Sport

Universitatea Craiova, ofertă pentru un mijlocaş deţinut de Manchester City! Exclusiv

Oltenii se pregătesc pentru a doua bombă din perioada de mercato. Universitatea Craiova a făcut o ofertă oficială pentru un mijlocaș deținut de șeicii lui Manchester City.
13.07.2023 | 11:44
Universitatea Craiova oferta pentru un mijlocas detinut de Manchester City Exclusiv
U Craiova, ofertă pentru un mijlocaş deţinut de Manchester City! sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova pregătește al doilea transfer-bombă al verii după Alex Mitriță pentru titlul de campioană mult râfnit în Bănie. FANATIK a aflat că oltenii au făcut o ofertă pentru împrumutul unui mijlocaș bulgar deținut de Manchester City.

Cine este Filip Krastev, mijlocaşul deţinut de Manchester City pe care Universitatea Craiova a pus ochii

Mihai Rotaru își dorește un mijlocaș de top la Universitatea Craiova pentru titlul de campioană a României. Alex Cicâldău are șanse minime să revină la formația din Bănie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. „Căutăm un singur jucător, să spunem profilul lui Cicâldău. Am făcut o ofertă deja, dar nu e din România jucătorul, așteptăm răspunsul”, spunea deunăzi Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat pe cine au pus oltenii ochii: Filip Krastev este unul dintre numele în care bulgarii își pun speranțe pentru un viitor strălucit al echipei naționale, fiind unul dintre cei mai talentați jucători pe care fotbalul din Bulgaria i-a dat în ultimii ani. Mijlocașul deținut de City Fotball Group are 21 de ani și este unul dintre starurile din țara lui natală. Din informațiile site-ului nostru, Universitatea Craiova negociază un împrumut al lui Filip Krastev cu opțiune de cumpărare, iar conducerea „alb-albaștrilor” așteaptă un răspuns din partea celor de la City Group în acest moment.

Universitatea Craiova a făcut ofertă de împrumut cu opţiune de cumpărare pentru Krastev

Din informaţiile FANATIK, oltenii au înaintat deja o ofertă către City Group pentru împumutul bulgarului cu opţiune de cumpărare. Mijlocașul care este văzut drept urmașul lui Alex Cicăldău la Universitatea Craiova s-a făcut observat de la o vârstă fragedă și a stârnit interesul formațiilor de top din Premier League la doar 18 ani. Filip Krastev este un produs al Academiei celor de la Slavia Sofia, formație pentru care a debutat la 16 ani și 210 zile în 2018.

ADVERTISEMENT

După debutul la Slavia, Filip Krastev a rămas o prezență constantă în lotul bulgarilor, însă fotbalistul a început să atragă din ce în ce mai multe priviri peste doi ani. Mijlocașul a strâns 25 de aparții în prima ligă din Bulgaria până la vârsta de 18 ani, fiind printre cei mai buni jucători din campionatul intern la acea vreme.

 

Șeicii de la Manchester City l-au transferat pe Filip Krastev pentru 2.300.000 de euro în 2020

Evoluțiile solide de la Slavia Sofia l-au propulsat pe Filip Krastev în vederile lui Manchester City, dar și Leicester în 2020. Mijlocașul a ajuns la un acord cu șeicii campioanei din Premier League, iar transferul talentatului fotbalist s-a realizat pentru 2,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Filip Krastev a rămas în lotul Slaviei Sofia până la sfârșitul lui 2020, fiind prezentat oficial ulterior la Lommel SK, club deținut de City Fotball Group. De-a lungul anilor a fost împrumutat la formații precum Troyes și SC Cambuur, ambele deținute de șeicii lui Manchester City, dar și Levski Sofia.

„Bijuteria” bulgarilor este un mijlocaș polivalent, care iese în evidență prin creativitatea și calitățile sale tehnice și are deja 11 apariții la echipa naționala a Bulgariei pentru care a debutat la doar 18 ani. Filip Krastev are 178 cm și poate acoperi orice post din linia de mijloc, iar în 2020 bulgarii îi prevedeau un viitor alături de staruri precum Phil Foden și Kevin De Bruyne la Manchester City.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon, Filip Krastev a fost împrumutat la Levski Sofia unde a strâns 33 de partide în Parva Liga. Mijlocașul a reușit să marcheze opt goluri, dar și să ofere șase pase de gol în tricoul formației din Bulgaria.

  • 4 milioane de euro este cota de piață a lui Filip Krastev, conform transfermarkt
  • 21 de ani are mijlocașul bulgar

  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT