Sport

Dinamo – CSA Steaua, interes scăzut pe Arena Națională la 24 de ore distanță de FCSB – CFR Cluj. O treime din spectatori la derby-ul din liga secundă

Dinamo - Steaua a stârnit un interes scăzut pe Arena Națională în comparație cu derby-ul FCSB - CFR Cluj. O treime din spectatori la meciul din liga secundă.
15.05.2023 | 22:17
Dinamo  CSA Steaua interes scazut pe Arena Nationala la 24 de ore distanta de FCSB  CFR Cluj O treime din spectatori la derbyul din liga secunda
Dinamo - Steaua, interes scăzut în comparație cu FCSB - CFR Cluj pe Arena Națională. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Arena Națională a fost gazda la nici 24 de ore distanță a două meciuri incendiare. După partida FCSB – CFR Cluj, scor 1-0 în etapa cu numărul 8 din play-off-ul SuperLigii, Dinamo și Steaua s-au înfruntat pe cel mai mare stadion din România în runda cu numărul 9 din play-off-ul ligii secunde.

Dinamo – Steaua, interes scăzut pe Arena Națională la 24 de ore distanță de FCSB – CFR Cluj

În comparație, derby-ul Dinamo – Steaua a strâns o treime din spectatorii care au asistat la meciul de foc FCSB – CFR Cluj. Altfel spus, meciul din liga secundă, în care echipa antrenată de Ovidiu Burcă își joacă ultimele cărți pentru promovarea directă în SuperLiga, nu a adunat nici măcar jumătate din spectatorii partidei FCSB – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 14.954 de suporteri au asistat la Dinamo – Steaua, o cifră mult mai mică în comparație cu numărul de fani prezenți în urmă cu 24 de ore pe Arena Națională la FCSB – CFR Cluj. Steliștii au fost susținuți de aproximativ 3.000 de suporteri, deși echipa lui Daniel Oprița se confruntă cu interdicția de a promova.

Chiar și așa, cifra de la derby-ul Dinamo – Steaua a reprezentat aproximativ o treime din numărul de 42.439  de oameni care au asistat la FCSB – CFR Cluj. Totuși, diferența în favoarea derby-ului din liga secundă s-a făcut la nivelul sunetului.

ADVERTISEMENT

Dinamo a plătit 52.000 de euro pentru a juca pe Arena Națională cu Steaua

Atât „câinii”, cât și „militarii” s-au ironizat prin intermediul bannerelor și au cântat pe tot parcursul partidei. Mai mult decât atât, meciul a fost întrerupt preț de câteva minute bune după ce ultrașii din Peluza Sud au aprins torțe, iar fumul a făcut imposibilă reluarea jocului.

Pentru a evolua pe Arena Națională, Dinamo a fost nevoită să scoată din buzunar aproximativ 52.000 de euro. „Câinii” au plătit suma de bani către Primăria Municipiul București înainte de a intra pe gazon, reglementare implementată de PMB începând din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cluburile care închiriază Arena Națională sunt nevoite să vireze suma de bani înainte de intra pe teren. Strategia a fost pusă la cale de Primăria Capitalei pentru a evita situațiile din anii precedenți, când cluburile au adunat datorii uriașe.

În aceeași situație s-a aflat și Dinamo, care în august 2021, a adunat datorii uriașe. Mai mult decât atât, pentru a juca pe Arena Națională derby-ul cu Steaua din etapa a 9-a play-off-ului ligii secunde, clubul antrenat de Ovidiu Burcă a fost nevoit să plătească în plus 64.631 lei pentru pagubele de la meciul cu Steaua din sezonul regular.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie, Dinamo ar egala-o la puncte pe Oțelul Galați, aflată pe locul 3, ultimul direct promovabil în SuperLiga. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu are un meci în minus și va juca în deplasare cu Gloria Buzău, marți, 16 mai, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT