Sport

Dinamo va juca direct în grupele EHF European League. Anunțul oficial al Federației Europene de Handbal

20.07.2020 | 18:22
Dinamo va juca direct in grupele EHF European League Anuntul oficial al Federatiei Europene de Handbal
ADVERTISEMENT

Federaţia Europeană de Handbal a confirmat că Dinamo va juca direct în grupele EHF European League în sezonul viitor.

”Dulăii” au sperat că vor fi acceptați în Champions League după parcursul excepțional reușit în ultima ediție când a ajuns în optimi fără a cunoaște înfrângerea, dar EHF a preferat alte formații

ADVERTISEMENT

Elevii lui Constantin Ștefan ar fi trebuit să întâlnească puternica PSG, dar pandemia de coronavirus a dist la anularea sezonului, astfel că Dinamo a ratat o oportunitate majoră.

Dinamo a fost acceptată în grupele EHF European League

Acum, Federația Europeană de Handbal a anunțat că Dinamo a fost direct acceptată în faza grupelor EHF European League. În total, vor fi patru grupe de câte şase echipe (24 de echipe).

ADVERTISEMENT

Cele 12 echipe cu locul asigurat în grupe sunt ABANCA Ademar Leon, USAM Nimes Gard, SC Magdeburg, Grundfos Tatabanya KC, HC Eurofarm Pelister, Orlen Wisla Plock, Dinamo Bucureşti, Chekhovskie Medvedi, Kadetten Schaffhausen, Tatran Presov, Alingsas HK şi Besiktas Aygaz.

Pentru celelalte 12 locuri vor avea loc două tururi preliminare. Din România, în primul tur preliminar sunt prezente Potaissa Turda şi HCDS Constanţa. După faza grupelor, competiţia va continua cu optimi, sferturi de finală şi cu turneul Final Four (15-16 mai 2021).

ADVERTISEMENT

Situație fără precedent în handbal după ce Dinamo nu a primit wild card-ul pentru Champions League. Contactat de FANATIK, managerul Daniel Georgescu a acuzat o conspirație, la fel ca și căpitanul Dan Savenco.

”Suntem foarte dezamăgiţi de decizia EHF. Semnalele pe care le-am primit erau pozitive şi miercuri noi eram în grupele Ligii, dar se pare că presiunile puse de cei de la Motor şi sponsorii lor puternici ne-au scos din grupe şi i-au băgat pe ei.

ADVERTISEMENT

Să-mi spună şi mie cineva pe ce criterii s-au dat aceste invitaţii pentru că noi eram peste Elverum şi Motor, să nu mai zic de celelalte echipe. Elverum este un sătuc de 20.000 de locuitori, acum doi ani au terminat pe locul 4 în grupele Ligii şi noi eram pe primul loc”, a spus Georgescu.

ADVERTISEMENT