Sport

Dinamoviștii l-au comemorat pe Patrick Ekeng. Mesaj emoționant în amintirea fostului mijlocaș al ”câinilor”. ”Te vom iubi mereu!”

Pentru suflarea dinamovistă, ziua de 6 mai este una de tristă amintire. An după an ”câinii” îl comemorează pe Patrick Ekeng, camerunezul care a murit în urma unui infarct suferit pe teren.
06.05.2022 | 20:05
Dinamovistii lau comemorat pe Patrick Ekeng Mesaj emotionant in amintirea fostului mijlocas al cainilor Te vom iubi mereu
Au trecut șase ani de când Patrick Ekeng și-a pierdut viața, după un infarct suferit pe teren, în timpul meciului Dinamo - Viitorul Constanța
ADVERTISEMENT

Șase ani au trecut de la unul dintre cele mai triste momente din istoria clubului Dinamo. Pe 6 mai 2016, Patrick Ekeng suferea un infarct, pe teren, și murit după alte 90 de minute.

6 ani fără Patrick Ekeng

Camerunezul Patrick Ekeng s-a stins din viață în urmă cu 6 ani, pe 6 mai. A căzut pe gazon la câteva minute după ce a fost introdus pe teren, în meciul Dinamo – Viitorul Constanța.

ADVERTISEMENT

Intervenția medicilor a fost greoaie, iar lipsa unui defibrilator în ambulanța prezentă la stadion, a dus în cele din urmă la moartea fotbalistului de doar 26 de ani.

An după an, fanii dinamoviști îl comemorează pe fostul internațional camerunez, în această fatidică zi de 6 mai: ”6 mai, ziua în care l-am pierdut pentru totdeauna pe Patrick Ekeng. Te vom iubi mereu!”, a transmis clubul într-o postare pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

10 apariții în tricoul lui Dinamo a adunat Patrick Ekeng

Doi ani a durat ancheta morții lui Patric Ekeng

Camerunezul și-a petrecut ultimele clipe de viață în locul cel mai drag, terenul de fotbal. În minutul 63, când a fost introdus pe teren, nimeni nu ș-ia imaginat că va fi și pentru ultima oară.

Fotbalistul s-a prăbușit din senin, fără să aibă vreun adversar în preajmă. Coechipierii și adversarii au înțeles că ceva grav era pe cale să se întâmple și au solicitat cu disperare intervenția medicilor.

ADVERTISEMENT

Ambulanțierii au fost prinși nepregătiți pentru un astfel de moment. Defibrilatorul lipsea din dotarea ambulanței, iar intervenția personalului medical nu a fost cea de care era nevoie în acel moment.

În cele din urmă a fost transportat la Spitalul Floreasca, din imediata apropriere a stadionului din Ștefan cel Mare. După o oră și jumătate în care medicii au încercat să-l resusciteze, inima fotbalistului a încetat să mai bată.

ADVERTISEMENT

Ancheta ce a urmat a durat doi ani, iar doctorița de pe ambulanță a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă și condamnată al 18 luni de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici