Sport

Dkojovic, interzis la US Open și după ultima actualizare a condițiilor de intrare în SUA. John McEnroe: ”Eu m-aș fi vaccinat în locul lui”

Novak Djokovic a primit interzis la US Open. În apărarea sportivului au sărit mai mulți foști jucători, dar și Congresul Statelor Unite ale Americii. Protocolul sanitar nu îl ajută pe sârb.
25.08.2022 | 14:51
Dkojovic interzis la US Open si dupa ultima actualizare a conditiilor de intrare in SUA John McEnroe Eu mas fi vaccinat in locul lui
Novak Djokovic nu va participa la US Open 2022. Protocolul sanitar al SUA actualizat pe 24 august îi interzice acest lucru. Sursa foto: Tennis Head
ADVERTISEMENT

US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, pornește oficial la drum la începutul săptămânii viitoare. Așa cum se anticipa Novak Djokovic a fost interzis din cauza refuzului de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

Legislația SUA îi interzice lui Novak Djokovic să participe la US Open

Fostul lider mondial ATP, Novak Djokovic, este sportivul care a avut cel mai mult de suferit din cauza refuzului de a se imuniza împotriva Coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Sârbul a fost interzis la mai multe evenimente importante din circuitul mondial și a ajuns pe locul 6 în lume. A câștigat ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, dar a primit interdicție de a participa la competițiile găzduite de SUA și Canada.

Marele campion a așteptat în zadar modificarea protocolului sanitar al Statelor Unite. Ultima actualizare publicată de Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor pe 24 august, i-a năruit speranțele.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii și imigranții non-americani trebuie să prezinte dovada unei scheme complete de vaccinare cu un vaccin COVID-19 acceptat înainte de îmbarcarea către SUA. Se aplică doar excepții limitate”, se arată în alineatul care îl ține departe de US Open pe triplul câștigător al întrecerii.

Recent, Djokovic a fost obligat să se retragă și de la ATP Masters 1000 de la Montreal. Deși a sperat că organizatorii vor arăta clemență față de el, sârbul a fost anunțat că nu va primi viza de intrare în Canada.

ADVERTISEMENT

John McEnroe și Congresul SUA sunt de partea lui Djokovic

Novak Djokovic nu renunță la convingerile lui legate de vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, și acest lucru îi creează noi și noi probleme, riscând chiar să-și încheie cariera într-un mod nedemn.

Congresul SUA, dar și fostul mare jucător John McEnroe este de părere că autoritățile fac exces de zel și i-a transmis sârbului să se vaccineze pentru a evita pe viitor astfel de situații.

ADVERTISEMENT

”Cred că e stupid că nu îl lasă să joace. E o glumă proastă. Eu m-aș fi vaccinat în locul lui, dar trebuie să îi respecți gândirea. Am trăit în pandemie doi ani și jumătate și consider o glumă faptul că nu îi permit să participe.

Nu e ușor să te antrenezi fără să știi când sau la ce turnee vei putea juca. I-au luat patru luni să își revină după ce s-a întâmplat în Australia, în ianuarie (când a fost expulzat din cauză că a intrat în țară deși i s-a atras atenția că nu are voie să facă acest lucru – n.r.)”, a declarat John McEnroe, citat de Tennis Head.

ADVERTISEMENT