Sport

Novak Djokovic, cea mai proastă veste posibilă! A primit interzis la US Open

Novak Djokovic, fostul lider al clasamentului mondial, nu va putea participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva COVID-19.
21.07.2022 | 09:58
Novak Djokovic cea mai proasta veste posibila A primit interzis la US Open
Novak Djokovic are 21 de titluri de Grand Slam, unul mai puțin decât Rafael Nadal. Sursă foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic nu mai are nicio șansă să egaleze în acest an recordul de titluri de Grand Slam al lui Rafael Nadal, după ce numărul 7 ATP a fost interzis la US Open.

Novak Djokovic, interzis la ultimul turneu de Grand Slam al anului

Novak Djokovic a câștigat al 21-lea turneu de Grand Slam din carieră la Wimbledon și l-a depășit pe Roger Federer, fiind la doar un titlu distanță de Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Sârbul nu va avea însă șansa să încerce să câștige un nou trofeu de Grand Slam la US Open, unde a mai cucerit alte trei: 2011, 2015, 2018.

Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși la US Open chiar dacă nu va primi dreptul de a intra în Statele Unite ale Americii, iar organizatorii turneului vor respecta această decizie.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic e oficial out de la US Open!

Anunțul a fost făcut deja public de către organizatorii de la US Open: „Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt introduși automat pe tabloul principal, în baza clasamentului întocmit cu 42 de zile înainte de prima zi a turneului.

US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucători, dar va respecta poziția Guvernului SUA privind accesul în țară pentru persoanele nevaccinate”.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic spera că va putea participa la turneul de la New York: „Politica nu mă interesează”

Novak Djokovic a declarat după ce a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon că dorește ca decizia lui să fie respectată și nu vrea să facă niciun fel de comentariu politic: „Sunt un tenismen profesionist şi vreau să pot juca oriunde. Politica nu mă interesează. Am părerile mele, iar ceea ce vreau este ca fiecare să aibă libertatea să aleagă ce este mai bine pentru el.

Mi-aş dori ca, cel puţin, decizia mea să fie respectată. Dacă voi primi dreptul, voi fi la New York. Dacă nu, nu este sfârşitul lumii”.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, fanii lui Novak Djokovic s-au mobilizat și au semnat o petiție online prin care solicită Federaţiei Americane de Tenis (USTA) să colaboreze cu guvernul SUA pentru a-i permite sârbului să joace la US Open. Petiția a strâns deja zeci de mii de adepți.

Cine este favoritul principal la US Open în absența lui Novak Djokovic

Cu Novak Djokovic trimis în vacanță, rusul Daniil Medvedev, liderul clasamentului ATP, este principalul favorit al turneului de Grand Slam de la New York.

Neamțul Alexander Zverev este cap de serie numărul doi, în timp ce spaniolul Rafael Nadal este abia al treilea favorită, urmat de australianul Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT