Fotbal intern

Discuție dură la loje Varga – Dan Petrescu. Ce va face antrenorul la Argeș – CFR Cluj. Exclusiv

02.11.2020 | 21:00
Discutie dura la loje Varga  Dan Petrescu Ce va face antrenorul la Arges  CFR Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga și Dan Petrescu au avut o discuție dură în loja patronului la puțin timp după terminarea meciului CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș. Cei doi și-au reproșat unul altuia mai multe lucruri, dar numitorul comun a fost partida din etapa viitoare, FC Argeș – CFR Cluj, la care Petrescu nu vrea să facă deplasarea în semn de protest față de arbitraje.

FANATIK a aflat că discuțiile în contradictoriu dintre cele două părți au început încă din repriza secundă, când Petrescu, care stătea sus, la tribuna I, sub loja de unde vedea meciul Neluțu Varga, a început să amenințe că-și dă demisia și pleacă din cauza a tot ceea ce se întâmplă la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga și Dan Petrescu s-au certat în loja patronului după CFR – Gaz Metan 1-2. „Dacă vrei să pleci, dai banii!”

Eșecul pe care CFR Cluj l-a înregistrat pe teren propriu în fața celor de la Gaz Metan Mediaș (1-2), provocat și de unele greșeli de arbitraj ale centralului din Craiova George Găman, au aprins fitilul scandalului la CFR Cluj.

Și este vorba nu doar despre faptul că Dan Petrescu și cei din club se consideră vânați de arbitraje, dar și de reproșurile pe care antrenorul le adresează conducerii în ceea ce privește lotul de jucători pe care-l are la dispoziție. Petrescu a declarat la Digisport cu subiect și predicat că vrea să plece după meciul de la Roma, pentru că oamenii din conducere nu-i aduc jucători și nu se bat pentru a avea VAR în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dar în afara furiei căreia i-a dat frâu liber în declarațiile televizate, antrenorul a avut o discuție foarte dură și cu Neluțu Varga. Acesta, tot la cald, decidea că echipa nu se va mai prezenta la următorul meci, cel de la Pitești, cu FC Argeș, în timp ce antrenorul își anunța demisia! „Dacă vrei să pleci, dai banii și asta e”, i-ar fi transmis direct Varga lui Petrescu.

Dan Petrescu urla încă din timpul reprizei a doua, în tribună, că pleacă de la CFR Cluj după meciul de la Roma

Amenințarea lui Dan Petrescu cu demisia după meciul CFR-ului la Roma, care va fi joi, 5 noiembrie, a început încă din partea secundă a meciului cu Gaz Metan Mediaș. Tehnicianul a fost suspendat și a luat loc la tribuna I, în zona de sus, la mică distanță de loja unde urmărea întâlnirea și patronul Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Cei prezenți pe stadion l-au auzit în mai multe rânduri pe Petrescu, în timpul reprizei secunde, vorbind și despre plecarea de la CFR Cluj. Printre reproșurile „dulci” aduse arbitrajului, mai ales la golul nevalidat al lui Costache, Petrescu a repetat de mai multe ori o frază: „Gata, plec, pentru că nu se mai poate aici, îmi ajunge!”

Strigătele lui Petrescu s-au auzit până la locul de unde urmăreau meciul Varga și apropiații săi. Acesta nu i-a spus nimic tehnicianului pe durata meciului, dar i-a replicat la final vizavi de despărțire. Iar referirea la bani nu ar avea legătură doar cu clauza „Bursucului”, din informațiile FANATIK.

ADVERTISEMENT

Apropiații lui Petrescu spun că pe adresa sa ar fi sosit iar „ceva zerouri” din Rusia. Dar în discuție intră și o parte din „banii la pungă” de astă-vară!

Într-adevăr, Dan Petrescu are o clauză de reziliere importantă cu CFR Cluj. El a vorbit după meciul cu Gaz Metan că vrea să-și ia o pauză chiar dacă are această clauză. „Și ce fac dacă nu mai pot să antrenez? Iau clauza și o duc cu mine?”, s-a revoltat Petrescu.

Apropiații săi, dar mai ales cei care-l cunosc foarte bine, leagă izbucnirea lui Dan de o ofertă cu „ceva zerouri” sosită de curând pe adresa sa. De unde? Tocmai din Rusia, acolo unde Petrescu a ratat plecarea acum un an, în decembrie, când a supralicitat oferta de la Soci și rușii au numit alt antrenor. Și acum Dan ar fi redevenit interesant pentru milioanele rușilor.

Neluțu Varga nu ar rămâne însă cu buzunarul gol dacă ar pleca Petrescu. Din informațiile FANATIK, antrenorul ar trebui să returneze în cazul în care pleacă și o parte din banii încasați în vară! Undeva la un milion de euro, toți la pungă, spun cunoscătorii! Iar Petrescu nu a făcut niciodată așa ceva, indiferent de echipa unde a antrenat: să dea vreodată bani înapoi! Chiar dacă era vorba despre clauze! A găsit întotdeauna alte soluții.

„Hai să ne lăsăm cu toții, să plecăm acasă. Nu mai vreau să stau la echipă. După meciul cu Roma vreau să plec de la CFR. O să îmi iau adio de la toată lumea. Trebuie să îmi caut de lucru. Sunt mai multe chestii. Nu numai cu arbitrii” – Dan Petrescu, după CFR – Gaz Metan 1-2

Ce va face Dan Petrescu la FC Argeș – CFR Cluj? După discuția aprinsă cu Varga, una dintre variante e ca echipa să se prezinte, dar el să nu facă deplasarea!

Momentan, lucrurile sunt tensionate la CFR Cluj. Vine meciul de la Roma, de joi, apoi deplasarea din Liga 1, de la FC Argeș. Neluțu Varga încă se ține tare pe poziții și anunță că echipa nu se va prezenta, deși riscurile și pierderile unei astfel de decizii sunt semnificative.

Dan Petrescu a spus din start că nu este de acord cu neprezentarea, că nu asta e soluția pentru rezolvarea problemei. Varga și Petrescu s-au certat în loja patronului și pe acest subiect, dar încă nu s-a luat o decizie clară. S-a discutat că una dintre variante ar fi ca CFR Cluj să se prezinte la meciul de la Pitești, dar fără antrenorul Dan Petrescu, care nici să nu facă deplasarea.

„Vă jur pe Dumnezeu că nu mai bag echipa nicăieri! Nu vreau să jignesc, dar cred că acest ministru (n.r. – ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe) sabotează fotbalul românesc” – Neluțu Varga, patron CFR Cluj, la Telekom

Ar fi forma de protest a lui Petrescu care, după propriiile declarații, nici nu ar mai fi la CFR peste câteva zile! Dar, spun cei din club, e vorba doar de răbufnirea de moment a tehnicianului, care a trecut prin momente dificile în ultimele luni și care pur și simplu se îngropase, izolat din cauza pandemiei, în munca de la Cluj.

  • 6 puncte este diferența dintre CFR Cluj, campioana ultimelor trei ediții, și Craiova, liderul din Liga 1 după 9 etape
  • 500.000 de euro este prima lui Dan Petrescu pentru calificarea lui CFR Cluj în grupele Europa League. A încasat-o sezonul precedent, acum trebuie să i se plătească
ADVERTISEMENT