News

Dramă în lumea culturală gorjeană. Directoarea Bibliotecii Județene s-a sinucis în biroul său. De ce ar fi recurs la gestul extrem

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell“, a fost găsită marți decedată în biroul instituției unde lucra.
01.03.2023 | 11:56
Drama in lumea culturala gorjeana Directoarea Bibliotecii Judetene sa sinucis in biroul sau De ce ar fi recurs la gestul extrem
Olimpia Bratu a fost găsită moartă în biroul său Foto: Pandurul
ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, Olimpia Bratu ar fi lăsat un bilet de adio în care își explica gestul. Se pare că decizia ditectorului Bibliotecii Județene Gorj ar fi legată și de un incident produs în timpul unui eveniment organizat de instituție când un copil a fost rănit.

Directoarea Bibliotecii Județene Gorj s-a sinucis în biroul său

„La data de 28 februarie, Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată.

ADVERTISEMENT

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu. Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul. Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă“, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, relatează Adevărul.

ADVERTISEMENT

De ce ar fi recurs femeia la gestul extrem

Olimpia Bratu și-a explicat gestul într-un bilet de adio, iar jurnalistul Narcis Daju de la publicația locală gorjNEWS.ro a dezvăluit într-o postare pe Facebook ce probleme o măcinau pe femeia care a ales să-și pună capăt zilelor.

„Doamna Olimpia Bratu organiza, vara, niște acțiuni minunate pentru copii, în Parcul Brâncuși. Sute de părinți și bunici își duceau copiii la activitățile Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.

ADVERTISEMENT

Astă-vară, în iulie, în timpul unei astfel de acțiuni, o creangă uscată a căzut peste un copil, provocându-i o fractură la un braț. S-a deschis un dosar penal. În plus, părinții copilului au chemat în judecată Biblioteca, Primăria Târgu Jiu și Edilitara, cerând daune morale.

Ieri a fost ultimul termen de judecată, și s-a dispus amânarea pronunțării, pentru data de 06.03.2023. Apropiații doamnei Olimpia Bratu spun că era foarte afectată de dosarul penal și de litigiul civil.

ADVERTISEMENT

Astăzi, directoarea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și-a pus capăt zilelor, chiar în biroul ei de director, și a lăsat un bilet în care a scris că aceasta e pedeapsa ei pentru incidentul cu copilul, din parc”, a scirs jurnalistul în postarea sa.

Lumea culturală gorjeană și nu numai a fost șocată de vestea decesului Olimpiei Bratu. Ea era căsătorită, soțul său fiind directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. Cuplul are un fiu.

ADVERTISEMENT
Tags: