Fotbal intern

Dinamo va juca un singur meci pe “Arena Naţională”. Motivul este incredibil

09.09.2018 | 10:59
Dinamo va juca un singur meci pe Arena Naţională în 2018 - 2019. "Câinii" o vor întâlni pe FCSB
ADVERTISEMENT

FC Dinamo Bucureşti va juca un singur meci pe “Arena Naţională” în sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano, iar motivul pentru care Ionuţ Negoiţă a luat această decizie are legătură cu situaţia financiară a clubului din “Ştefan cel Mare”. Bugetul alocat partidelor de pe terenn propriu, apoi gazonul i-a determinat pe “câini” să nu joace pe cel mai mare stadion din România.

FC Dinamo Bucureşti va evolua pe “Arena Naţională” doar când o va întâlni pe FCSB, la mijlocul lunii noiembrie, toate acestea deoarece fanii echipei din “Ştefan cel Mare” vor să fie în număr cât mai mare la derby-ul celor două echipe din Capitală.

ADVERTISEMENT

De ce va juca Dinamo un singur meci pe “Arena Naţională”

Pentru ca FC Dinamo Bucureşti să evolueze pe “Arena Naţională”, Ionuţ Negoiţă trebuie să scoată din buzunar o sumă destul de mare. Închirierea celui mai mare stadion din România costă 13.000 de euro pe eveniment, incluzând doar terenul, dar “câinii” cred că totalul ar depăşi 30.000 de euro.

Ionuţ Negoiţă a anunţat că nu va mai investi niciun ban la gruparea pregătită de Florin Bratu, iar “câinii” trebuie să se autofinanţeze. Astfel, bugetul alocat pentru meciurile de pe stadionul din “Ştefan cel Mare” nu le permite dinamoviştilor să se gândească la posibilitatea de a închiria “Arena Naţională” pentru mai multe meciuri din sezonul 2018 – 2019. Pentru ca Dinamo să poată juca pe teren propriu, “câinii” trebuie să plătească 2.000 de euro partidă.

ADVERTISEMENT
Coregrafia "câinilor" la meciul Dinamo - FCSB
Coregrafia făcută de fanii din PCH la un meci jucat de Dinamo pe Arena Naţională

Fanii lui Dinamo vor pe “Arena Naţională”

Suma de 30.000 de euro nu este singura problemă pentru Dinamo. Oficialii grupării din “Ştefan cel Mare “consideră că gazonul de la “Arena Naţională” este inferior celui din complexul propriu, în care au investit 60.000 de euro în ultimul an. Deşi “câinii” preferă ca meciurile de acasă să le joace pe stadionul “Dinamo”, suporterii fug de această arenă. 3.552 de spectatori este media la meciurile de pe teren propriu ale lui Dinamo din acest sezonm cu FC Voluntari, FC Viitorul Constanţa şi FC Hermannstadt.

Citeşte şi:

ADVERTISEMENT

Totul despre “Arena Naţională”

  • Pe “Arena Naţională” se dispută meciurile echipei naţionale de fotbal a României, dar şi cele ale FCSB-ului. Cu o capacitate de 55.600 de locuri, este cel mai mare stadion din ţară şi prima arenă de elită UEFA din România, succedat de Cluj Arena. Construcţia acestui stadion al cărui proprietar este Primăria Municipiului Bucureşti a fost finalizat în 2011, având un cost total de aproximativ 234 milioane de euro.
  • În 2012, “Arena Naţională” a găzduit finala UEFA Europa League, atunci când Atletico Madrid s-a impus în faţa celor de la Athletic Bilbao, scor 3-0, pe 9 mai 2012. Pe 6 noiembrie 2015, stadionul a fost închis de Inspectorarul pentru Situaţii de Urgenţă pentru că acoperişul retractabil nu avea autorizaţie. La data de  1 aprilie 2016, “Arena Naţională” şi-a redeschis porţile şi a găzduit partida Dinamo – Astra, scor 1-4.
  • Suprafaţa stadionului este de 108.000 metri pătraţi şi are o înălţime de şase etaje. Construcţia include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferinţe şi restaurante. Capacitatea este de 55.600 de locuri, din care 20.000 la tribuna I şi 364 pentru presă, cu pupitre individuale. De asemenea, stadionul are 94 de căi de acces, ceea ce permite ca evacuarea spectatorilor să se facă în 20 de minute.