ADVERTISEMENT
Fotbal international

Dinastia Alonso! Bunicul și tatăl lui Marcos au jucat și ei în finala Ligii! Ce s-a întâmplat în 1986 cu Steaua

Autor: Marian Popovici | 07.05.2021 | 10:59
Dinastia Alonso! Bunicul și tatăl lui Marcos au jucat și ei în finala Ligii! Ce s-a întâmplat în 1986 cu Steaua
Dinastia Alonso! Bunicul și tatăl lui Marcos au jucat și ei în finala Ligii! Ce s-a întâmplat în 1986 cu Steaua

Marcos Alonso este al treilea membru al familiei care ajunge în finala Champions League. Fundașul lui Chelsea se pregătește de duelul cu Manchester City și va duce dinastia Alonso mai departe.

ADVERTISEMENT

Finala Ligii și a Cupei Campionilor Europeni a devenit o tradiție. Jucătorul în vârstă de 30 de ani este al treilea din dinastie care va fi în cel mai important meci inter-cluburi din fotbal. Fundașul lui Chelsea a fost precedat de tatăl, dar și de bunicul său, care au evoluat în finalele Cupei Campionilor.

Dinastia Alonso! Bunicul are în palmares 5 Cupe ale Campionilor Europeni

Cel care a deschis seria a fost Marcos Alonso Imaz, cel care a jucat și câștigat primele 5! finale ale Cupei Campionilor Europeni. Bunicul lui Marcos Alonso de la Chelsea a evoluat între 1954 și 1962 la Real Madrid pe postul de fundaș.

În prima finală de Cupa Campionilor din istorie, în 1956, Marcos Alonso Imaz a marcat un gol crucial pentru Real Madrid în finala cu Reims. Marquitos a înscris golul egalizator de 3-3, în minutul 67, iar cu 10 minute înainte de final, Rial avea să marcheze golul care aducea prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Marcos Alonso Imaz a pus umărul și în succesele din anii viitori, contribuind la seria incredibilă de 5 trofee câștigate la rând de Real Madrid în anii 50. A plecat de la club în 1962, având în palmares 5 titluri în Spania și 5 Cupe ale Campionilor.

Marcos Alonso Imaz
Marcos Alonso Imaz

Marcos Alonso Pena a ratat al patrulea penalty al Barcelonei în finala cu Steaua din 1986

Fiul său, Marcos Alonso Pena i-a călcat pe urme și a fost un mare fotbalist al Spaniei. A jucat pe postul de aripă mai mult. Cele mai importante echipe ale carierei au fost Atletico Madrid și Barcelona, formații pentru care a evoluat un deceniu.

Marcos Alonso Pena a evoluat în finala Cupei Campionilor din 1986 disputată la Sevilla în urmă cu fix 35 de ani împotriva Stelei. Marcos Alonso al II-lea a fost anihilat de apărarea Stelei și nu a reușit să marcheze.

ADVERTISEMENT
Marcos Alonso Pena
Marcos Alonso Pena

Mai mult, atacantul Barcelonei a ratat ultimul penalty al catalanilor, fiind a patra lovitură de pedeapsă la rând apărată de Helmut Duckadam. Steaua reușea să câștige prima și singura Cupă a Campionilor din palmares după ce a câștigat cu 2-0, după penalty-uri.

VEZI AICI PENALTY-URILE DE LA SEVILLA: 

Marcos Alonso din a treia generație, în finala de la Istanbul dintre Chelsea și Manchester City!

La 35 de ani de la finala de la Sevilla, Marcos Alonso al III-lea se pregătește de finala Champions League de la Istanbul dintre Chelsea și Manchester City. Fundașul nu a evoluat în semifinale cu Real Madrid, însă în cei cinci ani petrecuți la Londra a strâns peste 125 de meciuri.

ADVERTISEMENT
Marcos Alonso
Marcos Alonso

În 2021 se fac 65 de ani de la prima finală a Cupei Campionilor Europeni, în care Marcos Alonso Imaz a fost providențial pentru Real Madrid în fața lui Reims. La Istanbul, nepotul lui Marquitos duce tradiția mai departe.

Marcos Alonso Pena
Dinastia Alonso
  • 3 generații ale familiei Alonso au fost în finala Ligii Campionilor
  • 30 de ani are Marcos Alonso
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!