Fotbal intern

Au sosit rezultatele testelor pentru COVID-19 la Dinamo. Toate sunt negative

16.05.2020 | 12:23
Au sosit rezultatele testelor pentru COVID19 la Dinamo Toate sunt negative
ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 mai, ora 12:24 / Vineri, 15 mai, Dinamo s-a reunit la Săftica pentru a intra în cantonament timp de 14 zile, în vederea reluării play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Cei 24 de jucători și membrii staff-ului tehnic au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatele sosite în cursul acestei dimineți au fost negative pentru toată lumea.

Astfel, jucătorii au primit liber la antrenamente, o vor face în grupuri de câte 4, prima perioadă fiind rezervată pregătirii fizice și reacomodării la efort. Abia după 7-10 zile se va trece și la lucrul cu mingea.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii se vor reuni începând de vineri, 15 mai, însă fără Ionel Dănciulescu, iar la intrarea în baza de la Săftica, jucătorii vor fi așteptați cu testele pentru COVID-19.


UPDATE, 15 mai, ora 12:54 / Dinamo s-a reunit astăzi, 15 mai, la baza de la Săftica, unde au fost testați pentru COVID-19. Lukas Skovajsa, Marco Ehmann și Mamoutou N’Diaye nu au intrat în cantonament.

ADVERTISEMENT

Un total de 24 de jucători ai „câinilor” s-au prezentat pentru cantonament, iar aceștia sunt:

  1. Ricardo Piscitelli
  2. Cătălin Straton
  3. Ștefan Fara
  4. Kristijan Kostrna
  5. Szabolcs Kilyen
  6. Ante Puljic
  7. Ricardo Grigore
  8. Mihai Popescu
  9. Andrei Sin
  10. Valentin Lazăr
  11. Deian Sorescu
  12. Filip Mrzljak
  13. Ioan Filip
  14. Andreas Mihaiu
  15. Alexandru Răuță
  16. Mihai Neicuțescu
  17. Ionuț Șerban
  18. Diego Fabbrini
  19. Ahmed Bani
  20. Valentin Borcea
  21. Slavko Perovic
  22. Daniel Popa
  23. Robert Moldoveanu
  24. Mattia Montini

Dinamo se reunește la baza de la Săftica pe 15 mai

Jucătorii lui Dinamo se vor reuni vineri la baza de la Săftica, la ora 08:30, unde vor intra direct în cantonament. Totodată, dinamoviștii vor fi testați de COVID-19 imediat cum ajung la baza sportivă, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Și jucătorii FCSB-ului vor intra în cantonament încă din prima zi a ridicării stării de urgență din România și se vor pregăti pentru reluarea campionatului.

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat că jucătorii trebuie să rămână în cantonament

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre condițiile în care jucătorii își pot desfășura antrenamentele și a anunțat că aceștia trebuie să rămână în cantonament neapărat:

ADVERTISEMENT

„Cluburile pot intra în cantonament încă din prima zi. Normele actuale spun clar că rămân în cantonament. Dacă evoluția situației ne va permite, vom putea relaxa, dar în condițiile actuale, rămâi acolo.

Eu am văzut echipe din Liga 1 care fac cantonamente de 2-3-4 săptămâni în Antalya. Eu nu văd motivul dramatizării pentru două săptămâni”.

„Lucrurile acestea le-au cerut ei. Au spus că au nevoie de 4 săptămâni de antrenament. Nu Guvernul a zis, ei au zis că au nevoie de atât pentru a fi apți și să se poată relua competiția”, a mai spus Ionuț Stroe.

„Ne-am asumat obiectivele să începem în 15 mai antrenamentele în grupuri de către 4 jucători, apoi din iunie cu toată echipa.

UEFA a impus un termen limită, trebuie să desemnăm echipele care vor juca în Europa până la 20 iulie, deci până atunci trebuie să încheiem play off Liga 1 și Cupa României.

De aceea, am stabilit, astăzi, ca Liga 1 să înceapă pe 13 iunie”, a spus și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT