Sport

Dinamo scapă de portarul care a îngropat-o în derby-ul cu CSA Steaua. Unde pleacă Denis Oncescu. Exclusiv

Dinamo a decis să îl împrumute pe Denis Oncescu. Unde va ajunge portarul în vârstă de 19 ani care a fost titular în 18 partide sezonul trecut.
30.06.2023 | 18:47
Dinamo scapa de portarul care a ingropato in derbyul cu CSA Steaua Unde pleaca Denis Oncescu Exclusiv
Denis Oncescu a fost titular în 18 meciuri pentru Dinamo în sezonul trecut. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo continuă campania de transferuri, deși conducerea clubului nu a reușit încă să ridice interdicția la transferuri. FANATIK a aflat ce jucător își face bagajele din lotul lui Ovidiu Burcă.

Dinamo îl împrumută pe Denis Oncescu la Concordia Chiajna. Un alt portar a ajuns deja în cantonamentul lui Dinamo

Cu numai două săptămâni înainte de debutul SuperLigii, Dinamo a luat decizia să se mai despartă de încă un jucător care a dus greul în sezonul trecut din Liga 2. Este vorba despre portarul Denis Oncescu, care a rămas în memoria suporterilor mai ales pentru gafele  monumentae comise în derby-ul cu CSA Steaua din Ghencea. El a fost titular în poarta lui Dinamo în sezonul trecut în 18 meciuri, dintre care 3 în Cupa României.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Denis Oncescu va fi împrumutat pentru un an la divizionara secundă Concordia Chiajna, care își propune promovarea în prima ligă. Informație confirmată și de Cristi Tănase, președintele clubului ilfovean: „Am vorbit cu domnul Nicolescu despre împrumutul lui Denis Oncescu. Lucrurile sunt rezolvate în cea mai mare parte”, a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru oficialul Concordiei.

Conducerea „câinilor” a luat decizia de a se despărți de Oncescu pentru că pregătește transferul unui alt goalkeeper. Adnan Golubovic a ajuns deja în cantonamentul echipei din Slovenia, anunță Radio Dinamo 1948. Portarul bosniac a jucat în sezonul trecut la FC Koper, în campionatul Sloveniei, și a evoluat în 36 de meciuri. Golubovic a făcut primul antrenament cu Dinamo și va semna contractul imediat după ce interdicția la transferuri va fi ridicată.

ADVERTISEMENT

Pe lângă portarul bosniac, Ovidiu Burcă îi mai are în lot pe Filip Dujmovic și juniorul Alexandru Stoian, astfel că Oncescu ar fi avut șanse foarte mici să joace. S-a decis astfel ca goalkeeperul de 19 ani să fie împrumutat la o echipă unde să aibă meciuri în picioare, lucru vital pentru un portar tânăr.

Denis Oncescu se va bate pentru promovarea în SuperLiga

Concordia Chiajna a ratat promovarea în acest sezon în urma barajului, iar Erik Linkar are ca obiectiv în acest sezon clasarea pe un loc care să asigure direct accederea în SuperLiga. Denis Oncescu îl va ca antrenor cu portarii pe un fost goalkeeper al lui Dinamo, Florin Matache.

ADVERTISEMENT

Denis Oncescu și-a prelungit contractul cu Dinamo până în vara lui 2028, iar cota sa a crescut simțitor în ultimul sezon, fiind evaluat la 100.000 de euro conform Transfermarkt în acest moment. Pe viitor, „câinii” ar putea să obțină o sumă importantă dintr-un transfer.

Primele imagini cu Adnan Golubovic, portarul adus în locul lui Denis Oncescu

Sursa citată a publicat și primele fotografii cu portarul cu dublă cetățenie. bosniacă și slovenă, la primul antrenament în cantonamentul lui Dinamo. Golubovic a fost primit cu brațele deschise de colegi, care s-au fotografiat cu el la finalul antrenamentului.

ADVERTISEMENT
Adnan Golubovic, primul antrenament la Dinamo
Adnan Golubovic este jucătorul adus în locul lui Denis Oncescu. Sursă foto: Radio Dinamo 1948.

De-a lungul carierei, portarul în vârstă de 27 de ani a mai jucat în Serie C la Matera, Catanzaro sau Vis Pesaro, iar la FC Koper are 63 de meciuri în ultimele două sezoane.

Adnan Golubovic se bate pentru un post de titular în sezonul viitor cu un alt bosniac, Filip Dujmovic. Dinamo va avea astfel în premieră doi portari străini din Bosnia și Herțegovina. În sezonul trecut, Dujmovic a apărat în 22 de meciuri și la un moment a ajuns rezerva lui Oncescu.

  • 100.000 de euro e cota lui Denis Oncescu
ADVERTISEMENT