Sport

Dinamo, șanse mici să mai joace pe Național Arena în acest sezon: „Sunt datorii mari. Se vor înscrie la masa credală!”. Exclusiv

Suporterii lui Dinamo au șanse mici să mai vadă echipa evoluând pe Național Arena în acest sezon, după ce a acumulat datorii mari.
07.08.2021 | 12:53
Dinamo sanse mici sa mai joace pe National Arena in acest sezon Sunt datorii mari Se vor inscrie la masa credala Exclusiv
Dinamo, șanse mici să mai joace pe Național Arena în acest sezon: „Sunt datorii mari. Se vor înscrie la masa credală!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo se luptă să supraviețuiască, însă situația pare din ce în ce mai complicată pentru club, dar și pentru fanii-acționari din programul DDB care au ajuns la capătul puterilor.

Chiar dacă fanii alb-roșilor și-ar dori ca echipa să evolueze pe Arena Națională la meciurile importante, mai ales că Dinamo ar putea să câștige mai mulți bani din vânzarea biletelor, e foarte puțin probabil ca acest lucru să se mai întâmple în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Dinamo își poate lua gândul de la derby-urile pe Național Arena din acest sezon

FANATIK a stat de vorbă cu Constantin Eftimescu, care a scos în evidență o nouă problemă cu care se confruntă Dinamo: „Sunt datorii mari. Se vor înscrie la masa credală. E sumă mare”, a dezvăluit oficialul dinamovist.

Se pare că Dinamo are datorii către furnizori și către Primăria Capitalei. Dinamo a acumulat mai multe restanțe, chiar pe cel mai mare stadion din țară ridicându-se la o sumă considerabilă: „Chiria pe Național Arena e 30.000 de euro, față de 3.000 de euro cât e în Ștefan cel Mare”, a mai explicat Eftimescu.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, suporterii lui Dinamo vor trebui să se mulțumească cu bătrâna arenă din Ștefan cel Mare, până la construcția noului stadion, care însă ar mai putea dura cel puțin doi ani de zile. Acest lucru reprezintă o problemă serioasă, mai ales că în acest moment Dinamo trăiește din vânzarea biletelor, din cotizațiile membrilor DDB și din biletele virtuale achiziționate.

Suporterii dinamoviști sunt nemulțumiți de programările din Liga 1

Fanii din programul DDB, cât și ceilalți suporteri dinamoviști se consideră nedreptățiți de către Liga Profesionistă de Fotbal, care a programat până acum meciurile de pe teren propriu ale „câinilor” luni seară și acuză că Dinamo pierde bani importanți din bilete.

ADVERTISEMENT

De altfel, și partida viitoare de pe teren propriu a lui Dinamo se va disputa tot într-o zi de luni, de la 21:30, împotriva celor de la CS Mioveni. Dinamo va juca în sfârșit în weekend abia pe 28 august, într-o zi de sâmbătă, când „câinii” vor întâlni pe teren propriu pe FC Argeș.

Până atunci următorul meci al lui Dinamo se va disputa la Buzău, unde alb-roșii vor juca cu Chindia Târgoviște, iar suporterii pregătesc o deplasare în număr foarte mare, cum Dinamo de mult nu a mai făcut, mai ales că distanța este una destul de mică, de doar 100 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre construcția noului stadion Dinamo

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că nu mai există nicio opreliște pentru construcția noului stadion Dinamo, iar demolarea actualului stadion ar putea avea loc la finalul acestui an, după ce Nicolae Badea a pierdut procesul cu CS Dinamo: „În luna aprilie, am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem niciun fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici (n.r. – pe locul actualului stadion Dinamo) din punct de vedere al litigiilor juridice”.

Deși se vorbea despre demolarea velodromului pe care să apară noul stadion de fotbal, lucrurile s-au rezolvat iar arena va fi construită pe actualul amplasament al stadionului: „Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante“, a precizat ministrul Lucian Bode, conform Agerpres.

Primul pas a fost deja făcut de către CS Dinamo, care a trimis către Compania Națională de Investiții (CNI) o cerere în acest sens. Aceasta va fi analizată și va fi apoi confirmată. Următorii pași sunt obținerea certificatului de urbanism, studiul de comandă şi realizarea documentaţiei de asumare şi demolare a arenei curente, care va fi extrem de costisitoare.

  • 30.000 de euro o costă pe Dinamo un meci pe Național Arena
  • 3.000 de euro costă un meci pe stadionul Ștefan cel Mare
  • 1951 e anul construcției stadionului Dinamo
ADVERTISEMENT