News

Directorul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă, infectat cu coronavirus: ”De zece zile m-am autoizolat”

09.04.2020 | 16:56
Directorul Spitalului Judetean Focsani Constantin Mindrila infectat cu coronavirus De zece zile mam autoizolat
ADVERTISEMENT

Directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, este infectat cu noul coronavirus

Directorul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă, infectat cu coronavirus

După numeroasele cazuri cu infectare din rândul cadrelor medicale, COVID-19 lovește și în managerii de spitale din țară. Directorul de la Spitalul Județean de Urgență ,”Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Însuși Constantin Mîndrilă a confirmat informația conform căreia este infectat cu coronavirus. El anunță că se simte bine și nu are niciun fel de simptom. Imediat după ce a aflat că e suspect, Mîndrilă spune că s-a autoizolat și se ocupă de tot ceea ce înseamnă organizare și achiziționare de materiale și medicamente în bătălia cu coronavirus.

Mîndrilă a fost testat pentru coronavirus după ce o anchetă epidemiologică a stabilit că este contact direct cu o peresoană infectată cu coronavirus, anunță site-ul Monitorul de Vrancea.

ADVERTISEMENT

”De zece zile m-am autoizolat în spital pentru a-i proteja pe cei dragi și pentru a putea să mă ocup de tot ce înseamnă organizare și combatere a coronavirusului. mai mult ca sigur că am contactat coronavirusul în spital.

Chiar dacă am respectat cu strictețe regulile și am purtat echipamentul specific, permanent am interacționat cu cadrele medicale din spital. Având în vedere faptul că dintr-o anchetă epidemiologică efectuată la nivelul spitalui am fost stabilit contact direct, mi s-au recoltat probe și azi am primit rezultatul de la Institutul Cantacuzino, rezultatul fiind pozitiv.

ADVERTISEMENT

În atare situație, am anunțat DSP Vrancea care a anunțat Ministerul Sănătății, m-am prezentat imediat la Secția Boli Infecțioase – Triaj unde mi s-a făcut examenul medical, mi s-a recoltat sânge pentru analize, urmând ca în funcție de rezultatul analizelor, șeful secției de boli infectioase să stabilească forma boli, ușoară, medie sau gravă.”, a precizat Constantin Mîndrilă pentru sursa citată.

Număr ridicat de infectări cu COVID-19 în județul Vrancea

La data de 9 aprilie, judeţul Vrancea raporta un număr de 2.196 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 414 persoane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la nivelul judeţului Vrancea s-au înregistrat un număr de 95 de cazuri confirmate cu COVID-19, conform ultimelor informați ale autorităților naționale.

ADVERTISEMENT