News

DN1 s-a surpat la Breaza, traficul pe Valea Prahovei devine un coşmar şi mai mare. O bandă de circulaţie a fost închisă

Drumurile din România, pericol public. O bucată din DN1, pe Valea Prahovei, s-a surpat, iar poliţia a fost nevoită să restricţioneze circulaţia pe banda numărul 1
03.02.2023 | 12:53
DN1 sa surpat la Breaza traficul pe Valea Prahovei devine un cosmar si mai mare O banda de circulatie a fost inchisa
DN1 s-a surpat la Breaza
ADVERTISEMENT

Poliţiştii prahoveni au instituit vineri restricţii de circulaţie pe Drumul Naţional 1, între Ploieşti şi Sinaia, în zona oraşului Breaza, din cauză că terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de câteva zeci de metri.

DN1 s-a surpat pe 60 de metri

Din cauza incidentului, o bandă de circulaţie a fost închisă temporar, îngreunând mai mult traficul pe Valea Prahovei şi aşa foarte aglomerat în pragul weekendului.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor furnizate de Poliţia judeţeană Prahova, surparea terasamentului pe o lungime de aproximativ 60 de metri s-a produs în dreptul oraşului Breaza, la kilometrul 99+050, pe sensul de mers Braşov către Ploieşti.

În aceste condiţii, autorităţile anunţă instituirea unei restricţii temporare pe banda numărul unu de la kilometrul 99+200 până la kilometrul 98+850. Restricţia va fi semnalizată corespunzător, anunţă poliţia prahoveană.

ADVERTISEMENT

Se estimează că reparațiile vor dura câteva săptămâni.

Nu mai departe de acum 12 zile, autorităţile au anunţat că pe DN7, între localitățile Lazaret și Boița, din județul Sibiu, traficul a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. S-a spus atunci că surpările au fost cauzate de ploile abundente, care au provocat acumulări mari de apă în sol.

De asemenea, tot în luna ianuarie, drumul care duce la Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea, s-a surpat, în ciuda faptului că a fost reabilitat recent.

ADVERTISEMENT

Practic, drumul cu o lungime de 13,4 km fusese reabilitat în urmă cu doi ani, cu peste 40 de milioane de lei.

“La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) General Magheru Vâlcea s-au primit două notificări privind producerea unei alunecări de teren și a unei tasări a platformei drumului, ambele pricinuite de precipitațiile abundente din ultima perioadă. În localitatea Berbești, satul Nou, s-a produs o alunecare de teren, în apropierea unei gospodării, iar în localitatea Muereasca, sat Gura Văii, pe DJ 658, s-a produs o tasare a platformei drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei, pe o lungime de 40 – 45 ml”, anunța purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

ADVERTISEMENT