News

Direcția Sanitar Veterinară Argeș, afectată de un incendiu. De la ce ar fi pornit flăcările

Sediul DSVSA Argeș a fost afectat sâmbătă de un incendiu. Focul s-a manifestat într-un laborator sanitar-veterinar de la primul etaj
13.04.2024 | 11:56
Directia Sanitar Veterinara Arges afectata de un incendiu De la ce ar fi pornit flacarile
Incendiul a afectat un laborator de la primul etaj al clădirii Sursa foto: ISU Argeș
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață la sediul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș. Pompierii au fost solicitați printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Direcția Sanitar Veterinară Argeș, afectată de un incendiu

Pompierii, a căror intervenție a durat circa 30 de minute, au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, într-un laborator sanitar-veterinar aflat la primul etaj al clădirii.

ADVERTISEMENT

„La ajungerea forțelor de intervenție, s-a constatat că este vorba despre sediul DSVSA Argeș, incendiul manifestându-se la etajul 1 al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcționa un laborator sanitar-veterinar. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și degajarea fumului.

La fața locului a fost prezent și un echipaj CBRN, care în urma efectuării măsurătorilor, nu a identificat concentrații peste limitele admise ale substanțelor periculoase în atmosferă”, a transmis ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

Forțele de intervenție au mai precizat că în incendiu au ars elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care au izbucnit flăcările, iar din cauza degajărilor mari de fum au fost afectați pereții. La originea incidentului ar fi stat un scurtcircuit electric.

„Nu au fost victime și nici persoane surprinse în interior. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat.

ADVERTISEMENT

”Incendiul este lichidat. Pompierii au acţionat şi pentru degajarea fumului dens din încăpere”, au mai precizat reprezentanții ISU Argeș.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeș a anunțat, la sfârșitul lunii martie 2024, reabilitarea sediului și laboratorului de analize al instituției.

ADVERTISEMENT

Proiectul „Renovarea integrată a sediului administrativ și a laboratorului de analize pentru DSVSA Argeș” este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele două imobile ale DSVSA Argeș urmează a fi și eficientizate energetic. Proiectele au ca termen de finalizare vara anului 2026.

ADVERTISEMENT