional”, a spus secretarul general al forului european.

Pregătiri pentru meciul de deschidere de la Euro. Sursa foto: EHF
Pregătiri pentru meciul de deschidere de la Euro. Sursa foto: EHF

România, primul Euro după 1996!

România revine după o pauză de 28 de ani la Campionatul European de handbal masculin. “Tricolorii” au ajuns în Germania pe 8 ianuarie după ce au înregistrat două victorii la Yellow Cup, un turneu de pregătire din Elveţia.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Xavi Pascual vor debuta la turneul final pe 12 ianuarie contra Austriei. România mai este în grupă cu Spania şi Croaţia. Primele două clasate se califică în grupele principale ale competiţiei.

  • 54.000 de fani vor fi în tribune la Germania – Elveţia
  • 28 de ani au trecut de la ultima prezenţă a României la Euro
ADVERTISEMENT