Fotbal intern

Dinamo – Viitorul 1-1. Ultimul meci al „câinilor” în Liga 1? Salvarea ar putea veni doar de la FRF. Gigi Mulțescu iese la atac. Video

05.08.2020 | 20:55
Dinamo  Viitorul 11 Ultimul meci al cainilor in Liga 1 Salvarea ar putea veni doar de la FRF Gigi Multescu iese la atac Video
Bradley de Nooijer si Deian Cristian Sorescu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Viitorul Constanta, contand pentru play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, miercuri 5 august 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo a terminat la egalitate pe teren propriu, 1-1, meciul cu Viitorul Constanța din cadrul ultimei etape a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1 la fotbal. „Câinii” termină în genunchi sezonul, pe locul 13, care practic este echivalalent cu retrogradrea directă în Liga 2.

Cum însă „alb-roșiii” au cu 5 meciuri mai puțin disputate și nu au fost lăsați să termine competiția pe teren, este greu de spus ce se va întâmpla în continuare. Majoritatea cluburilor din Liga 1 au propus să se facă un clasament pe baza punctelor obținute pe meci doar în play-out, situație în care Dinamo ar fi pe penultimul loc și ar retrograda în Liga 2 alături de Chindia. Trebuie însă ca această variantă să fie aprobată de Comitetul Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

Un alt scenariu luat în calcul este cel anunțat în exclusivitate de FANATIK încă din 25 iulie și anume să se mărească numărul de echipe din Liga 1 de la 14 la 16. În acest caz, se vor salva de la retrogradare echipele de pe locurile 12 și 13, iar formația de pe locul 14 va disputa barajul cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 din Liga 2. Și acest scenariu are nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

Dinamo Viitorul 1-1 (Sorescu 37 / Achim 35) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, Ehmann, Skovajsa – V. Lazăr, Mrzljak (65 I. Șerban), Răuță (78 R. Grigore), Sorescu (90+3 Kilyen) – Neicuțescu (46 Bani), Popa (46 Mihaiu). Rezerve: Fara, Mitrovic, R. Grigore, M. Popescu, Kilyen, Șerban, Mihaiu, Borcea, Bani. Antrenor: Gheorghe Mulțescu
  • Viitorul: Tordai – Căpușă, Mladen, Iacob, De Nooijer (44 B. Lazăr) – Artean, Dulca (68 Grosu), Achim – Chițu (68 L. Munteanu), Rilvadinho (86 Bodișteanu), Pitu (86 Andronache). Rezerve: Căbuz, Crivac, Andronache, Grosu, Munteanu, Grameni, B. Lazăr, Bodișteanu, Bota. Antrenor: Cătălin Anghel
ADVERTISEMENT

Min. 37: Sorescu aduce egalarea după o acțiune personală a lui Vali Lazăr. Dinamo – Viitorul 1-1.

Min. 35: Achim transformă un penalty acordat în urma unui henț comis în careu de Kostrna. Dinamo – Viitorul 0-1.

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 august, ora 19:16 / Gigi Mulțescu, antrenorul lui Dinamo, a acuzat la finalul partidei cu Viitorul o conspirație împotriva formației sale, acuzând că se fac tot felul de scenarii prin care aceasta să fie retrogradată.

„S-a simțit oboseala cu Voluntari, lipsa de pregătire, plus trei săptămâni de carantină. Se caută tot felul de variante, dar până acum n-a fost găsită cea care o vor pe Dinamo retrogradată. O să vedem ce vor mai găsi ca să fim retrogradați. După Revoluție, am rămas fără o echipă întreagă. În 2013, 2014 am început cu New Dinamo și tot așa a fost, foarte greu. E poate cea mai grea perioadă, pentru că a fost sub spectrul retrogradării, o dramă pentru Dinamo, a declarat Gigi Mulțescu.

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 august, ora 15:11 / Avem echipa de start pe care antrenorul Gigi Mulțescu o va folosi în ultimul meci al lui Dinamo în această ediție a Ligii 1: Straton – Kostrna, Puljic, Ehmann, Skovajsa – V. Lazăr, Mrzjlak, Răuță – Sorescu, D. Popa, Neicuțescu.

DOAR DINAMO BUCUREȘTI!Dinamo București vs Viitorul Constanța la ora 17:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în Liga 1…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Wednesday, August 5, 2020


UPDATE 5 august, ora 17:42 / După golul egalizator marcat de Deian Sorescu în meciul cu Viitorul, Mihai Neicuțescu, jucătorul lui Dinamo, a afișat un mesaj prin care își arată încrederea că echipa sa va reuși să evite retrogradarea în liga secundă. „Dinamo rămâne… Voi?”, era scris pe tricoul lui Neicuțescu.

Mesajul lui Neicuțescu după golul lui Dinamo. foto: captură Digisport

UPDATE 5 august, ora 14:31 / Fanii lui Dinamo nu se împacă deloc cu ideea că echipa lor favorită nu este lăsată să-și dispute partidele restante și va retrograda în Liga 2 la finalul acestui sezon. Ei pregătesc un protest de amploare împotriva LPF în această după-amiază, urmând să se adune în fața stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare la ora 15:00, înainte de începerea meciului cu Viiotrul din ultima etapă a play-out-ului.

„DDB – DREPTATE pt DINAMO BUCUREȘTI!
Distribuiți peste tot!
Dacă sunteți departe de, sunați-i pe cei din București să vină la intrarea de pe Barbu Văcărescu!
S-a format o coaliție în jurul celui care se pretinde stăpânul fotbalului din România. Iată afirmația publică a lui gigi becali:
“Toata lumea m-a sunat ca sa ma intrebe cum votam. Am promis că mergem pe varianta B. Cine m-a sunat? Hermannstadt, Chindia, Poli Iasi si Clinceni. Nu m-au sunat toti pe mine. Anamaria Prodan m-a sunat personal sa ma intrebe ce votam.”

DDB – DREPTATE pt DINAMO BUCUREȘTI! Distribuiți peste tot! Dacă sunteți departe de, sunați-i pe cei din București să…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Wednesday, August 5, 2020


Meciul Dinamo – Viitorul Constanţa are loc miercuri, 5 august, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 14-a, ultima din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 din acest sezon. Un sezon care pentru „câini” încă nu este clar cum se va încheia, dacă echipa va retrograda sau va exista o portiţă care să asigure supravieţuirea.

Va fi foarte greu pentru jucătorii lui Gigi Mulţescu să se poată concentra asupra partidei cu echipa care a câştigat play-out-ul atâta timp cât nimic nu e clar privind soarta retrogradării. Cluburile şi-au expus punctele de vedere privind modul în care ar trebui alcătuit clasamentul final al play-off-ului din acest sezon, după ce tot ele au respins propunerea de prelungire a acestei ediţii şi de a se juca ultima etapă pe 18 august.

LPF a făcut această solicitare cluburilor din primul eşalon în dorinţa ca Dinamo să îşi poată disputa până la acea dată toate cele cinci meciuri restante ca urmare a faptului că în două rânduri la echipa din Ştefan cel Mare au fost depistate cazuri de pozitivitate la COVID 19.

Dinamo – Viitorul Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Dinamo – Viitorul se joacă miercuri, 5 august, de la ora 17:00 şi contează pentru etapa a 14-a, ultima a play-out-ului din acest sezon. Jocul este televizat de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar puteţi accesa şi site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Per ansamblu, chiar dacă la un scor foarte strâns, cluburile au respins varianta prelungirii sezonuluiîn special ca urmare a faptului că noua ediţie va începe extrem de repede, ca niciodată, la doar câteva zile de la încheierea celei actuale şi atunci s-a votat cum ar vedea el stabilirea ierarhiei cu Dinamo nejucând cele cinci restanţe.

Comitetul Executiv al FRF va fi cel care va stabili oficial soarta lui Dinamo

Votul foarte strâns a stabilit că un clasament mai aproape de adevăr ar fi pe baza mediei de puncte făcute numai în play-out, situaţie care o condamnă pe Dinamo la Liga 2, cu o singură excepţie: dacă ar învinge Clinceni la Sfântu Gheorghe, caz în care Sepsi ar lua drumul eşalonului secund şi Dinamo ar susţine baraj cu Mioveni.

Dar şi această hotărâre va fi ratificată sau nu de Comitetul Executiv al FRF, singurul for abilitat să opereze astfel de modificări la sistemul competiţional. De aceea încă mai există speranţe ca în CEx al FRF să se decidă mărirea numărul de echipe în viitorul sezon de Liga 1 la 16 echipe, situaţie în care ultima clasată, Chindia, ar da baraj cu Mioveni şi celelalte formații şi-ar păstra locul.

Viitorul are foarte mulţi jucători plecaţi deja la loturi

Dacă s-ar fi aprobat prelungirea sezonului, Dinamo ar fi trebuit să joace acum acasă, dar cu Hermanstadt, restanţă din etapa a 11-a. Aşa întâlneşte cea mai bună echipă din play-out, luată şi ea prin surprindere, pentru că are foarte mulţi jucători plecaţi la pregătire la loturile naţionale de tineret sau de juniori.

Cătălin Anghel, omul revenit pe banca Viitorului după ce a promovat echipa cu mulţi ani în urmă, a şi spus că nu ştie din cine va alcătui primul unsprezece, având foarte mulţi absenţi.

Dinamo are cinci meciuri mai puţin

Dinamo a jucat primul meci după încheierea carantinei de 14 zile la Voluntari şi a câştigat cu mult noroc, cu 2-1, însă drumul până la locurile salvatoare e încă departe şi foarte incert, nefiind lăsată să îşi câştige oxigenul pe teren în partidele restanţă, dintre care două erau cu Chindia Târgovişte, ultima clasată şi deja retrogradată.

Tocmai poate datorită acestei situaţii incerte, care poate afecta serios psihicul jucătorilor, bookmakerii au acordat o cotă uriaşă la victorie pentru alb-roşii, 2,10, faţă de 3,70 pentru Viitorul.

ADVERTISEMENT