News

Directoarea Bibliotecii din Gorj s-a sinucis fără să ştie că dosarul său penal a fost clasat. Decizie finală și în procesul civil. Update

Întorsătură de situaţie în cazul sinuciderii Olimpiei Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene din Gorj. Tribunalul clasase dosarul în care era judecată.
06.03.2023 | 11:27
Directoarea Bibliotecii din Gorj sa sinucis fara sa stie ca dosarul sau penal a fost clasat Decizie finala si in procesul civil Update
Olimpia Bratu s-a sinucis din cauza dosarului penal
ADVERTISEMENT
06-03-2023
12:22

Familia minorului rănit va primi despăgubiri de 10.000 de lei

Tribunalul Gorj a admis, luni, cererea de acordare a daunelor morale în cazul minorului rănit de o creangă, în timpul unei acțiuni care a avut loc în Parcul Central Târgu Jiu, pe data de 7 iulie 2022.

Instanța a decis ca Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Primăria Târgu Jiu (în calitate de organizatori) și Edilitara Public SA (societatea care avea în sarcină toaletarea arborilor) trebuie să plătească în solidar suma de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale către familia minorului Cosmin F.

În cauză, familia băiatului solicitase despăgubiri de 500.000 de lei reprezentând ”daune morale pentru suferințele fizice și psihice îndurate în urma evenimentului”. Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Întorsătură de situaţie în cazul directoarei Bibliotecii Judeţene din Gorj, care s-a sinucis din cauza unei anchete penale deschise pe numelke său, după ce un copil a fost rpnit în timpul unei acţiuni organizate de instituţia pe care o conduce. Judecătorii clasaseră dosarul său cu o zi înainte de moartea femeii, însă nimeni nu a anunţat-o de acest lucru.

Dosarul a fost deschis după ce un copil a fost rănit de o creangă

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell“, a fost găsită decedată în ziua de 28 februarie, în biroul instituției unde lucra. Femeia s-a spânzurat de grindă cu eşarfa, iar paznicul care a a ajuns primul în biroul său a găsit-o fără suflare.

ADVERTISEMENT

“Dosarul cu creanga este prea mult pentru mine. Asta este sentința mea. Iertare!”, a scris directoarea Otilia Bratu în biletul de adio. Acum, la o săptămână de la deces, s-a aflat că femeia fusese absolvită de orice vină în dosarul respectiv.

Adevarul.ro scrie că ancheta penală se încheiase cu clasarea cazului, dar, pe partea civilă, judecătorii au decis pe 27 februarie, cu o zi înainte ca Olimpia Bratu să se sinucidă, să ia dosarul în pronunţare pe data de 6 martie. Totuşi, femeia nu ştia aceste lucruri când şi-a pus capăt zilelor.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Narcis Daju de la publicația locală gorjNEWS.ro a dezvăluit într-o postare pe Facebook ce probleme o măcinau pe femeia care a ales să-și pună capăt zilelor“Doamna Olimpia Bratu organiza, vara, niște acțiuni minunate pentru copii, în Parcul Brâncuși. Sute de părinți și bunici își duceau copiii la activitățile Bibliotecii Județene Christian Tell.

Astă-vară, în iulie, în timpul unei astfel de acțiuni, o creangă uscată a căzut peste un copil, provocându-i o fractură la un braț. S-a deschis un dosar penal. În plus, părinții copilului au chemat în judecată Biblioteca, Primăria Târgu Jiu și Edilitara, cerând daune morale.

ADVERTISEMENT

Ieri (n.r. – luni, 27 februarie) a fost ultimul termen de judecată, și s-a dispus amânarea pronunțării, pentru data de 06.03.2023. Apropiații doamnei Olimpia Bratu spun că era foarte afectată de dosarul penal și de litigiul civil.

Astăzi (n.r. -marţi), directoarea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și-a pus capăt zilelor, chiar în biroul ei de director, și a lăsat un bilet în care a scris că aceasta e pedeapsa ei pentru incidentul cu copilul, din parc”, a scris jurnalistul în postarea sa.

ADVERTISEMENT

Olimpia Bratu a fost și director al Direcției Județene de Cultură Gorj, iar în mandatul său, sediul Bibliotecii Județene, care este monument istoric, a fost modernizat și extins. De asemenea, sediul secției de artă, care a fost casa pictorului Iosif Keber, de asemenea monument istoric, a fost restaurat.

ADVERTISEMENT
Tags: